Problem med finnar

Vi alla har ju någon gång i livet haft finnar, en del mer och andra mindre. Jag lyckats alltid få några finnar vid min röda vecka, eller om jag är torr i huden.

Läste en artikel om just finnar, himla intressant då de var massa olika grejer som man kanske inte tror ska ge finnar. Dels sängkläder kan ge finnar, halsduk, keps. Allting handlar ju liksom om hygien. Man vet ju liksom hur äckliga sängkläderna kan bli om man svettas t.e.x keps som skaver emot pannan, likaså halsduk. Flodas med bakterier.

Lite ifrån artikeln:

"Något skaver:

Hon påpekar att det finns många olika anledningar till finnar, men de som återkommer kan ha speciella förklaringar. Till exempel kan finnarna bero på att du har ett klädesplagg som skaver där och tillför bakterier.

– Just på vinterhalvåret är det många som har akne på hakan och det kan bero på att de har en halsduk som skaver, säger Wahlén.

Samma princip gäller till exempel om du ofta har mössa på sig och får finnar i pannan. Av samma anledning är det viktigt att byta sängkläder för att undvika finnar på ryggen."

Kram på er! 🌸


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229