Header

Da kor vi en liten uppdatering pa vad som hander har borta. Vi har blivit av med 22 kossor och fatt sju fol. Ett av folen satt fast sa anton fick hjalpa till att dra ut det. Sa nu ar det ratt mycket jobb med folen for att fa dom att inte vara radda. Anton har hittat sin favorit. Vi har aven fatt hit en ny hast, som ar valdigt undernard sa farsta steget ar att fa i sig lite mat och lara kanna dom andra hastarna. Forra onsdagen var vi nere pa stranden och red med nagra grannar, jag och anton red och olof passade pa att ta en springtur pa stranden. Vi hade valdigt fint vader och det blev en perfekt dag pa stranden.

Pa fredagen kom Jennys dotter hit och stannade over helgen, hon ar i var alder och valdigt trevlig. Vi red ut tillsammans tva ganger och tog med oss en unghast som Jenny och grabbarna ledde pa fyrhjulingen for att den ska lara sig komma ut till lite annan miljo an bara hagen. Efter ridturen hoppade olof upp i sadeln pa en hast for forsta gangen och gick aven en bit! Sen fick anton rida lite barbacka i hagen.

Pa lordagen akte vi till ett stalle dar dom klippte far, Anton och Olof fick testa klippa lite, det var ratt tungt och svart. Sen fick vi aven hjalpa till att rensa ullen. Det ar ingenting vi vill jobba med, men nu har vi iaf testat pa det!

Denna veckan har vi tryckt in lite olika jobb. Jag har en hast som jag ska rida tre ganger i veckan, anton var pa samma stalle och haller pa att bygga ett staket, och olof var hos nagra andra och hjalpte till att forbereda hobalarna for att lastas pa slap. Anton haller aven pa att falla ett gigantiskt trad som ar precis utanfor koksfonstret, han har hallt pa i flera dagar och snart ar det antligen nere, det ar verkligen ett jattestort trad.

Vi har ansalange inga planer pa att ta oss vidare. Tanken med att vi kom till detta stallet var att vi skulle hjalpa Jenny med hastarna efter hennes operation som hon trodde skulle vara nu innan jul, men som blev framskjutet till slutet av Januari. Och det hon behovde hjalp med var bara nu sa vi far se om vi stannar tills hennes operation anda och underlattar hennes liv eller om vi aker vidare. Som sagt inga planer an. Vi tar det som det kommer. 

Nu hoppas vi aven pa att fa lite varmare vader, vi har haft nagra kalla dagar med lite regn men de tva senaste dagarna har varit varma och skona. Och det sags att sommaren borjar komma pa mandag, sa nu haller vi tummarna for lite varmare vader, men inte for varmt:) 

Eftersom varat internet har tagit slut sa lyckas jag inte ladda upp fler bilder men jag hoppas vi far mer internet pa mandag sa da ska det nog komma upp nagra bilder. /p

den nya hasten izzypookie som ar det mest sallskapssjuka folet och alskar anton

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har inte riktigt haft tid att skriva nagot de senaste dagarna men jag tankte lagga upp lite bilder pa vad vi har hittat pa. Har ar valdigt daligt internet sa bilderna kommer formodligen inte hamna i ratt ordning men ni far iaf se nagra:) /pbridgewaterlanga vagarglad koala langst vagenmount eccelsgrillningglad mjolkarenagra av korna pavagtrott folislampliga skorsahar gar det tillanton in actionfeta far

 

Likes

Comments

Två dagar senare och dom två absolut varmaste dagarna hittills är vi nu färdiga med höet. Idag började vi kl 10 och är färdiga nu 19:30. Det har varit en väldigt lång dag och väldigt varmt och kvavt. Men nu är vi äntligen färdiga. Igår fick vi se ett föl födas på morgonen. Det är väldigt ovanligt att dom fölar på dagen. Det brukar komma mellan 2-5 på natten. Men skönt att det kom på dagen så vi slapp gå upp mitt i natten. Det tog tio minuter och var en väldigt lyckad förlösning. Det är två föl till som ska komma inom en vecka sen några till lite senare. Det går undan nu.

Imorgon ska vi ha en välförtjänt ledig dag och komma från gården och turista lite. Ska bli rätt skönt.
/Ptrotta efter allt hointresserade kossorhelt nytt fol

Likes

Comments

Idag gick vi upp kl 5 för att mjölka kor. Det är faktiskt rätt kul. Dom har ett helt nytt system där kossorna går upp på en stor rund platta som snurrar runt och ställer sig i bås där det är en maskin som läser av deras öronchip och sprutar ut exakt den maten dom behöver. Man står bakom dom och sätter på mjölmakapären och när den snurrat ett varv går dom av. Dom har ca 500 kossor som ska mjölkas två gånger om dagen och det tar två till tre timmar med städningen efteråt. På kvällen tar det längre tid för då är det varmt och dom är irriterade över flugorna. Efter varje kvällspass dricker man några öl innan man åker hem. Dom dricker väldigt mycket här.

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Vi väntar oss ett föl inatt som kan komma närsomhelst. På morgonen ska vi upp samma tid som idag och mjölka kor. Direkt efter det ska vi ta in höet. Det är ca 1000 balar som ska upp på släp och sen staplas i sjul, det lär ta några timmar. Så det är snart läggdags för oss så vi orkar med dagen.
/P

Likes

Comments

Ny dag på landet och idag ska vi in till stan som ligger en timme härifrån och köpa lite kläder som vi kan använda på farmen. I eftermiddag ska vi åka till mjälkfarmen i närheten och lära oss mjölka kor, då vi kanske har ett mjölkarjobb på g en liten bit härifrån. Ikväll ska vi flytta över en av hästarna till fölhagen, en ny bebis påväg.
/P

Likes

Comments

Då har vi varit på farmen ett dygn och det verkar vara ett riktigt bra ställe. Det ligger i en liten by, Besibell som har ca 40 invånare. Men det känns som det är rätt stort. Bara farmer överallt med mycket mark. Farmen vi är på har förtillfället 49 kor och 1 tjur, 19 hästar (varav nyfödda 3föl) och 1 hingst, 14 får, 3 höns och 1 tupp, 4 katter och 3 hundar.

Dom har varnat oss för ormar, spindlar, kängurus och koaler. Imorse hörde vi grannen skjuta en tigerorm i trädgården. (världens mest aggressiva orm som jagar en) Det är även ett högrisksområde för skogsbränder. Alla kör med en öl i handen (och några i magen) och ett gevär bakom sätet. Men änsålänge trivs vi väldigt bra. Bbq till frukost middag kväll och väldigt trevligt folk.Farmen vi är på har egentligen bara jobb till en, som jobbar för boende och mat, ca 15 h/w. Men dom känner alla i byn och det ska inte vara problem för oss alla att få ett jobb häromkring.

Vi har varit på ett komjölkarställe där vi förmodligen kommer att få lära oss hur det går till sen finns det rätt många jobb inom det. Huvuduppgiften på farmen är att hjälpa till med uppfödningen av hästarna.

Igårkväll kom det hit några killar som var i våran ålder. Det blev lite grillning och öl innan det var dags att ut och jaga kängurus. Det var väldigt ont om dom men vi fick se en koala och när vi var påväg tillbaka fick dom en känguru, som hade en liten bebis i pungen. Kängurun använder dom sen benen till att mata hundarna med.

Idag fick vi träffa massa folk som jobbar på farmer och har många kontakter runt omkring så nu får vi vänta och se någon behöver oss. Vi fick även träffa Jenny och Brads (som vi bor hos) syskon med familjer. Den ena familjen bor bara en liten bit härifrån och har en pool dom brukar hänga i när det är varmt :) Den andra kom hit på kvällen och vi åt lite mat runt elden. Dom hade fyra söner som allihopa höll på med rodeo. Så på söndag ska vi följa med dom så Anton kan testa rida tjur. Han har pratat om det länge så han ser fram emot det väldigt mycket.
/phusetblue tongue odla, inte farlig men bitsfolet som kom dan innan ossen bank som gick sonder fick bli ved

Likes

Comments

Äntligen har vi fått lite värme. Det är rätt sjukt som det kan skifta i vädret. Idag har det varit riktigt varmt hela dagen. Vi åkte ner till stranden för att svalka oss innan vi körde vidare, vattnet var väldigt kallt så det fick bli ett snabbt dopp. Vi körde även inom ett väldigt högt vattenfall som man kunde stå nedanför och titta upp. Det var en väldigt lång och brant backe att gå nerför för att komma dit, som vi hade kunnat köra nerför men såklart gick vi. Väldigt jobbigt i denna värmen speciellt när vi skulle upp igen.

Nu står vi på en camping bara 30 min från farmen vi ska till imorgon så vi slipper stressa. Det verkar vara riktig inavel här, massa hillbillys som eldar, dricker sprit och dansar på sina bilar. Dom har även tusen fiskespön så dom lever säkert på det. Det var iallafall ett mysigt ställe precis vid en sjö. /P

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har varit rätt svala, vilket betyder att det är svinkallt i bilen på nätterna. Så vi får se till att köpa ett täcke för det går inte att sova med sovsäck i denna kylan. Men förhoppningsvis lär det bli varmare om några veckor :) Idag blev det ett besök i svenska kyrkan i Melbourne. Där serverade som spagetti med köttfärs idag, väldigt gott! Även fast vi bara har varit här i två veckor saknar man redan den svenska maten ;) Det var skönt att höra lite svenska också, vi har inte träffat några svenska alls förän vi kom hit så det var trevligt. Vi fick lite nummer så vi kunde hålla kontakten med några.

Sen körde vi längs med great ocean road som är väldigt fint. Tyvärr han vi inte stanna på några ställen så vi får komma tillbaka senare. Vi ska nämligen till en farm på lördag och kolla läget där om dom har något jobb åt oss. Det ligger ca 4h från Melbourne och vi vill slippa köra allt i ett så vi körde en timme idag och stannade på ett rastställe, även detta mitt i skogen. Där träffade vi några trevliga snubbar som bjöd in oss till deras eld. Det var ett par från Frankrike som hade varit i Australien i en månad, och en kille från Tyskland som hade varit här 1 1/2år och hans mamma som var och hälsade på. Det blev lite snack vid elden sen fick jag och Anton lära oss drilla med en eldstav. Tysken hade köpt en under resan och lärt sig massa häftiga trick. Sen blev ser gitarr och allsång tills elden slocknade innan vi gick och la oss i den iskalla bilen. Imorgon ska vi fortsätta till Besibell där jobbet är. /pspagetti kottfars i svenska kyrkanlite svenskt godis

Likes

Comments

Inatt var det inte många plugrader i bilen. Hela dagen var även väldigt kall. Men det är rätt skönt när man åker bil och går mycket. Dagens utflykt blev three sisters i Katoomba. Vi hitta en trappa längs med bergen vi ville gå nerför, men efter att ha gått ett tag och inte kommit någonstans gav vi upp och gick tillbaka. När vi kommer upp ser vi att den kallas giant stairway, kanske vi skulle kollat upp innan.. Vi kör istället bort till scenic world. Där köpte vi ett pass där man kunde åka linbana och tåg i bergen och se mycket fint.

 

På eftermiddagen kände vi att vi hade fått nog av berg så vi bstämde oss för att köra tillbaka till bondi. Det var rätt skönt att komma tillbaka till civilisationen och stranden igen. Det blev lite starndhäng och på kvällen sökte vi lite jobb. Dagen efter fick vi svar på vår ena ansökan och dom ville vi skulle komma till Melbourne på intervju dagen efter. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra de 99 milen dit. Vi tror att vi har sökt ett farmjobb, då det stod så i annonsen och vi skrev det i ansökan. Men när vi kommer fram till Melbourne så har gpsen visat oss mitt in i city och vi blir lite misstänksama. Men vi ser ändå fram emot intervjun. Vi kommer till inttervjun dagen efter och det står något med sales på dörren. När vi kommer in och frågar om det är farmjobb vet hon inte ens vad det är. Det är även flera som ska in på intervjun som trodde det var något helt annat jobb så vi lämnar stället och får söka nya jobb och hoppas på att det finns några seriösa farmjobb till oss. Tråkigt att behöva stressa från Sydney, som vi inte ens blev klara med, köra tråkiga motorvägar och bli lurade. Men nu hoppas vi att någon hör av sig så vi inte körde hit i onödan. /p

Likes

Comments

Idag blev det en välförtjänt sovmorgon. Första dagen sen vi kom hit faktiskt! Vi gick upp och åt våran vanliga frukost innan vi bestämde oss för att fortsätta köra ner i bergen på megalong road. Om vi trodde att vi kommit långt ner innan trodde vi fel. Denna vägen fortsatte i evigheter. Vi fick se våra två första kängurus, påkörda och döda längs vägen. But still två kängurus! Vägen ledde oss till en grusväg med lagom kurvor och brant, genom en hästgård och tillslut till en camping. Där fanns massa vandringsleder på 4-5 h men vi kände att vi inte orkade gå så långt så en runda på 15 min fick räcka innan vi körde upp för berget igen.

Vi stannade till på en rainforest walk och en cavewalk innan vi körde till ett ställe för att grilla hamburgare. Vädret har varit väldigt varierande idag. Från strålande sol till spöregn och åska till sol och eftermiddagen bestod av storm och lite regn. Eftersom vi inte kände för att fortsätta gå i skogen i detta vädret så ville vi hotta ett ställa vi kunde sova på under natten. I vårat letande körde vi förbi ett simhus där vi genast körde in, på ett sånt ställe måste det ju bara finnas duschar! Ja det är rätt svårt att hitta ställe med dusch när man inte vill betala för att stå på camping eller är nära havet. Så det blev lite simning och akrobatik sen en efterlängtad dusch. Vi såg en massa brandbilar och poliser köra förbi och det visade sig att det var en skogsbrand precis intill där vi var. Helikoptrar mer vattentankar cirkulerade i luften hela kvällen och det luktade bara bränt i luften. Men vi klara oss:)
På kvällen hittade vi en open parking inne i byn, katoomba, där man fick campa så det blev perfekt för denna natten. Vi satt i bilen och åt kvällsmat då det fortfarande var storm ute. Yoghurt med flingor för att lyxa till det. Sen bestämde vi oss för att leta upp en pub vi kunde sätta oss vid. Anton trodde det skulle vara som att gå i vallåkra och leta efter en pub och Olof var säker på att vi skulle hitta en. Vi hitta ingen. Dock hitta vi en pizzeria, eller om det var ett café, det vet vi inte. Dom hade både pizza munkar och kakor.. Lite pommes blev det iaf innan vi gick och la oss. /P

Likes

Comments