Jag tyckte detta var en rolig uppgift men att det var den svåraste uppgiften hittills. Jag jobbade ihop med Alva B och jag tyckte att vi samarbetade bra och fick klart animationsfilmen i tid. Vi tog några lektioner i början för att fundera på vad vi skulle göra för film och vad vi skulle ha för handling och tema. Sedan kom vi fram till att vi inte ville måla våra egna bilder så vi började googla runt och kolla på lite olika ideer. Vi bestämde oss sedan för att filmen skulle handla om djur.

Vi valde tecknade bilder på en hund och två katter och sökte sedan på bakgrunder som skulle passa. Sedan klistrade vi in bilderna i word och fixade storleken och också så att dem var åt rätt håll. Varför vi valde att inte rita egna djur utan att istället ta från google var för att spara tid och sedan också för att vi kände båda två att det skulle bli bättre eftersom det skulle ta tid att rita och sedan att det också skulle bli tydligare med bilder från google.

Vi skrev sedan ut bilderna och klippte ut dem. När vi gjort det så la vi bakgrunden på bordet och tejpade fast den. Sedan funderade vi under tiden vi filmade hur handlingen skulle vara. När filmen sedan var klar så letade vi efter ljud till filmen och då slutade det med att vi valde en som redan fanns på iMovie så vi laddade inte ner någon.

Jag tyckte uppgiften var ganska svår, det var svårt att komma på handlingen och sen få det att bli bra. Svårigheter vi stötte på var till exempel när vi filmat vid en kamera och sedan bytte till en annan, att ljuset ändrades och var svårt att få tillbaka det så som vi hade det innan. Sedan var det även svårt att hitta någon låt som passade till hela filmen eftersom vi valde att djuren inte skulle prata.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min första bild till uppgift 2 valde jag att ta i grodperspektiv på ett träd. Jag hade blixt på för att jag då tyckte att det blev ett bättre bild från början. På denna bilden valde jag att endast använda ett justeringslager som hette nyans och mättnad. Det jag gjorde var att dra upp nyansen ganska mycket och sedan dra ner mättnaden lite grann. Jag tyckte att bilden blev väldigt bra och att det blev en väldigt fin grön färg jämfört med innan jag redigerade den.

Detta var min bild till uppgift B då man skulle använda sig av masker. Jag valde justeringslager --> nyans mättnad och fyllde sedan i Emilia så att det endast skulle vara bakgrunden som ändrades. Sedan när jag fyllt i Emilia så ändrade jag bakgrunden till svartvit. Jag tycker bilden blev bra eftersom jag fick den som jag ville att den skulle vara, jag tycker det är coolt att ha både färg och svartvitt i en bild.

Detta är den första bilden till uppgift C då man ska använda olika blandningslägen. Jag började med att välja ett nytt justeringslager --> fotofilter, sedan valde jag att ändra färg till en stark grön färg och sedan ändrade jag tätheten till 100%. Jag valde en bild där jag fotat skolans parkering där det fanns många olika färger. Sedan tycker jag om färgen grön och tycker att bilden blev bra eftersom det blir en helt annan bild av att bara blanda den med en färg.

Detta är den andra bilden som jag valt att redigera. I den oredigerade bilden tyckte jag att det var för mörkt så jag använde mig av ett justeringslager --> exponering, sedan målade jag bara marken i bilden så att den skulle bli ljusare och höjde exponeringen lite grann. Jag tyckte att bilden blev mycket bättre även om det inte är en jättestor skillnad.

Detta är den tredje bilden till uppgift C och detta är den bilden jag hittills är mest nöjd med. Jag öppnade båda bilderna i Photoshop och sedan valde jag att klippa in bilden med trädet i bilden med Emilia. Så i bilden på Emilia så öppnade jag ett nytt justeringslager --> nyans mättnad och sedan klistrade in bilden på trädet. Jag tog två helt olika bilder och la den ena över den andra för att jag tyckte att det blev en väldigt cool bild.

Hur jag valde att redigera min fjärde bild i uppgift C var att först blanda ihop de två bilderna, både bilderna är på växter då jag tyckte att det blev häftigt. Sedan när det var gjort så tryckte jag på blandningslägesmeny och ändrade från normal till raster. Jag tycker att det blev en jättebra bild.

​Detta är den sista bilden i uppgift C och denna gången valde jag att välja ett nytt justeringslager - svartvitt. Sedan tryckte jag på blandningsläesmenyn och ändrade från normal till mjuk blandning. Det blev ingen jättestor skillnad men jag tycker ändå om den redigerade bilden mer än den oredigerade. 

Det var en rolig uppgift men samtidigt lite krånglig. Det var svårt att inte upprepa sig och redigera någon bild likadant som man tidigare gjort. Jag blev nöjd med mina bilder och tyckte det var roligt att var ute och ta dem samt redigera dem. 

Likes

Comments

Uppgift 1 var att ta fem olika bilder av min skola. Jag valde att två av mina bilder skulle vara på människor och dem tre andra skulle vara på föremål. Jag blev ganska nöjd med bilderna direkt utan redigering därför har jag inte redigerat någon av dem speciellt mycket. Alla mina bilder är redigerade i Photoshop.

Bländare:5,0

Tid: 1/60

ISO-tal: 3200

Denna bilden är tagen i min skola mitt i gatan utanför matsalen. Det är ett träd med en ljusslinga runt sig. Jag valde att fota detta för att jag tycker att det är jättemysigt med mysig belysning så som tända ljus, ljusslingor osv. Jag redigerade bilden så att den blev lite gulare eftersom jag tycker det känns varmare då. Jag ökade både intensiteten och kontrasten i bilden. Sedan höjde jag exponeringen och sänkte förskjutningen.

Bländare: 5,0

Tid: 1/60

ISO-tal: 360

Denna bilden har jag endast ljusat upp lite eftersom den redan var ganska bra från början enligt mig. Det är på ett löv från ett sådant träd i första bilden. Bilden är tagen med blixt. Jag tycker att det gör skolan mycket mysigare och hemtrevligare med träd, ljusslingor osv.

Bländare: 4,0

Tid: 1/60

ISO-tal: 900

Denna bilden är tagen på Vilma i fågelperspektiv nedanför en trappa i skolan. Bilden var redan från början väldigt varm och gud så det enda jag gjorde var att öka intensiteten lite.

Bländare: 4,0

Tid: 1/60

ISO-tal: 900

Denna bilden är också väldigt varm och gud. Jag tycker att det är mycket mysigare med gula ljus från lampor än kallt blått. Det är en lampa som sitter på väggen i gatan. Denna bild har jag både ökat kontrasten och intensiteten i. 

Bländare: 13,0

Tid: 1/200

ISO-tal: 100

Denna bilden är den jag är mest nöjd med, jag valde att fota Emilia utomhus. Det var ganska tidigt på morgonen så solen hade nästan precis kommit fram. Jag valde att ta en bild när hon hoppade utanför lilla entrén med solen bakom sig. Denna redigerade jag bara genom att öka intensiteten lite. Jag tycker det blir väldigt fina och ljusa bilder när man tar utomhus i sol så det var därför jag valde att ta en bild utomhus.

Likes

Comments

Detta är den bilden som jag blev mest nöjd med, efter att ha tagit några testbilder kom jag fram till att 1 minut var lagom. Jag valde att ta bilden just den dagen eftersom det var molnigt och inte allt för ljust. Jag la hålkameran åt ett håll där det inte var för ljust och inte för mörkt. Jag tänkte också på att det inte skulle vara för stor skillnad mellan marken och resten av bilden då det var det på mina testbilder och det inte blev så bra. Jag var ute tre olika gånger, två av gångerna tog jag testbilder och sen den tredje så tog jag denna bilden. Jag tycker det var bra att ta testbilder så man sedan visste vilken tid det skulle vara samt vart man skulle ta bilden.

Vi förberedde kamerorna i mörkrummet med att sätta på ett fotopapper i locket i burken. Sedan tejpade vi runt burken så att inget ljus kunde komma in vilket hade förstört bilden. Vi gick sedan ut och valde ställe, tog bort tejplappen som satt för hålet så att ljus kunde komma in. Sedan satte vi mobilen på tid och satte sedan på lappen igen efter 1 minut. Efter detta gick vi in i mörkrummet för att framkalla den och då finns det tre olika vätskor som man ska lägga i bilden i. Efter bilden varit i de olika vätskorna så sköljde vi av bilden i vatten och lät den sedan torka. Jag tycker det var roligt att vara i mörkrummet då jag aldrig gjort något liknande innan. Det var spännande och se hur det går till att framkalla bilder.

Jag valde att inte redigera denna bilden i Photoshop då jag redan är nöjd med hur den ser ut och anser att det inte krävs några ändringar i bilden.

Detta är en av mina testbilder. Jag väntade i 45 sekunder vilket var för kort tid. Jag tog bilden på ett ställe där det var stora ljusskillnader, det var väldigt mörkt i marken medans himlen var jätteljus. Denna bilden redigerade jag i Photoshop genom att använda nivåer då jag ljusade upp det mörka och mörkade ner det ljusa.

Likes

Comments

Bländare: 32,0

Tid: 1/80

ISO-tal: 3200

Brännvidd: 34,0 mm

Bilden är tagen med två softboxar, en snett framför min modell Moa på hennes vänstra sida. Den andra softboxen kommer snett bakom Moa på hennes högra sida. Båda är lika exponerade. Ljuset i bilden är mjukt. Jag valde att ha en svart bakgrund på grund av att jag ville ha bilden mörk, därför har Moa också en svart tröja på sig. Jag satte en softbox bakom och en framför för att få fram ett mjukt ljus samt lite skuggor.

Likes

Comments

Uppgift 7 var att göra en jul bildserie. Jag valde att jobba likadant som vi gjorde i en tidigare uppgift då vi tog tre olika bilder. Första bilden tog jag i gatan vid rondellen då man fick med mycket i bilden. Nästa bild valde jag att ta lite närmare på julgranen och sista på en julkula som hängde i granen. Varför jag valde att fota just detta är för att jag älskar allt pynt som tillhör julen, dels alla ljus och färger eftersom jag tycker att det är mysigt. Jag tycker även det är väldigt fint med julgranar och det är ännu en anledning till varför jag valde att fota detta.

När jag redigerade bilderna i Photoshop så var det enda jag gjorde att ljusa upp bilderna. Jag blev nöjd med bilderna eftersom jag tycker att det är ett bra och fint ljus i bilderna. 

Bländare: 4,0

Tid: 1/10

ISO-tal: 200

Brännvidd: 18 mm

Bländare: 3,5

Tid: 1/10

ISO-tal: 200

Brännvidd: 18,0 mm

Bländare: 5,6

Tid: 1/10

ISO-tal: 200

Brännvidd: 55,0 mm

Likes

Comments

Uppgift 6 del 1 var att ta 4 olika bilder med olika ljus. Bilderna är tagna utanför entrén vid idrotten då det var tidigt på morgonen med soluppgång. Eftersom det var sol ute så kunde man ta de olika bilderna eftersom man behöver sol för att ta till exempel en motljus bild.

Bländare: 11,0

Tid: 1/80

ISO-tal: 800

Brännvidd: 46,0 mm

Denna bild är tagen med motljus. Det enda jag gjorde när jag redigerade i Photoshop var att ljusa upp bilden och göra lite tydligare skuggor. Det jag ville uppnå med bilden var att Moa som är på bilden skulle få ett ljus som hamnade bakom henne som gav henne en ram utav ljus runt huvudet. Jag blev ganska nöjd med bilden. Det hade kunnat vara med lite mer solljus i bilden så att bilden blev ännu varmare än vad den är.

Bländare: 32,0

Tid: 1/80

ISO-tal: 800

Brännvidd: 52,0 mm

Denna bilden kallas för siluett då jag suttit på huk och tagit bilden på Moa mot himlen så att Moa blir helt svart. Det jag ville uppnå var att få en fin himmel i bakgrunden och att Moa skulle se ut som en skugga. Jag är i helhet nöjd med bilden men det jag är mindre nöjd med är att jag kunde fått Moa att bli lite mörkare. 

Bländare: 8,0

Tid: 1/80

ISO-tal: 800

Brännvidd: 52,0 mm

Jag valde att fotografera en bild med motljus, en siluett, en med sidoljus och en bild med inbyggd blixt. Det var roligt att få testa att ta lite olika bilder med hjälp av olika ljus och vinklar. Uppgiften var svår då vi har lektionen på morgonen och att det då ofta är mörkt ute.

Likes

Comments

Uppgift 4 var att ta tre olika bilder då jag börjar ta en bild och sedan zoomar in på något på sista bilden som man från början inte såg. Bilden är tagen i gatan i skolan där jag först har fotat största delen av gatan mot caféet. Sedan tog jag en närmare bild på löven i trädet och till sist på en liten lampa som hänger runt stammen i trädet.

Bländare: 3,5

Tid: 1/100

ISO-tal: 1250

Bilden är fotad i NEF-format.

Bländare: 3,5

Tid: 1/100

ISO-tal: 3200

Bilden är fotad i NEF-format:

Bländare: 5,6

Tid: 1/100

ISO-tal: 3200

Bilden är fotad NEF-format.

Jag valde att fotografera just detta motivet är för att de små lamporna i trädet symboliserar för mig julen vilket är min favoritårstid. Jag tycker att uppgiften var enkel när man väl hade kommit på vad man skulle fotografera. Jag är nöjd med bilderna eftersom jag tycker att jag lyckades med uppgiften och även att jag tycker att bilderna var fina. Först fotade jag i vidvinkel 18 mm sedan i normal brännvidd 35 mm och till sist tele 55 mm. 

Likes

Comments

Uppgift 3 var att frysa en rörelse, arbeta med kort slutartid för att frysa en snabb rörelse. Bilden har jag tagit tidigt på morgonen när det var lite sämre väder utanför caféet i skolan.

​Bländare: 4,5

Tid: 1/2000

ISO-tal: 2500¨

Bilden är fotad i NEF-format. 

Jag valde att fotografera min kompis Lisa utanför caféet eftersom vi där kunde ha en ljus vägg som bakgrund som hjälpte oss att få ljusare bilder eftersom det var lite sämre väder ute. Jag är nöjd med bilden eftersom allt är i fokus men även att det är en vit och gul bakgrund vilket gör att man ser Lisa tydligt och bra.  

Likes

Comments