Välkomna!
I den här bloggen kommer ni få följa vårt husbygge från start till slut. Det är en lång process och för folk som funderar på att bygga nyckelfärdigt så som vi gör kan det ju vara roligt att se hur det hela går till.

Hittills har vi fått tillgång till vår tomt. Den är fylld med gammal blandskog så vi måste kapa ner alla träd och plana ut den innan kärlen sätter sig. Lite stressigt när man har en liten 1-åring och mannen jobbar och jag studerar fulltid.
Men, skam den som ger sig. Det kommer bli bra i slutändan.

So far har vi kommit till steg "nybyggnadskarta". Det betyder att vi har ritat ut vart vi vill att huset ska stå på tomten. Den är inskickad och nu väntar vi på ett möte till med Smålandsvillan (vår leverantör) för att sätta igång med produktionen. På det mötet kommer vi få tillgång till alla tillval vi måste göra, så som, dörrar, tapeter, golv, fönster, kök, badrum osv. ALLT ska väljas och det kommer bli klurigt att välja tapeter till ett hus man aldrig gått in i.

Till er som funderar hur det går till med att bygga nytt så kan jag säga att det är en helsikes massa mer jobb än vi först trodde. Men det är ju roligt också, men lägg på 1 miljon på er första pristanke. För det var vad våra "små extra utgifter" gick på! Här kommer lite bilder ifrån gårdagen när min gubbe och styvfarsa kapade ett par träd!

Likes

Comments