Överallt läser jag om folk som har satt ett mål t.ex gå ner 15, 20kg osv. Tänk den känslan att sätta upp ett sånt mål och att sedan klara det, det måste ju vara helt fantastiskt att få känna att man är duktig och att man faktiskt kan.
Jag har aldrig gjort något sånt och har aldrig fått känna "Tänk att JAG klarade det"
Det enda "mål" jag egentligen har haft är att skaffa barn så det är ju något jag har gjort men det är ju knappast en prestation 😄
Att ha som mål att gå ner i vikt känns ju inte som något jag varken vill eller behöver så vad kan man göra då?

Många börjar träna osv inför sommaren "Så man slipper ligga i vassen" brukar det heta... Åh tänk om det skulle gå att träna bort det som gör att jag känner mig obekväm men finns knappt något att göra åt det så bara att fortsätta att känna sig obekväm (har ju barn som vill bada så har inget val)

Tror att det innerst inne handlar om känslan att vara bra, duktig på något.
Jag har 3 bröder som alla är duktiga på att rita/måla, visserligen bara 2 av dom som faktiskt gör det, den 3e kan iaf om han vill och jag har fått höra hela mitt liv, från alla möjliga att "Åh dom är så duktiga" osv. följt av "men du kan väl också rita?" Men nej, det kan jag inte och jag tycker att dom är jätte duktiga på det dom gör och det är kul att fler tycker det men jag vill också hitta något som jag är på bra, något som är min grej liksom.
Jag har testat på allt möjligt, fotboll är en av dom sakerna. Pappa spelade fotboll under en väldigt stor del av hans liv och han var riktigt bra som jag har förstått det, varit med och kvalat till allsvenskan och blivit erbjuden kontrakt med antingen AIK eller Djurgården, minns inte vilken av dom. Han vart tvungen att sluta pga utslitna knän (tog bort minsiklarna) så var han tränare ett tag.
Men fanns ingen fotbollstalang i mig 😄😄 Har även spelat innebandy och handboll samt tränat Combat.
Var nog inget för mig det heller, däremot har jag alltid varit snabb och funderade på Friidrott men det blev aldrig av men det hade varit kul.

Jag vill ju gärna tro att alla har något som dom är extra bra eller duktig på men har aldrig hittat min grej. Jag tror att vi alla behöver få höra att vi är bra ibland, att vi är duktiga osv...
Jag får ta och fundera vidare men nu tog tröttheten över, hänga tvätt och hoppa i säng, ny dag i morgon 😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag skrivit om tidigare så har lägenheten ovanför fått vattenskador som gått ner i vårat tak.

Så hyresvärden håller på att åtgärda det hos grannarna och i torsdags fick jag ett samtal från dom att en bit av vårat tak gick sönder så med andra ord har vi nu ett hål i taket, nu provisoriskt lagat med en fastskruvad träskiva.

Idag slog det mig att hålet är precis framför handfatet, vad hade hänt om vi var hemma då? Om nån av barnen stått där då? Min yngsta, snart 2 år står där ofta och "tvättar" händerna. Hur hade det gått om hon hade fått det i huvudet?

Enligt killen som ringde så hade det blivit en rejäl smäll.
Helt orimligt att man ska behöva vara rädd för att få taket i skallen.

Vad händer nu? Har vi rätt till hyresavdrag tills det är åtgärdat trots att vi kan använda badrummet? För trots att vi kan använda det så känns det som en stor risk att vistas där. Nu har vi även fått stora sprickor några decimeter från hålet. Det som gick sönder var helt ändå tills det rasade så vad säger att taket där sprickorna nu uppstått kommer att hålla?

Funderar lite på vad jag kan kräva av värden....

Så jäkla läskigt att tänka på att nån av barnen kunnat få det i huvudet, särskilt yngsta då hennes fontanell inte vuxit igen helt ännu.

Likes

Comments

En bild säger mer än tusen ord så ska fatta mig kort....
Är du eller dina barn sjuka så håll er hemma, även om det "bara" är en förkylning.
Bara för att du eller dina barn är pigga trots förkylning betyder inte att den som sedan smittas kommer att vara det.

Likes

Comments

Eftersom jag var ledig i dag så tänkte jag att jag skulle hitta på nåt med barnen, åka in till stan och äta lunch, gå och kika om man skulle hitta nåt till barnen och sen gå och ta en fika men då barnen inte var på humör att lyssna idag så blev klockan för mycket för att äta lunch på stan så det blev att värma på lunch hemma sen vart klockan för mycket för att åka till stan överhuvudtaget, eftersom vi ändå behövde handla så tänkte jag att vi då kan ta bussen till centrum och ta en fika där (stänger kl 15 så skulle inte hinna att gå) sen handla men tog 40 minuter att få barnen påklädda och klara så bussen hanns inte med så vi gick helt enkelt och handlade på Willys istället, tror jag inte går och handlar med alla barnen själv på ett bra tag, Elias i ena änden och Alicia i andra och Emilia som försökte få dom att lyssna och gå till mig. Och alla på affären som ser ut att tänka att man är helt dum i huvudet och att man har bortskämda skitungar som skiter fullständigt i vad man säger.
Fast jag oftast struntar i vad folk tycker och tänker så är det jobbigt med såna situationer för man vet knappt hur man ska agera, hur man än gör och vad man än säger så känns det som att man får dömande blickar, antingen är man för mesig och daltar eller så är man för hård och sträng.
Vi kom hem iaf och resten av dagen vart rätt lyckad, fick alla hjärtans dag kort av barnen som dom hade pysslat.
Cristian hade köpt blommor så nu luktar det gått i köket ☺

Likes

Comments

Upptäckte detta i taket badrummet i morse, dock var det betydligt mindre då. Cristian ringde till hyresvärden och fick till svar att hon skulle meddela dom som har hand om det samt att vi skulle göra en felanmälan men är inte sånt här nåt man bör fixa rätt omgående? Bulorna går ju att trycka in (provade lite försiktigt) Vad händer om dom går sönder, rinner det ner vatten då? Har grannarna ovanför en vattenläcka som dom/värden inte brytt sig om? Nån som har lite koll på om detta måste fixas direkt?

Måste ringa i morgon igen för kommer dom inte då så blir det ju inte förrän tidigast måndag, känns inte bra.

Likes

Comments

Det är något som har skrivits flitigt i sociala medier under en lång tid nu och oftast syftar dessa personer på en och samma "sak" och dessa personer hävdar att dom är rädda för det som händer i Sverige just nu, jag är inget undantag, jag undrar också, Jag är också rädd.

Jag läser om asylboenden som brinner och undrar Vart är Sverige på väg?

Jag läser om en kille som går in på en skola och hugger ner barn och lärare pga dom ser utländska ut och jag undrar vart är Sverige på väg?

Jag läser inlägg i sociala medier där vuxna män uppmanar andra män att misshandla ensamkommande flyktingbarn och andra unga män som ser muslimska ut och jag undrar åter igen....

Jag läser om Romer som blivit överfallna och misshandlade medans dom har legat och sovit i deras tält och jag kan inte sluta undra vart är Sverige på väg?

Listan över sånt som får mig att undra kan göras lång.

Som jag redan skrivit så är jag också rädd men inte för de ensamkommande flyktingbarn som går i samma skola som min dotter utan svenska barns föräldrar som spyr galla över dessa barn i sociala medier.

Rädd för hur det påverkar deras barns människosyn och hur de i sin tur kommer att påverka mina barn.

Jag är inte rädd för dom som riskerar sina egna och sina barns liv för att ta sig till fred och frihet utan för dom som står och blockerar gränser och säger att vår frihet inte är för dom.

Vart är Sverige på väg?


Likes

Comments

Alicia har fått magsjuka och har spytt runt 20 gånger i går, vi andra har mått lite illa så vi får väl se om det blir värre. Alicia har mest sovit idag så lär ha lite extra koll.... Man blir ju lite orolig att om må blir uttorkad. 

Var ju lite typiskt att detta skulle komma nu då Emilia skulle till vårdcentralen i morse och Alicia till sjukhuset i eftermiddag men men, vi får nya tider. 

Likes

Comments

Pappa och jag på min student​ 2004.

Vet inte om det syns men här var pappa sjuk. I vanliga fall hade han längre hår men här hade det precis börjat växa ut efter cellgiftsbehandling.

 Jag är så glad att han kunde komma på min student och det här är min favorit bild.

Idag är det 11 år sedan han gick bort.

💔💔💔💔

Likes

Comments

Jobbade i dag med, Emilia, Elias och Cristian kom och hämtade mig på jobbet, barnen hjälpte mig att kasta soporna innan vi gck från jobbet 😊

Alicia fick vara hos farmor och farfar då vi hade tänkt bowla men det var fullbokat så vi gick och åt sedan blev det Drömhuset istället. Elias lekte i leklandet och Emilia spelade airhockey och lasermaxx med Cristian.

Vet inte hur men Emilia fick -1200 poäng 😨 men hon tyckte att det var kul iaf och så fick hon blåmärken på axlarna av västen.....

Nu sover dom stora, ska försöka få den lilla att somna också, upp tidigt i morgon 😪

Likes

Comments

Fick upp "minnen" på Facebook idag som påminde mig om att idag för 2 år sedan gick jag in i vecka 31 med Alicia, den veckan som Elias föddes i​.

Under dom 10 sista veckorna som jag väntade Elias så hade jag varit inlagd 3 gånger på sjukhus, sammanlagt 23 dagar spenderades där. Och ingen visste hur det skulle gå eller hur tidigt Elias skulle födas, det kunde bli precis vilken dag om helst. Eftersom vattnet gick redan i v21 så hade förlossningen på sätt och vis redan börjat, fick värkar ett par veckor senare men dom avtog med hjälp av mediciner,(minns inte vad det hette) Värkarna som sedan kom i v31 gick inte att få stopp på trots försök i nästan 4 dygn, antar att dom avtog  något för stunden eftersom det vart så utdraget. 

Detta var en väldigt jobbig tid på flera sätt och jag trodde inte att jag någonsin skulle våga bli gravid igen, rädslan för att gå igenom det en gång till var så stark, jag kände att jag inte skulle klara av det igen, tänk då vilken lättnad det var att passera v31 3 år senare...

Likes

Comments