Header

Ja då var vi framme i Tyskland. Inte riktigt hemåt sa jag ju. Egentligen gick flyget hela vägen till London med en mellanlandning här i Köln/Tyskland men vi valde att smita iväg i mellanlandningen.

Jag kan snart berätta varför. Men först vill jag säga att vi vaknade tidigt och åt frukost på hotellet. En taxi väntade på oss som tog oss till flygplatsen.
Klockan 11.10 gick vårt flyg och 12?13?14? timmar senare befinner vi oss i Tyskland. Jag hade snällt bett om bättre benutrymme och till vår förvåning så ger dom oss bästa platserna på planet, längst fram i mellansektionen. Så så jäkla skönt.

Varför vi inte flög till London eller raka vägen hem till Sverige förstår många av er redan. Vi (eller jag?) älskar ju bilköp och tanken var precis som förra året att ta hem en bil från England.
Vi har kollat rätt länge på olika hemsidor och fastnat för Subaru. I England kostar dom inte särskilt mycket om man jämför med i Sverige eller övriga Europa.
Det är dels antalet bilar tror jag, dels dyra ägandekostnader.

Vi hade så gott som bestämt vilka bilar vi ville kolla på i England men alla försäljarna verkade lite sura och jag fick en dålig känsla av att köpa från dom. Många av bilarna vi skulle titta på blev dessutom borttagna eller sålda för någon dag sedan.
Vi letade efter även andra bilar och möjligheter och kommer på idén om att hoppa av i Tyskland. Vi hade nästan glömt att planet ska mellanlanda där ju.

Detta beslut är något som vi tagit dagen innan vi flyger. Så vi har inte hunnit kolla jätte många bilar.
Klockan var väl halv sju på kvällen när vi landat och för en gångs skull hade vi faktiskt bokat en natt på ett hotell.
Hotellet fanns i Bonn, en stad som ligger några mil bort. Det gick att ta buss och tåg dit som vi gjorde.
Hotellet var så jäkla häftigt. En stor plåtbyggnad men invändigt så var väggarna målade med olika bakgrunder och framför stod det husvagnar, husbilar och tåg i vilket man sov i.
Älskar idén om att bygga om hela byggnaden till en konstgjord campingplats.

Det är ju först nu dessutom vi förstår hur äckligt dyrt det är i Europa. Räcker med en middag för att ha bränt nästan lika mycket pengar som en hel dag inklusive allt i Thailand. För TVÅ.
Vi är dock glada att vara tillbaka i Europa där man slipper pruta jämt och ständigt. Här är det fasta dyra priser men man vet vad man får.

Försökte sova trots yetlag och det gick sådär. Det var inte de skönaste sängarna kan jag säga. Det var ju fortfarande våningssängar i hytterna som man sov i och kallt var det. Det är väl bara till att vänja sig.

vårt rum i köln

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments