Undskyld jeg roder

Jeg var ude og kigge på en lejlighed i går, hvor jeg blev taget imod af den nuværende lejer, en yngre kvinde, sød og rar, ingenting der. Men det var det hun sagde, da vi trådte ind af døren, som irriterede mig rigtig meget. 

Du har helt sikkert selv hørt den før:
"Kom indenfor, se jer omkring og undskyld jeg roder!"

Undskyld jeg roder.... Så blev jeg straks nervøs. Var det en indendørs losseplads jeg skulle til at inspicere? Jeg har set ekstreme samlere i tv, skal jeg passe på, at jeg ikke jokker på en rusten konservesdåse eller sparker til rottefamilien der er flyttet ind sammen med hende? Jeg var forberedt på det værste.

Og netop derfor blev jeg blæst bagover, da jeg trådte ind i lejligheden, ind i et hjem som ligeså godt kunne være taget fra dobbeltsiden i et Bo Bedre magasin. Der var ikke skyggen af støv, skidt eller rod. Ikke det mindste. Jeg tror sågar jeg kunne dufte Vanish fra de nyvaskede lagener i soveværelset. Det var som om, at der netop var blevet afholdt VM-finale i oprydning.
Man skulle tro, at der var blevet begået mord i lejligheden aftenen forinden, for der var virkelig mistænkeligt rent.

Det forstod jeg slet ikke... Hvad skulle introduktionen så til for? "Undskyld jeg roder." - Snarere "undskyld mit hjem er så usandsynligt ryddeligt og rent, at din egen 3-værelses kommer til at føles som en svinesti når du kommer hjem igen"

Så jeg blev stædig.... Også lidt nysgerrig... Men mest stædig. Så skulle jeg fandme nok finde frem til det rod!
Det blev faktisk en lille smule akavet til sidst, fordi jeg brugte så lang tid på at kravle rundt på stuegulvet, i håb om at finde noget rod. Der var intet. Ingenting. Ikke så meget som et stykke birkes fra et rundstykke var at finde under sofaen. Kæresten havde ikke glemt at gemme sin pocket pussy væk - ingenting! 
Jeg har aldrig set så rent et hjem før. Jeg kunne have brugt parketgulvet i gangen som tallerken til min leverpostejmad, jeg kunne slikke indersiden af toiletkummen uden at få ondt i maven.

Jeg ved ikke om det var en form for helgardering fra hendes side, så hun havde undskyldt på forhånd, hvis jeg mod forventning skulle opdage en vildfaren Legoklods i vindueskarmen.
Det er måske smart nok. At undskylde på forhånd. Næste gang jeg skal parkere min bil ved Netto, så sørger jeg lige for at stikke en seddel i forruden på nabobilen "Undskyld jeg bakkede ind i din Toyota".

Nå, men jeg takkede pænt nej tak til lejligheden. Den var lidt for dyr, synes jeg.
Til gengæld har jeg haft travlt med at rydde op og gøre rent derhjemme lige siden. Jeg har simpelthen fået kronisk dårlig samvittighed over mit eget hjem, som ligner en 2-værelses midt i Tjernobyl til sammenligning med dén pletfrie lejlighed, som hun undskyldte for. Det burde hun faktisk have undskyldt for. "Undskyld at din lejlighed aldrig kommer til at se pæn ud, efter du har set mit pragteksemplar af et hjem"

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229