Har precis kommit hem ifrån ett riktigt gött tricepspass på gymmet! riktigt bra pump idag. 
Här är en övning som jag kan rekommendera; 
Kabelpress / Tricepsextensions

Förberedande: Välj en lämplig vikt. Spänn magen och håll din rygg rak.

Utförande: Vänd dig ifrån kabelmaskinen och håll repet/kablarna ovanför huvudet. Luta dig något framåt och sträck ut armarna tills de är helt utsträckta. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.
Jag väljer att placera en fot längre fram, ungefär under magen, för att få bra stabilitet. 

Kom ihåg: Övningen är avsedd för triceps muskulatur, låt därför överarmen vila parallellt med golvet under övningsutförandet.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förlåt att jag har varit så dålig på att uppdatera det senaste... Har jobbat varje dag sen helgen. 

Igår var de iallafall bröst som gällde. måste fokusera mer på nedre bröst --> bättre konturer! 
Här är en övning som jag rekommenderar; 

Nedåtlutande hantelpress 


Förberedande: Ställ in bänken då den lutar neråt. Ta två passande hantlar och lägg dig så överkroppen är placerad längst ner mot golvet. 
Alternativt är att placera viktskivor under bänkes ena sida, och köra med stång. 

Utförande: Pressa hantlarna/stången uppåt med armbågarna längs sidorna tills du sträckt ut armarna helt. Låt sedan hantlarna/stången falla tillbaka i en kontrollerad rörelse så att du stretchar ut bröstet innan du upprepar rörelsemönstret igen.

Kom ihåg: Mycket viktigt med rätt övningsutförande under hela övningen. Välj vikter du kan hantera.

Likes

Comments

Idag va de rygg som stod på schemat. 
Ryggmuskulaturen är en del som lätt glöms av hos många. Men även ryggen är en viktig del på vägen mot den snygga kroppen! Själv tycker jag dessutom av det är ett riktigt gött pass att köra!
 

Likes

Comments


De här små mellanmålen kommer att bidra till att förbereda kroppen för en ansträngande träning

Vill du få ut det mesta av din träning är det viktigt att du äter rätt mat i förväg. Även om du kan frestas att hoppa över kalorierna, kommer de små mellanmålen ge dig bränsle under din träning och maximera dina ansträngningar och resultat.
Om du tankar rätt kommer du kunna träna hårdare."

Äta innan ett träningspass förhindrar lågt blodsocker, vilket leder till yrsel och trötthet. Men du vill inte äta fel saker innan du ger dig iväg till din träning, vare sig det är gymmet, fotbollen eller något annat. Här är några bra tips på vad du kan äta inom en timme före träningen.

Bananer
De är naturens PowerBar! Bananer är laddade med kolhydrater ( bränsle) och packad med kalium, som hjälper till att upprätthålla nerv-och muskelfunktion. Kroppen lagrar inte kalium särskilt länge, så en banan innan ett träningspass kommer att hålla näringsämnet högt.

Havre
Havre är fullt av fiber, vilket innebär att de så smått släpper ut kolhydrater i blodet. Denna stadiga ström håller din energi på en bra nivå under träning. Havre innehåller också B-vitaminer, som hjälper till att omvandla kolhydraterna till energi. En liten portion gröt m mjölk ca 45-30 minuter innan du börjar träna gör susen för passet.

Fullkornsbröd
En skiva fullkornsbröd är en bra källa till kolhydrater. För mer bränsle kan du skiva upp ett hårdkokt ägg som ger högkvalitativt protein.

Frukt smoothies
Frukt smoothies har en hög andel kolhydrater och högvärdigt protein. Och de är lätta att konsumera. Prova att blanda 1 dl vanligt yoghurt, 1/2 dl bär och 1dl kopp juice. En del människor tenderar att hoppa frukt och som innehåller mycket kolhydrater och det är väl sant men tillsammans med proteinet från yoghurten eller om man så vill kesellan, så blir upptaget långsammare och man kan sänka upptaget ytterligare genom att tillsätta 1 msk kallpressad raps/olivolja

Vad man ska undvika
Var noga med att undvika fet mat innan du tränar då fett lämnar magen mycket långsamt, vilket innebär att du kan komma att känna dig full och trög och kanske till och med få kramp i magen. Även om kolhydrater är bra, ska du inte ta dem från socker eller godis. Då sticker blodsockret upp för snabbt och förmodligen kommer  du krascha i mitten av träning. Ät heller inte för mycket av dessa små mellanmål. Det kan leda till magbesvär, tröghet, illamående mm.
 
 


Likes

Comments

Har precis kommit hem ifrån frisören, ingen större skillnad, bara 3 cm. kortare
Nu blir de att käka innan jag skall ner till Göteborg på en anställningsintervju för ett jobb som jag har sökt. 
Får se om jag även hinner med ett kvällspass på gymmet ikväll  

Likes

Comments

Nu börjar slut-rushen på min bulkningsperiod. Den kommande deffningen är extremt efterlängtad! 
För att maximera styrketräningen kommer nu kreatin in i det dagliga kostintaget.

 

Kreatin är ett ämne som finns naturligt i kroppens muskler och som spelar en viktig roll i kroppens energiomsättning. Kroppen bildar 1-2 gram kreatin dagligen men ämnet finns även i kött och fisk.

I musklerna ombildas kreatin till formen kreatinfosfat som sedan fungerar som en snabbtillgänglig energikälla vid högintentiv träning. Studier visar att kreatinsupplementering ökar prestationen under explosivt, kortvarigt arbete - exempelvis ökad maxstyrka och förmåga att utföra fler repititioner vid styrketräning

Produkter med kreatin monohydrat ger ofta upphov till en snabb viktuppgång på grund av en ökad vätskeinlagring i musklerna. Den ökade vätskemängden ger dig en bättre uthållighet och ett extra tryck i musklerna under träning!

Genom att inta kreatin som ett kosttillskott kan du öka din muskelstyrka och muskeltillväxt!

 

Jag köper mitt kreatin av märket Strength --> riktigt bra kvalitet! Strength Likes

Comments