Header

Skönt att vara tillbaka hemma där vi kan äta saknad god mat. Varit ute och ätit i stan med Gisela, så galet mycket dyrare allt är i Sverige än vad vi är vana vid.

Fixat lite med bilen och läst av felkoder, fick fram att alla fyra glödstiften behöver bytas innan besiktning.
En billig åtgärd och otroligt nöjd med bilen hittills.

lunch med Gisela uppe i Norrköping

pasta med lax, väldigt gott

kvällsmat första kvällen. korv med bröd och våfflor. kan det bli bättre?

rör ihop lite vaniljbullar med eget recept, överdrivet smöriga och goda

lasagne hade vi till kvällen

pågen, räksallad, skinka, kräm, mjölk...
som vi har längtat

finns inte ord för hur gott detta är

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen! Nu är det dags för oss att dra hemåt. Vi körde från Wiesbaden vid ett på natten och hade inga planer på att stanna i närmsta taget.
Bilen var fulltankad och gick som på räls.
Ut på autobahn och trängas med trafiken trots att klockan var sen.

Vi har glömt bort hur fint det är i Europa och blev helt kära på den gröna naturen med de gula rapsfälten. Hundra gånger finare än allt vi sett i Asien.
Vi kör igenom hela Tyskland och stannar inte förens sex timmar senare när vi svänger av mot bordershop. Det blev ett väldigt snabbt stopp, jag tror inte vi var inne längre än fem minuter.

Sedan tog vi båten över till Rödby. Svindyr som vanligt. Typ 900 spänn eller något sånt. Ganska dryg båt, tar ungefär 45 minuter. Vi fortsätter norrut i Danmark och snart är det dags att tanka. Vi kör förbi flera mackar eftersom vi jämför priserna. Tillslut kom det inga fler mackar och tanken är nästan tom. Slutar nästan med bränsletorsk men vi vänder och får i mer soppa. 0.59 är snitt och då har farthållaren inte stått under 140km/h, det anser jag väldigt bra då högerfoten annars är tung vid rödljus och så.

Vi valde en annorlunda väg upp till Helsingborg än alla andra gånger vi kört här. Förut har vi alltid tagit bron över men den vägen är dels dyrare och en omväg på fem mil. Färjan var riktigt najs, då passade vi på att äta pölse. Smakade lika gott som alltid.

Färden fortsatte norrut när vi kom in i Helsingborg. Klockan blev halv fyra på eftermiddagen när vi är framme i Norrköping och överraskar folket där.

ett snabbt stopp på bordershop

två svenska svensktillverkade bilar

hallåååå kaj

fryser du pis?

I horisonten ser vi kära Helsingborg

första "svenska" maten på lång tid

finaste jag sett på länge

Likes

Comments