Hejsan mina fina läsare!
Nu är det mindre än 1 vecka kvar till jag åker iväg till Spanien. Kommer bli riktigt skönt att få komma iväg utomlands och sola, bada och shoppa!
Hästen min går på bete just nu hon får dubbelt upp med vila eftersom jag åker iväg 2 veckor så
Lyx för henne.
Just nu är jag så sjukt taggad på att bara få komma iväg, känna den där känslan bara några timmar innan man ska iväg! Den är obeskrivlig!
Hoppas ni har det super!
Puss!
/Caroline Johansson
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan mina vänner!
Under påsk har det varit debut i Lätt:A1 och det gick super bra! Blev en 3:plats på 62,4%
Och även min första vinst! Vinsten blev i Lätt:B1 på 67,9% !
Även påskdressyren på hemmaplanen Helsingborgs Fältrittklubb vann jag båda mina klasser! Lätt:C2 , Lätt:B1! Första klassen med rekord på 68,036% och Lätt:B1 blev det en spänd ponny men som ändån jobba hem 66,379%!
En stoltare ägare finns inte! Jag är så glad över denna ponnyn så det är inte sant! Snart är det dags att gå upp i Lätt:A p1, men först ska slutorna sitta och enkla bytet ska slipas med lydnad!
Nästa tävling är den 3 maj på Åsbo ryttarförening! Och ytterligare en tävling den 18 maj på Skrombergas nya fina anläggning!
Nu är påsklovet slut och skolan börjar igen! Nu är det allvaret som börjar igen!
Kram / Caroline. J


Likes

Comments

Hejsan mina fina läsare!
De första tävlingarna är inplanerade.
Först ut är Landskrona den 18 april med start i Lätt:B1 och debut i Lätt:A1.
Next ut är på hemmaplanen Helsingborgs Fältrittklubb den 21 april med start i de klasserna som fanns... Lätt:C2 & Lätt:B1.
Jag rider alltid en klass innan för att hon ska värmas upp och känna på banan lite inför nästa klassen. Då Copper är så laddad tycker jag det känns bäst så!
Nu är det träning träning och åter träning som står på spel!
Hoppas ni har det bra!
/CAROLINE JOHANSSON
Likes

Comments

Hej mina vänner!
Idag var det träning igen för Emelie! Min häst har stått en dag och jag träna idag... = ingen bra kombination!! Hästen gick jättefint ända tills mina blåsor på fingrarna började komma! Shiiiiit vad ont det gör! Jag tänker aldrig mer rida utan handskar! Usch usch usch! Vi red igenom lätt:a1 programmet, och det gick super! Förutom att hon måste samla sig mer i galoppen, och lunga sig mer i traven!
Nu tänker jag vila.. Praktik imorgon så upp tidigt! Godnatt alla fina!
/Caroline JLikes

Comments

Hej min vänner!
Äntligen äntligen är en resa bokad till Alicante!
Jag och min bästa kompis åker ner till Alicante i 2 veckor. Kommer bli så j***a roligt verkligen!
Vi åker ner den 23 Juni och kommer hem 7 Juli på kvällen! Verkligen så mycket längtar jag!
Min plan för året är toppen!
-1 år med min pojkvän snart
-min bror gifter sig! (Bröllop)
-min pojkvän tar studenten
-Alicante
-Falsterbo Horse Show
- dagstorps årliga ponny derby!
Min sommar är helt fullspäckad av massvis med roliga äventyr!

Copper går super bra just nu! Verkligen lös och fin! Vi tränar stadigt och lugnt upp mot Lätt:Ap1 och på FEI rörelserna!
Hon är inte redo att tävlas på den nivån än! Men vi tränar på det och hoppad på det bästa!
Kram på er!
/Caroline Johansson

Likes

Comments

Hejsan mina underbara läsare!
Idag var det träning för Jörgen Larsson!
Helt underbar tränare verkligen. Han förklara på ett enkelt sätt och mycket noggrant! Han lämna inget åt slumpen! Det var mycket! Antingen var det bra eller så var det inte bra! Det fanns inte mycket mellanting! Han säger det han tycker och tänker och det var super!
Han kunde dock pratat lite högre för jag hörde lite dåligt när jag red! Annars är det väl jag som får rensa öronen mer kanske ;)
Copper var HELT UNDERBAR! Copper växer i mina ögon för varje dag som går! Så himla duktig var hon! I slutet hoppade vi en bana på i snitt 50-60cm helt felfritt, vägarna korrekta och Jörgen tyckte det var jätte bra! Så jag är verkligen världens stoltaste ägare över denna lilla oslipade stjärnan!
Jag var så himla rädd att hon skulle vägra osv! HON HOPPADE HÖGT, det gjorde hon över vart ända hinder. Men hon hade så himla fin hoppteknik! Det kändes riktigt riktigt bra!

Jag har bara filmer tyvärr! Får se om det går att ladda upp imorgon! Men det får bli en bild på ena kortsidan i alla fall!
Stora kramar på er!
/Caroline Johansson

Likes

Comments

Hej mina fina vänner!
Vill först säga att ni som läser min blogg är helt underbara det uppskattas verkligen! Och jag hoppas ni får användning av allt det jag skriver här i min blogg.
Träningen för Emelie gick superbra! Vi hade program ridning och det var till att lära in Lätt:A1 på 5 minuter. Förvända galoppen var verkligen suverän, hela galopp delen var bra.
Men traven måste vi öva mer på, mer svung, lydnad och formen! Annars hade hon stora förhoppningar!
Jag tänkte prata lite om träning utöver det vanliga!
Träning utöver att bara sitta hemma och trimma sin häst är jätteviktigt och man vill lyckas och ha framgångar! Det krävs mycket muskler att hålla ihop en häst, och även mycket mycket uthållighet. Jag som gymmar minst 3 dagar i veckan har mycket för det när jag sen ska sitta upp och rida min häst!
I dressyren tycker jag det bästa är att köra ett stenhårt gympass där jag kör ben. Och sen hoppa upp och rida ett lugnt pass! Det är en sån otrolig känsla. Man kan slappna av ännu mer när man rider om man är bra tränad! Dock är allt mycket individuellt och det kanske inte är samma för den andra personen! Men för mig och för många andra är det jätteviktigt att träna utanför "ridningen" för att lyckas och få resultaten man vill ha och strävar mot!

Gymmar man t.ex. Så kan man verkligen maxa genom hela ridpasset! Man gör inget slarvigt för det är jobbigt utan man verkligen presterar och kämpar. Jag har höga mål inom dressyren och verkligen inom gymandet också!
Så kom igen och kämpa på, ät ordentligt och motionera så blir det resultat! Det kan jag lova er!
Kram / Caroline Johansson

Likes

Comments

Hejsan vänner!
Idag var det en liten slappe dag för mig, myste med pojkvännen min till klockan 15 ungefär, sen drog jag till gymmet med Emma. Kötta överkroppen lite, körde inte så hårt eftersom vi ska ha beep-test imorgon!
Det väntas en tuff vecka för mig denna veckan!
Planen lyder såhär!

Måndag: beep-test (skolan) , dressyrträning för Emelie på kvällen. Antagligen plugg på kvällen!

Tisdag: första träningen för Jörgen Larsson med Copper i markarbete. Plugga inför medicin prov på torsdag.

Onsdag: Copper får vila/lätt jogging. Jag drar kanske till gymmet. Pluggar järnet inför provet på torsdagen.

Torsdag: dressyrträning, sits, skänkelvikning.
Gymmet med Emma sen kanske!

Fredag: ÄNTLIGEN LOV! Lätt jogging, kanske gymmet på kvällen!

Lördag: dressyrträning, sits, form.

Söndag: lätt jogging, gymmet med Emma!

Planerna känns superbra! Imorgon tänkte jag blogga om varför träning utöver hästen är så bra för ryttarens framgångar!

Ha en fortsatt bra söndag! Och vila ut inför veckan som kommer!
Kram!
/Caroline Johansson

Likes

Comments

Hejsan min vänner!
Har ni problem med att hitta present till er partner? Har helt tankestopp om vad ni ska ge?
Då vill jag tipsa er om en perfekt sida på nätet!
Jag har själv beställt där ifrån och jag tror jag kommer bli super nöjd!
Så kika in en sväng! Ni går inte miste om något!
Just nu har dem 30% alla hjärtans dag rabbat! Om ni uppger "heart14"
http://www.sagaofsweden.se/
Där finns allt!
Ha en fortsatt bra lördag mina vänner!

Likes

Comments

Hej mina kära läsare!
Jag och min lilla dressyr ponny har gett oss in på någon konstig bana att vi ska börja hoppa. Många i stallet av tjejerna tycker det är konstigt varför jag inte hoppar min oslipade hopp ponny.. Haha.. Så jag fick väl ta saken i egna händer! Min tanke var såhär... "Ingen hoppsadel, ingen hoppning" så logiskt var det! Men nu så ska Jörgen Larsson som är jätte duktig ryttare komma ut på stallet och börja träna både markarbete och hoppning! Jätteskoj! Och då var tjejerna på mig igen att jag måste hoppa Copper för hon är så duktig på det. Så jag körde på det.
Jörgen Larsson som jag ska träna för har varit mycket framgångsrik inom hoppning med allt från Hingstar på bruksprov, tävlat/tävlat unghästar mycket framgångsrikt i Falsterbo, unghäst -VM och svår hoppning.
Jag ser verkligen fram emot att få träna för Jörgen Larsson med Copper, då hon har sån teknik och kapacitet inom hoppningen också!

Copper rör sig för tillfället mycket mycket trevligt! Efter att ha fått massage och fått rätta till sin bakända då hon var 1,5 cm snee. Så hon fick akupunktur så hon skulle slappna av! Och hästen går som en jävla klocka nu rent ut sagt. Inga irritationer i munnen, så hon går ostadigt eller snett.. Utan helt underbar att rida på! Vi övar för tillfället mycket på sakerna i LA och LA:P1 även öppnar och slutnor! Öppnorna sitter väldigt bra ändån! Men hon har enklare för slutnor! Hon är lite rolig för hon har enklare för det svåra skolorna än att göra en bra skänkelvikning!
Hon börjar muskla sig på rätt ställen nu! Mycket stor fin överhals har hon fått! Helt kär i denna häst! Det kommer rulla på bra tror jag på tävlingsåret 2014!


Likes

Comments