Sockerkaka med Maräng och färska bär.


Sockerkaka

100 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
smör, till pensling
ströbröd
100 g sötmandel
strösocker, att strö över

Maräng:

5 äggvitor
2 1/2 socker




Sockerkakssmet

Börja med att smälta smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa lätt.
Tillsätt det smälta smöret och mjölk.
Tag en plåt och lägg på ugnspapper. Pensla med lite smör och strö på lite ströbröd. Häll sedan ut smeten i en långpanna.


Marängsmet:

Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret i en bunke.

Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

Häll ut marängsmeten över sockerkakssmeten och stek i mitten av ugnen på 175 grader i 20-25 min eller till marängen och kakan fått en fin färg.

Låt sedan svalna och skär kakan i 3 lika stora lager.
Varva varje lager med grädde och färska bär.

XOXO, CAROLAMELIN

Gillar

Kommentarer