Header

Så var första året klart, första året på högskolan och hälsopedagogiska programmet. Allt har varit över mina förväntningar och jag har klarat saker som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Har träffat fantastiska människor som har förgyllt min vardag och haft sjukt roliga upptåg med HIP, ser redan fram emot hösten och nollningen! Ses i höst Amigos, massor av kärlek till er! :D


Likes

Comments

Vilken fantastisk tjej, sätter ord på allt jag känner just nu , otrolig frustration! Jag vill leva i ett öppet Sverige med lika rättigheter för alla och jämnställdhet! Skäms för att bo här just nu!


Likes

Comments

Snart snart är det vår tur, längtar så efter sol och bad!


Likes

Comments

Nu är det sååå lite kvar att jag nästan kan ta på sommarlovet. En sista individuell inlämningsuppgift kvar innan school is over. Jag växlar mellan att känna mig tokstressad och alldeles euforisk, ge mig sommar! Ihelgen fick man försmak på sommaren då det var alldeles underbart väder, vi låg ute i boulongern hela lördagen och sen på kvällen grilllade vi och hade det mysigt. Jag känner att solen ger mig så myckket nya krafter som jag under så lång tid har saknat, att se solen lysa in genom fönstret på morgon när man vaknar är ju lycka. Ihelgen vankas det introduktion på jobbet i Rullsand vilket ska bli riktigt roligt, skönt att få slippa plugget ett tag och få jobba lite. Ska bli underbart väder ihelgen också så jag hoppas på att jag hinner med att se en skymt av solen då också. Annars ska jag inte vara så bitter då vi snart åker till Grekland, bara någon vecka kvar nu. Nu ska jag fortsätta och nöta på den sista uppgiften så den blir klar någon gång! 

Puss!Likes

Comments

Nu är det dax att ta tag i den här bloggen igen, fullkomligt ekar här! Livet börjar sakta men säkert ordna upp sig på då vi har kommit till rätta i lägenheten och skoluppgifterna blir allt färre. Har en gruppuppgift och en indivudell uppgift kvar innan jag äntligen går på sommarlov, har aldrig sett fram emot ett sommarlov så mycket som jag gör just nu. Inte nog med det så bokade jag och fille en resa till Grekland i veckan, så den 5/6 lyfter planet mot varmare breddgrader. Värme, drinkar och god mat, ingen är lyckligare än jag. Ska bara slappa i en hel vecka och komma tillbaka mer redo än någonsin för en sommar full av jobb på Rullsand. Innan dess ska jag också på en återträff med SP/NV hemma i Hofors, alla som någonsin tagit studenten från de två programmen ska ha en återträff eftersom de ska läggas ner. Tror det blir en rolig kväll och något att se fram emot.  Idag har jag gått på helg och tänker inte plugga en sekund mer tills på måndag. Syster, Olle och Johan kommer in så vi tänkte ta en fika i boulongern  med jordgubbar, dessutom har sommarvärmen hittat till Gävle! Fram tills dess tänker jag digga Medina på högsta volym och njuta av ledighet. Livet är på topp just nu!

Kram!

Bilder från Turkiet med Philip!
Likes

Comments

Det har ekat tomt här ett tag och det på grund av att vi har flyttat. Allt hände så himla fort så jag hann inte dela med mig av det här innan vi drog igång. Vi har bytt lägenhet inom gavlegårdarna med ett par som var intresserad av våran. Nu bor vi mitt i gävle på Valbogatan, i en liten etta på 36 kvadrat. Gud vad trångt tänker kanske ni, men jag tror att vi kommer stormtrivas här. Vi spar över 2000 kr på hyran och får på köpet ett mycket bättre läge. Vi har börjat komma i ordning här hemma och dessutom har philip byggt en loftsäng som vart så himla bra, där kommer jag att sova som en prinsessa. Det är fortarande en del småfix kvar innan jag vill dela med mig av bilder på lägenheten, men inom en snar framtid kommer det! Har vart smått kaos med flytt och plugg samtidigt men känner ändå att jag klarat av det någorlunda bra. Har mitt sista seminarium imorgon innan jag går på lite "påsklov" eller "hemstudier" som de så fint kallar det på högskolan. Ska njuta av att bara få vara och på skärtorsdag fyller jag år , hoppas på en fin dag! Nu lär jag dra vidare då vi idag ska göra hemmagjorda hamburgare, affären kallar!

Puss!

Likes

Comments

Äntligen fredag! Nu när man är student igen så är fredagar heliga dagar, den här helgen ska jag dock tentaplugga hela helgen!  Ändå skönt att bara få vara hemma och styra lite över sin egen tid, mysa till det lite. Vi håller på med det sista momentet i denna kurs, Ekologi. Fruktansvärt tråkigt! Känner att jag har svårt att hålla mig fokuserad på föreläsningarna och tänker på allt annat istället, men bara att bita ihop nu sista veckan. Har även fått svaret på proverna jag gjorde på hälsocentralen, de såg toppen ut förutom någon sänkning på b-vitaminer. Så nu ska jag tillbaka nästa vecka igen för att ta ett nytt blodprov angående det, kommer vara sönderstucken innan allt detta är klart. Mamma ringde och gjorde mig så glad idag också, frågade om jag vill följa med på musikal i Stockholm den 5/4! Självklart sa jag ja, jag älskar musikaler och gud så roligt att få komma iväg lite. Vi ska gå på musikalen SPÖK som jag har velat se hur länge som helst, nu ska jag äntligen få se den! Nu ska jag mysa ner mig i soffan under en filt, vi har köpt hem Ahlgrens bilar dagen till ära som jag ska mumsa på! Ha en underbar fredagkväll allihopa!

Puss!


Likes

Comments

Vad skulle jag göra utan de här två i mitt liv? Mina grabbar, all kärlek till er!

Likes

Comments

Jag har haft värsta tänkbara starten på denna morgon. Gick upp tidigt imorse för att ta mig till hälsocentralen på Gävle Strand. Återigen för min onda mage som aldrig vill ge sig, snart haft ont i ett år och de har fortfarande inte kommit fram till något. Så jobbigt att gå runt med detta och det påverkar så mycket i min vardag, helt orkeslös. Men i alla fall, efter diskussion med min läkare kom hon fram till att jag skulle ta ännu flera blodprover, 5 stycken rättare sagt. Gick in på provtagningen och fick veta att en sjuksköterskestuderande tjej skulle få "prova" att sticka på mig, nemas problemas tänkte jag.Har alltid tyckt att det är lite obehagligt med nålar men genom åren har jag lärt mig och kollar helt enkelt bara bort under tiden. Började med att hon inte hittade på något blodkärl att sticka i, så bara det tog sin lilla stund. Efter hon väl hade stuckit så tyckte hon det var svårt att byta rören så nålen åkte ut och in hela tiden. Tyckte det var obehagligt men var inte några större problem. Hon sa snällt att jag skulle säga till om jag började bli yr eftersom det tog sådan tid. Näää jag är inge yr, det här går kanon svarade jag såklart.  När det var dags för sista röret så kände jag att jag faktist var lite småyr, men tänkte inte mer på det. När hon väl drog ut nålen så kände jag mig riktigt dålig och efter det så kommer jag inte ihåg mer. Vaknar upp cirka halvminuten efteråt på britsen som de har sänkt ner till liggläge, jag hade alltså svimmat!!!  Var sjukt förvirrad när jag vaknade upp med en blöt servett på pannan och fattade ingenting om vad som hade hänt. Jag var alldeles kokhet och svetten bara rann av mig, fruktansvärt. Inte nog med det så var jag tvungen att kräkas i en jäkla påse för att jag mådde så illa när jag vaknade. Blev alltså kvar på hälsocentralen ett bra tag längre än vad jag hade tänkt, då de ville ha kvar mig en stund. Detta har aldrig hänt mig förut så vart så himla chokad, riktigt obehaglig upplevelse. Nästa gång det är dags för blodprov tänker jag be om att få ligga ner på en gång, utifall det skulle inträffa igen. Ligger hemma i sängen nu och ska vila en stund innan tentaplugget fortsätter, fortfarande alldeles chockad!

Puss!

Likes

Comments