Idag har Oskar och pappa varit iväg för att dyka igen medan jag och mamma först slappade lite och sen åkte iväg mot pointe noire där vi blev tipsade om ett museum på turistbyrån. Eftersom vi inte hade någon idé om vad vi kunde göra annars så gick vi dit! Vi började mes att titta på ett kreolskt hus inklusive minibondgård för att sedan kika på info om pirater, lösa ett jättepuzzel, klättra upp i ett trädhus och gå in på ett fjärilsakvarie. Många delar i det där muséet med andra ord!

Efter muséet plockade vi upp pappa och Oskar och åt lunch innan vi svängde förbi stranden för ett dopp. De hade sett sköldpaddor på sitt andra dyk för dagen och det gör mig lite avundsjuk faktiskt!

Jag måste bara berätta om något lite roligt som hände nu på kvällen. Pappa satt på uteplatsen och tog det lugnt när han säger att jag måste komma och titta. Då är det en liten ödla som krupit upp på hans rygg!! Jättelänge var den kvar och klättrade på pappa gång på gång (helst ville den sitta uppepå huvudet) tills han bar iväg den till en buske. Inte ens då ville den egentligen kliva av, utan klamrade sig fast.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit på ett chokladmuseum! Det var uppbyggt så att man först fick gå i en liten park och kika på kakaoträd och läsa lite fakta osv. Visste ni att Sverige är med på topp 10 länder som äter mest choklad i världen?? Med 7 kilo per invånare och år?? Nät man gått sin lilla runds berättade en guide om hur kakobönan används och vi fick smaka både färsk böna, torkad böna, rostad böna, mald böna och även en chokladdryck.

Efter museet så begav vi oss till dykklubben där vi bokat dykning för pappa och Oskar och snorkling för mig och mamma. Vi åkte båt ut till Pigeon Island och snorklade i ungefär en timme. Såg inte jättemycket speciellt men många vanliga revfiskar plus en flundra. Jag hade kameran och dykhuset och försökte ta lite bilder men det är inte helt lätt

Får du syn på flundran (eller vad det nu är?? Den är platt i alla fall) på sista bilden?

Likes

Comments

Nu har vi återigen tagit vårt pick och pack och bytt ö och är därmed tillbaka i Frankrike igen! Vi tog båten från Roseau och kom fram i Pointe-a-pitre, Guadeloupe ungefär två och en halv timme senare. Efter det lyckades vi hyra bil och har sedan kört rakt västerut till där vi ska bo.

Likes

Comments

Idag har jag, mamma och pappa varit ute med Valvaktarna (Valsafari dvs. I ett förvirrat ögonblick kunde jag inte komma på vad det hette, och det enda jag kunde tänka på var "Valvaktarna"). Inte en enda val såg vi!! Inga delfiner eller annat heller vilket var synd men det var ganska skönt att åka båt ändå. I övrigt har vi inte hunnit/orkat med något annat än att gå till stan för att äta middag. Oskar har känt sig dålig och legat i sängen hela dagen, så det var kanske lite tur i oturen för honom att han inte missade att se valarna?

Likes

Comments

Idag tog vi oss med lokalbussar till Black Sand Beach, som man på namnet kan gissa är en strand med svart sand. Sanden är inte helt kolsvart men lite gråaktig på grund av att den bildats efter att någon av öns vulkaner haft utbrott. Det var otroligt varmt idag, så det var härligt att svalka sig. Mindre härligt var det att när jag kom hem så insåg jag att jag bränt sönder hela ryggen och såg ut som en kräfta! Är ändå imponerad över att jag klarat mig så här långt utan att bränna mig, jag som alltid bränner mig bara jag tänker på sol

Likes

Comments

Medans pappa och Oskar var och dök så var mamma och jag in till "stan" en sväng. Egentligen har både jag och mamma dykcert men hon har inte dykt på många år och diabetiker avråds starkt från att dyka. Tog mitt certifikat innan jag fick diabetes och har även dykt efteråt men risken att få lågt blodsocker under vatten skrämmer mig lite och jag skippar därför att dyka denna gång. I Portugal (där jag dök efter jag fått diagnosen) berättade jag inte om min sjukdom eftersom det egentligen krävs läkarintyg för att diabetiker ska få dyka. Såg däremot till att dyka tillsammans med min pappa för att hela tiden ha någon med som hade full koll.

Jag och mamma började med en liten manikyr. Tyvärr målade nageltjejen alldeles för tjockt med nagellack så det blev inte bra i slutändan. Mamma hade lyckats paja lacket på en av sina naglar redan innan vi gått därifrån!! Oavsett så är det skönt med jämnt och fint filade naglar, och lacket får väl hålla så länge det håller.

Efter vår manikyr gick vi en liten shoppingrunda på stan där mamma köpte ett par skor till sig själv och ett par till Oskar. Jag hittade ingenting men det gör inte så mycket, det betyder bara att jag harmer pengar kvar att shoppa för i New York sen!

Likes

Comments

Idag tog vi oss ner till stan där vi hittade en minibuss + chaufför som skulle ta oss runt för att se lite sevärdheter i närheten. Vi började med att åka uppför ett berg till Trafalgar falls, två vattenfall precis bredvid varann. En kort promenad genom djungeln tog oss till en platå där man kunde se båda fallen.

Sen fortsatte vi mot Titou Gorge för att bada i ett vattenfall. Man fick kliva ner i iskallt och strömt vatten och sedan simma mot strömmen bortåt till fallet. Just nu höll de på att reparera vattenkraftstationen så extra mycket vatten släpptes iväg istället för att dras om genom ledningar och därför var det så pass strömt att vi inte kunde ta oss till själva fallet. Jag tyckte det var obehagligt eftersom man var tvungen att simma genom en ganska trång passage

Likes

Comments

Idag har vi varit och snorklat vid det som kallas Champagne Reef. Namnet har det fått för att den vulkaniska havsbotten (typ?) gör att det kommer upp små, små bubblor från havsbotten hela tiden vilket gör att det ser ut som att man badar i Champange! Väldigt coolt faktiskt, och jag testade att lägga mig ovanför bubblorna när de kom upp, jättekul haha!

Efter en lång stund där tog vi oss till Scotts Head där vi först åt lunch och sen snorklade lite till. Det coolaste jag gick syn på var en rocka men tyvärr var det inte jag som hade kameran just då så det blev ingen bild på den.

Här dök Oskar upp lite halvt på sidan av bilden! Det är inte helt lätt att fotografera under vattnet, och speciellt inte när motivet simmar omkring som en annan dåre

Bilden på muränan får pappa ta cred för!

Likes

Comments

Idag ställde vi först in siktet på "Pottery Village" där vi kikade på lite krukor och andra souvenirer. Jag hittade inget i min smak men mamma handlade lite. Efter det tog vi oss ner till Fort De France igen för att kliva på en båt och åka mot nästa ö. Det visade sig vara lättare sagt än gjort! Vi började med att köa i en mindre evighet för att hämta ut våra biljetter i en biljettlucka (de lever efter mottot "ingen stress" här i Karibien. Allting går långsamt!!!). När vi kom fram till luckan så sa de att vi skulle gå till check in direkt och att vi inte behövde våra biljetter. Väl i check in får vi veta att vi måste ha en biljett ut ur Dominica för att få komma in i landet. Eftersom vi inte bestämt hur länge vi ville stanna så hade vi självklart inga biljetter därifrån utan fick ställa oss på färjeterminalen och försöka boka biljetter online. Att ställa sig i kön till biljettluckan igen kändes inte som en bra idé, med tanke på att det tog närmare en timme första gången. Vi fick som tur var tag på biljetter och lyckades checka in efter många om och men.

Båtresan gick bra men det var ganska mycket vågor. Jag tror hela familjen kände sig lite sjösjuka där ett tag för det gungade ordentligt och folk omkring oss skrek varje gång det gungade till ordentligt. Riktigt så rädd var inte ens jag, trots att jag tycker det är lite obehagligt med båtar ibland.

Väl framme i Dominicas huvudstad Roseau tog vi oss till vårat hotell för att checka in innan vi tog en av lokalbussarna ner till stan för att äta lite middag.

Likes

Comments