Jeg er angstprovokerende selvpromoverende, alt for nøgen - og måske lidt for nærtagende

Ja - det blev så til bloghistoriens længste overskrift! Men hør lige her:

Jeg sidder glad og tilfreds i går morges med en kop kaffe i min ene hånd og min fjernbetjening i den anden. Jeg tænder for Go'Morgen Danmark og alt ånder fred og idyl - lige indtil denne Instagram-Direct besked tikker ind på min telefon:

"Kære Amalie. Du virker som en reflekterende, intelligent og fornuftig ung dame - så tag dog noget tøj på, for pokker da! Jeg kan ikke se grundlaget for at stå halvnøgen og tage et billede af sig selv. Du fremstiller dig selv billigt og det er smagløst. Jeg bliver en smule stødt og jeg er sikkert ikke den eneste."

Her sidder jeg tilbage med min kaffe galt i halsen og føler mig komplet misforstået.
Jeg er da på ingen måde billig?! Jaja, jeg har da uploadet min del af bikini-billeder til Instagram - men det er da hverken smagløst eller provokerende.
Jeg forsøger på bedst mulige vis, at vise alt fra mit liv - og tro det eller lad vær, så har jeg også en bikini på en gang imellem.
Skulle man være bandlyst for at tage bikini-billeder og være halvnøgen, bare fordi at en skare af mennesker kigger med?

Jeg fik ikke rigtig bearbejdet mine tanker og mit svar til Insta-Direct damen blev ikke skrevet, men tankerne sad fast hele dagen og selvom den kære dame har ret, til at mene hvad hun vil, ramte det mig utrolig hårdt. Jeg tog ud og spise med en veninde, i biffen og tænkte ikke mere over det.

I morges vågner jeg op til en kommentar på et Instagram billede - også et af de letpåklædte af slagsen.
Her har en ung fyr kommenteret: "Du er simpelthen det mest angstprovokerende selvpromoverende menneske jeg har set!"

Kommentaren ramte mig hårdere, end hvis den forhenværende besked ikke havde fundet sted.
Jeg så mig selv sidde med hænderne for hovedet og en ubehagelig følelse i min lille mave.

Hvad bilder folk sig dog ind?

Selvfølgelig er jeg selvpromoverende!
Min instagramprofil hedder trods alt Amalie Fischer - og jeg anser mig selv som en stor del af mit eget liv.
Hvis JEG vil uploade et billede hvor jeg står halvnøgen under en bruser i trusser og smiler, så gør jeg altså det!

Da jeg i min frustration, går ind på fyren Instagram-profil har han close-up billeder af alle hans tatoveringer, billeder af sin hund (som har sin egen Instagramprofil! - nok kærestens idé) OG billeder af ham selv - hvad gør ham bedre eller rettere sagt anderledes fra mig?
At han ikke står under en bruser halvnøgen og kigger væk?

Siden jeg åbnede bloggen, er det mest stillede spørgsmål: syntes du ikke det hele er en smule grænseoverskridende? Men hvis det var det, ville jeg jo ikke gøre det?

Når jeg smider et billede hvor jeg er letpåklædt, som hele verden kan se, synes jeg ikke det er skræmmende. Billedet viser trods alt blot, hvordan jeg ser ud.

Ville du også kalde mig angstprovokerende selvpromoverende hvis jeg havde bikini på, på stranden!?

Mht. den bramfri Instagram-Direct dame - så synes jeg, at det er skræmmende at hun føler sig stødt af en letpåklædt kvindekrop. Jeg mener ikke selv, at jeg på nogen måde er grænseoverskridende, seksuel eller pornografisk på mine letpåklædte billeder - der er jo typisk en historie bag - et undertøjsmærke der skal vises, et pas halskæder der skal vises eller at jeg er glad, på ferie og har en bikini på.
Det har jeg da lov til at tage et billede af!?

Det jeg synes er grænseoverskridende er, at folk dømmer en ud fra ÉT par billeder - uden overhovedet at vide noget som helst om mig. De antager at det er sådan jeg er - og skriver en kommentar som de (måske?) ikke tænker rammer mig.

Jeg lige siden bloggens start altid haft min mors stemme inde i hovedet: "Når man stikker næsen frem, må man være beredt på at få et slag over den i ny og næ" og ja - når jeg skriver mine personlige indlæg om kærlighed, hjertesorg, mere kærlighed eller frustration, kan man ikke forvente, at alle mennesker vil være enige - men når jeg smider billeder op på Instagram som er sobre, børnevenlige og ærbare så forventer jeg ikke, at jeg skal retfærdiggøre mig selv og modtage beskeder om, at jeg er angstprovokerende selvpromoverende og blive opfattet som en billig skøge!

Jeg synes det kan være ubehageligt at blive misforstået - og det er i bund og grund hvad dette indlæg handler om. Jeg kan finde det vildt grænseoverskridende, at dele ud af mine dybeste tanker.
Jeg vælger til tider at skrive om utroligt personlige ting om mig - men jeg ser mere bloggen som et personligt frirum, jeg ser det bare som en bonus at folk læser med.
Det er nok derfor jeg er så sårbar når jeg modtager en negativ kommentar, mail eller besked.
Det er skam fint nok, hvis jeg får lidt igen. Det ville da være kedeligt, hvis alle var enige i det, jeg skrev.

Men jeg synes derimod, at det kan forekomme lidt ubehageligt, når der opstår misforståelser og antagelse om min persona udfra ét eller flere letpåklædte billeder.

Min Instagram deler ikke politiske holdninger 0g er ikke en tv2news app.
Jeg deler ting fra min dagligdag - og det bliver delt hvad enten jeg har skijakke, skinnyjeans, bikini eller en blondebodystocking på !

Og hvis du synes jeg er er for meget? Så er det helt okay!
At publicere sig selv og sit liv for gud og hver mand, er vildt spændende og ja - dét er da absurd grænseoverskridende til tider, men det er et valg jeg har taget og det er trods alt kun mit valg.
Jeg mener ikke, at jeg er mere spændende end andre mennesker - jeg har bare valgt at være én af dem der deler ud af mine tanker.

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige "fuck det, jeg er da ligeglad om du synes jeg er nederen" når jeg modtager én besked, en kommentar eller en mail hvor jeg bliver latterliggjort, set ned på eller føler mig komplet misforstået - men det kan jeg ikke!

Sagen er at jeg er et afsindigt følsomt menneske, der tripper forsigtigt rundt for ikke at blive misforstået - om det så er smart at have valgt, at være så offentligt kan diskuteres - men jeg indeholder heldigvis mere end mine letpåklædte billeder og mine selfies med luftkys.

Min pointe er egentlig bare, at Insta-direct damen og fyren der synes jeg er selvpromoverende, nok ikke er de eneste der ser skævt på halvnøgne kroppe, indadvendte kameraer og billeder hvor man kan se mit bryst fra siden - og det er også fair nok!

Men hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold din mund.... Tænk før du agerer - det gælder altså i alle livets situationer. Dine ord kan hurtigt blive opfatte helt forkert, når du sidder sur, tvær og irriteret foran din lille blåviolette skærm og uddeler ubehagelige ord om mennesker du slet, slet ikke kender.
Helt ærligt vennerne!

Det er okay at være nøgen på sociale medier! Så smid et billede op på Instagram, Facebook - om det så har været igennem 20 filtre og tilrettelser, så er det ok. Og så vær da for helvede ligeglad med hvad folk tænker - jeg øver mig hver dag, men nogengange blive det hele bare lidt for meget.
Jeg ved du ser skide godt ud præcis som du er - og at du helt sikkert indeholder mere end dit sidste bikini billede.

Nyd solen min damer og herrer!

Tanker fra en lettere hidsig dame der ikke er blufærdig

Synes godt om

Kommentarer

Sille
Sille,
Jeg ville sådan set bare gerne have, at du lagde lidt flere billeder op med endnu mere hud. Du er fucking sprød.
CarléCarlé
CarléCarlé,
!!! Tak Sille <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229