God eftermiddag världen! 

Denna dag var äventyrsfull! Eva, Joanna och jag bestämde oss för att ge oss ut på en hike för ett par dagar sedan och vi tänkte att vädret inte skulle stoppa oss - ingen har ju dött av lite regn! MEN, vad vi missade var att det var en förväntat storm som skulle svepa in under tidig eftermiddag. Vi ger oss ut och börjar vår hike, var runt 7-8 grader och regn. Ju högre upp vi kommer desto kallare och mer vind blir det. Vi hör träd knaka, vi hör åska och vi möter människor på deras väg ner som tittar på oss och säger: "Be careful girls, it's just going to get worse". Krigare (och dumma) som vi är fortsatte vi vår hike - vi hade i alla fall vett nog att vi sa om det börjar blixtra vänder vi om, uppenbarligen ville vi inte vara på en bergstopp om blixten slår ner. När vi närmar oss toppen blir vinden riktigt stark och fler träd faller och det värsta av allt - mitt vatten börjar frysa till is!!! 

Vi nådde toppen, var så dimmigt och regnigt så vi såg ingenting (Jag och Eva har gjort denna hike tidigare men det var ju inte så kul för Joanna...), vi gick ner igen - utan känsel i våra ben, men vi tog oss tillbaka till bilen, vid den tiden, som tre lermonster! Sista 20 metrarna ramlar Joanna i leran... Vi hoppar in i bilen, drar på värmen och avslutar vårt äventyr med extravarm kaffe på Starbucks! Kanondag :) Nu hör jag vinden ännu mer och lamporna blinkar så väntar bara på strömavbrottet...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Fick ett roligt samtal igår, de ville rekrytera mig till militären. Lilla jag tänkte äga ut dem och sa: "Men jag är inte ens en amerikansk medborgare", varpå han frågar vilken slags visum jag har och om jag har befunnit mig i landet under de senaste två åren och inte varit utanför USA mer än 90 dagar kan jag fortfarande vara kvalificerad för jobbet de erbjöd vilket, om jag minns rätt, var i det medicinska fältet. Han sa också att jag skulle få medborgarskap inom 10 veckor - bra deal ändå, offra mitt liv i den amerikanska militären i utbyte mot ett green card? Haha! 

Jag ångrar att jag inte frågade varifrån han fick min information, kanske var det från min hacking-kurs? Eller självförsvarskursen? Jag har ingen aning, men han visste mitt namn - jag svarade med Carolina och han sa att de sökte Anna, vilket alla officiella dokument säger att jag heter... Han kollade också upp om det hade några "svenska" positioner lediga men tydligen behövde de inga svenska tolkar, antagligen för att Sverige inte är så involverad med den amerikanska militären. Kul grej ändå, jag känner mig nästan lite speciell - även om de antagligen ringer varenda ung människa, men ändå. ;)   

Likes

Comments

Har varit full fart hela veckan! Och det fortsätter.. igår, fredag, mötte jag upp Eva när killarna var i skolan - vi tog en promenad, käkade frukost, tog en nap och hängde i sängen heöa dagen tills jag behövde skjuta min värdpappa till bussen. Mina värdföräldrar hade ett party för deras kompis downtown vilket också resulterade i att jag jobbadde kväll igår. Efter killarna gick å la sig gjorde jag detsamma.
Vaknade precis (7am) och ska göra mig redo för lektion och en full jobbdag. Har college mellan 9 å 12 sen måste jag skynda hem för att hämta upp två av killarna- skjutsa till träning, hämta baseball-uniformer, träffa minstingens coach och se vilket team han spelar på. Jobbar till midnight så blir nog sovdags tidigt ikväll igen, så fort grabbarna är i säng.
Imorgon ska jag hikea och titta på Oscars med Eva! Blir kanon det!

Likes

Comments

Godmorgon Sverige!
Sitter just nu på Ikea och tar en liten kvällsfika såhär en tisdagkväll. Har varit ledig idag men dagen var inte mindre busy för det... Började med att försova mig, hade en stor presentation på college idag så det var ju inte min bästa plan. Men körde rally och kom dit precis på minuten, heja Carolina!
Presentationen gick prima, åkte hem och skypeade med Elin och käkade lite lunch. Tvättade killarnas lakan och handdukar (ja, jag gav mig själv jobb fast jag var ledig..) Har varit så upptagen på sista tiden så vet inte längre hur man gör ingenting... haha! Måste också plugga hacking till på lördag, ska läsa typ halva boken!
Åkte iväg och köpte mat, hem, tog hand om alla djur och sedan iväg till Ikea.
I söndags skjutsade jag Amy till flygplatsen, hon valde att avsluta sitt år och åka hem till Kanada... Eva åkte idag till Kanada för jobbsemester och Barbara är på Hawaii. Så kul att vara ledig när ingen är hemma!!
Imorgon tänkte jag ge mig ut på en hike om mitt knä tillåter! Var ute och sprang igår och ramlade och tror jag lyckades trycka in något strax under knäet. Försökte genomföra en liten operation på mig själv igår, tror jag går till doktorn nästa om det inte blir bättre.
Nu - shopping och sen hem till sängen!!

Likes

Comments

Gick en introduktionskurs för klättring här om veckan har har klättrat sedan dess. Trivs hur bra som helst på väggarna, det är som terapi - kan endast fokusera på att överleva medan jag klättrar, haha, så hjärnan kan släppa allt annat för ett par timmar. Idag provade jag också auto-säkringen så från och med nu kan jag även klättra utan en partner (om jag klarar av att lita på automatiken det vill säga).

Imorgon börjar min hacking-kurs, ska bli spännande att se hur svår och avancerad den blir. Är lite orolig att det kommer vara jag och ett gäng Microsoft-anställda, haha! 

Inatt åker också min värdfamilj till Sedona, så från och med imorgon är jag ledig en vecka framöver - ska bli underbart!! 

Godnatt! Klockan ringer 7:00 am. 

Likes

Comments

​Idag bokade jag och Eva äntligen hotell och vår kajaktur i Juneau, Alaska. Bara flygbiljetterna kvar och de bokas förhoppningsvis under morgondagen. Ska bli så häftigt att åka dit och få se alla glaciärer (till och med paddla kajak bredvid dom!!) och eventuellt få se valar och norrsken - blir alla tiders det! 

Fick också bästa nyheten på länge idag - min värdfamilj åker till Arizona på vinterlovet som kommer om två veckor och de lämnar mig hemma, kunde inte ha varit lyckligare! Detta kom i rätt tid, jag behöver lite ledigt efter att ha jobbat helt galna scheman sedan augusti. Jag erbjöd mig att ta hand om Ellie (hunden), katterna och fiskarna och eftersom jag har såååå många lektioner den veckan är det ju väldigt osmart av mig att följa med dem, visst? Så jag blir kvar här hemma, ska chilla hela veckan lång med Netflix och försöka ta igen lite av all den förlorade sömnen. Min värdmamma är bara borta halva veckan dock sen kommer hon tillbaka till Seattle, så får inte huset helt för mig själv. Men jag behöver ju i alla fall inte jobba, så länge min värdmamma klarar sig utan en nanny. ;)

Godnatt / Godmorgon Sverige! 

Likes

Comments

​Igår kväll bestämde jag mig för att strukturera upp min framtid lite, vilket resulterade i att jag inte somnade förrän 02:00 - inte min bästa plan. Dagen började inte på topp, vaknade 06:54 (börjar jobba 06:50 varje morgon) men otroligt nog var jag nere i köket och redo för dagen 06:56 - nytt göra-mig-redo-på-morgonen-rekord! Jag sa inte ens till mina värdföräldrar att jag försov mig eftersom jag i slutändan bara var 6 minuter "sen"... 

Såg till så att killarna kom iväg till skolan och sedan begav jag mig till min egen skola- Bellevue College för min oerhört lärorika engelskakurs. När grammatiken är bättre än lärarens, då ni, då är det svårt att förbättra språket. Om två veckor börjar jag min andra kurs - "Ethical Hacking and Cyber Security", vilket ska bli väldigt kul. Om en månad börjar jag förhoppningsvis kursen Naturkunskap 2 också, men på svenska och på distans från Karlstad (självklart... eftersom pendlingen mellan Seattle och Karlstad kan bli lite tröttsam...).

Kom hem, åt lunch och började jobba igen. Direkt när jag slutade hoppade jag ut genom dörren för att åka iväg på en klätterkurs med Amy. Var fruktansvärt kul! ...och lite läskigt då jag hade svårt att lita helt på Amy som höll repen, inte för att det var hon utan för att jag själv inte kunde ha kontroll. Efter kursen med genomgång av alla knopar och tekniker stannade vi lite och övade- båda är oskadda och hela! Har två veckors fritt medlemskap som vi ska utnyttja till max.

Nu - dags att sova, 10-timmars jobbdag väntar imorgon... Godnatt / Godmorgon Sverige!

Likes

Comments

​Hänger för tillfället i min säng med en kopp te och djungelvrål- och tittar på "The Longest Ride" som är lika bra som sist, såklart. Helgen har varit bra, är inte redo för den att ta slut riktigt än...

I fredags efter jobbet åkte jag till Amy och hade en girls night, stannade där till lördag eftermiddag då jag åkte hem och i princip vände för att plocka upp Barbara och Eva för en tjejmiddag. I morse pratade jag en stund med bästa Jenna innan jag gick upp, gjorde mig redo och åkte iväg till kyrkan. Kaffe på det. Sedan hem mött av en polis som frågade om jag bodde i grannhuset... undrar vad som pågick där. Tog mig ut på en springrunda, stannade på Starbucks för en vattenrast, pratade med Joice en stund innan Eva plockade upp mig. Vi åkte ner och käkade på en italiensk pasteria- väldigt trevligt ställe. 

Nu ska jag strax sova och förbereda mig för ännu en jobbvecka. 

Godnatt / Godmorgon Sverige! 

Likes

Comments

​Hallå! 2015 börjar närma sig sitt slut och hur firar Carolina det? Genom att rent ut sagt slänga iväg $78 - 650 spänn!! Mina semesterplaner för nästa vecka ändrades spontant och jag hade världens bästa idé, där jag till och med skulle SPARA pengar på att ändra mitt flyg, men icke - det ville inte resten av världen. Jag har alltid gått på min magkänsla (när jag har någon, vilken är ganska sällan) men den har aldrig bevisat mig fel! 

Min plan var att på lördag flyga ner till Atlanta och sedan på måndag åka vidare till Chicago, ingen kompis hakade på så det skulle endast vara jag nere i Georgia. Jag hade ett hotell downtown Atlanta som jag kunde avboka kostnadsfritt till imorgon kväll (..trodde jag) och hittade ett flyg som jag kostnadsfritt kunde byta till (..trodde jag) och för att försvara mig själv, haha, kan jag säga att när det gäller bokningar/viktiga saker har jag oftast stenkoll - därav irritationen gentemot mig själv.. Anyway, efter att ha pratat med en person från Atlanta kändes detta äventyr plötsligt inte som ett äventyr längre... Det sades att jag NOG skulle vara säker om jag alltid såg till att vara med en grupp (hur ska det gå om jag åker själv?!), aldrig gå ensam, inte stanna ute sent, inte säga fel saker på grund av den väldigt annorlunda kulturen (hur ska jag veta vad som räknas som "fel saker"?). Jag pratade sedan med min värdmamma som har bott där nere, som förresten inte förstått att jag skulle åka själv.. Hon sa att det finns vissa delar av Atlanta man inte bör vara i och om jag skulle korsa linjen så skulle jag direkt känna att "här borde jag inte vara" och då bör jag gå tillbaka samma väg jag kom ifrån... Detta gör mig ju väldigt sugen på att åka dit SJÄLV? Nej. 

Så här ändrades mina reseplaner, haha och mina pengar jag trodde jag skulle spara gick det inte så bra med.... Flyget jag skulle byta till kostnadsfritt försvann plötsligt från sajten så det funkade inte - nu var billigaste flyget trippelt upp! Men jag lyckades hitta ett annat flygbolag där jag "endast" skulle betala dubbelt upp + min originalbiljett (som jag inte kan få återbetalad) så köpte den och tänkte att ja, men då skiljer det ju bara 8 dollar, vilket är okej i slutändan. Men nej då, när jag nu går in för att avboka hotellet så tar de en AVGIFT!!!! Såklart har jag, på något sätt, lyckats läsa fel eller om det är tidsskillnaderna som komplicerar allt- inte vet jag- men jag förlorar i alla fall nu min första natt i Atlanta för ingenting.... Eller för att vara ärlig, jag antar att 78 dollar är ett okej pris att betala för att inte behöva vara livrädd under 48 timmar i en stad du aldrig har varit i. 

Jag spenderar ändå dagen i Atlanta på lördag, anländer mid-dag och flyger ut på kvällen - så något ska jag se till att utforska mellan mina flyg. Plus att jag får två extra dagar i Chicago med mina kompisar så det hela slutar väl ändå rätt okej ändå, antar jag- även om jag kommer vara irriterad över det här ett bra tag framöver. 

Likes

Comments

Hej!
Som de flesta känner till är Seattle populärt för dess regn, vilket jag inte riktigt förstod när vi först kom hit för då var det 90 grader varenda dag men strålande sol! När hösten smög sig på förstod jag dock vad människor menar.. det regnar väldigt mycket. Ärligt talat har jag ingenting emot det, om jag har de rätta kläderna dvs. Häromveckan så åkte ett jätteträd ner i trädgården pga regnstorm och hela Sammamish förlorade sin el. Efter 24 timmar utan power fixade de det... vi hade dock power för min värdpappa var smart nog att installera en generator med det nya huset! Igår förlorade vi strömmen igen och likaså gjorde resten av staden - Inga trafikljus fungerade, det var inte ens att de blinkade orange, de var bara helt döda... så det var roligt att försöka figurera ut hur man skulle köra. Idag hade vi el, tack och lov, men istället förlorade grannstaden ström- dit jag såklart skulle åka vilket resulterade i döda trafikljus även idag....
Efter allt detta bestämde jag mig minsann för att köpa ett par riktiga gummistövlar! $40 istället för $90 - helt okej deal!

Likes

Comments