Header

Anna var så kul i går Lördag när hon och jag skulle gå på gympa nere i skolans gymnastiksal.

Anna hon pratade för fullt om trollet som bor i lekskogen och hon skulle gå förbi trollets boende/håla under en sten och när hon mötte mig på vägen så sa hon att trollet har en flickvän som han ska gifta sig med i dag och Lisas klänning ska hon låna.

Lisa är en faster till Anna som gifte sig med sin Jakob förra sommaren nämligen i en jättefin bröllopsklänning och klänningen hänge länge och väl så Anna såg den dagligen.

Efter gympan så gick vi förbi lekskogen igen och då fortsatte hon och prata om trollets bröllop och då fixade de i ordning sig. Senare på eftermiddagen så cyklade Anna förbi lekskogen och då åt trollet och flickvännen tårta och flickvännen hade spillt tårta på bröllopsklänningen så Lisa skulle bli jättearg när hon såg fläckarna.

Härligt att Anna hade en historia och berätta och tror att det betyder en hel del att ha ett troll som bor på farfars mark också då Anna är med förskolan och leker en hel del också förutom på ledig tid.😃
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Förstår mig ej på att folk tycker att föräldrar är konstiga som ej lämnar bort sina barn i första taget när de är små ju för att få lite egentid.

Men många föräldrar känner att de vill umgås med sina barn så länge de är små ju och lämnar bort de en stund eller mer när de har växt på sig. 

Vi har ju trots allt olika behov som vuxna men visst har man ett stort nätverk så kan det ju vara skönt att få lite avlastning då och då förstås men tycker absolut inte att man ska skylla på att föräldrarna släpper aldrig taget därför är barnen som de är då barn också kan vara inne i känsliga perioder för som förälder så försöker i alla fall man alltid se till sitt/sina barns bästa även om det n vara jobbigt i bland.


Likes

Comments

Känner mig extra lycklig i dag fast visst det har varit en lång dag på jobbet förstås 8 tim och 30 min.

Skrev nämligen på papper i dag då jag träffade chefen då jag blev inlasad i Måndags 2/6. Härligt och fått en inlasning på 65 %. Men kommer jobba mera om jag blir tillfrågad förstås då man är van och tycker om att jobba mycket fast det kan bli jobbigt i bland.

Känns också skönt och hamna på en basplacering där man trivs förstås fast visst det skiljde 3 dagar mellan detta ställe och ett annat ställe som jag varit på en hel del så det är lite fifty-fiftykänslor förstås men men gått och väntat på denna dagen förstås så känner mig lycklig och hoppas på att allt går vägen till sist fast det är nya tankar och så som dyker upp. 😃

Likes

Comments

Är med i en grupp på FB som heter Föräldrar och barn  där stäldes det en nyfiken fråga av en medlem nämligen denna : Hur träffades ni ?!

Då svarade jag detta: 

Jag och min sambo träffades på Spraydate hösten 2000. Pratade ett par månader med varandra via mail innan vi träffade varandra "LIVE" den 2/9-2000 ,genom en cykeldejt då vi cyklade halva vägen var och mötes vid korsningen vid Ekenäsvägen i närheten av Ekenäs Slott,http://www.ekenasslott.se/. Sedan 2:a dejten så var vi på bio och sedan 3.e dejten så åkte jag bussen till honom för att träffa hans föräldrar och tvillingsystrar. Tog lång tid innan han fick träffa mina föräldrar och min lillebror. Januari 2009 så flyttade jag och min katt Smulan in hos min sambo 3 dagar innan våran dotter kom till världen. Tänk hur livet kan gå,fast spännande då jag aldrig trodde jag skulle få en kille och barn i mitt liv då jag aldrig har varit intresserad av killar pga mobbing.

Likes

Comments

Har varit en vecka med både bra och dåliga saker ju. 2 kära grannar har gått och dött *känns tungt,tänker på deras anhöriga förstås *

Jobbat på 3 underbara ställen,kört pilates,varit hos optikern-vet att det kommer gå åt en del pengar nu framöver då man ska kunna betala de nya glasögonen och så betala fortsatt behandling hos tandläkaren. Skulle vilja tjäna extra pengar,så har någon något tips på hur man tjänar extra pengar,snälla ?! 

Likes

Comments

Tänk vad detta år redan har sprungit i väg och nu  vaknar vårkänslorna till liv också.........

Januari så hade jag jobb på en och samma förskola.det kändes underbart. Hoppas att jag snart kommer dit igen.

Februari var jag på olika förskolor och några av dessa vill jag förstås komma tillbaks till också framöver.

Mars har precis börjat men lite jobb vet jag att jag har framöver på bra förskolor som tur är.*Jätteglad*

 

Anna var så kul i dag när jag kom hem denna Tisdag 4/3-mamma  är du hemma,kommer du hem på morgonen ?! Klockan var 16:30 men ljust ute ju fortfarande. Härligt och komma hem tidigt för en gång skull.

Melodifestivalen är också en stor händelse här i huset då Anna har börjat och sjunga på Martin Stenmarcks låt och så Linus-Kära Bröder. Ska bli spännande när vinnaren ska koras på Lördag 8/3 då många av Annas favoriter är med så klart..........

Likes

Comments

Ca 30 min kvar på år 2013 och jag tänkte här berätta vad som har varit bäst och sämst med år 2013 förstås.

Börjar med det som jag tyckt varit bäst: Det var ju Parisresan i midsommarhelgen i hop med sambon,vi var ju där för 4:e gången i hop. Sedan fick ju Anna 2 st killkusiner den 7/6 kom Ville till världen och den 8/7 kom Hampus till världen.

Sedan har ju ju varit på en del del trevliga förskolor också som jag gärna återkommer till utan problem 2014.

 

Sämst har ju varit på förskolor som man ej har varit så poppis på förstås.

Men kommer hända en massa kul saker under 2014 förstås men kan ej berätta här ännu då de är hemliga men de som följer mitt liv kommer tids nog få veta vad dessa kuliga grejor är *ler* 

Likes

Comments

Måste säga att det ej är lätt med barnuppfostran med tanke på att det är ej så kul och höra ordet : dumskalle så fort man har sagt nej,så där gör du ej åt dottern. I bland kommer detta ord även om man ej har gjort något mot henne. Men man får försöka och kämpa på och ha samma regler hemma så som de har på förskolan ju. Älskar när dottern är glad och leker för fullt ju så mamma får vila lite också då och då för då mår jag bäst i både kropp och själ.

Men måste säga att dottern hon gillar och vara ute en del och så älskar hon och pyssla länge ju som tur är.

Nu är det intressant med leksakskatalogen som kom i reklamen  förra veckan för det var så kul i går kväll Söndag när jag satt vid köksbordet och läste : Land då kom dottern och sa: Va är den roliga tidningen ?! Vi letade fram den och hon tittade och kommenterade vilka leksaker kusinerna ägde.......... Dotterns farmor sa att den tidningen måste vi spara så hon får titta i den flera gånger ju..........

 

Likes

Comments

I början av vecka 38 så vikarierade jag på en förskola för 2:a gången i Linköpings Kommun.

Hade varit där 1 gång förut under vecka 37 på denna förskola  men då på småbarnsavdelningen

men nu var jag på storbarnsavdelningen nämligen.

Hade en jobbardag där på 6 timmar där då.

När jag kom hem på kvällen så kollade jag på min mailen nämligen och då hade jag fått ett mail från min arbetsgivare att de tyckte jag ej passade in då jag hade gjort en massa fel enligt dem-hade ej sagt till barnen ordentligt på samlingen fast jag försökte så gått jag kunde,ej dukat av bordet tillräckligt snabbt och hade ej direkt varit med ute på gården tillräckligt snabbt då det hände en massa i barngruppen.

Men skrev tillbaks till min arbetsgivare att det är ej så lätt att veta saker då man bara är på samma ställe 2:a gången + att man ej fick så mycket information heller på köpet om tex barngruppen och vad man skulle göra under dagen och behandlade mig som luft/var osynlig ju då de knappast hälsade på mig när jag kom vid kl:8:30 tiden då barngruppen redan var ute på gården och lekte för fullt.

Hade man fått info så hade man vetat vad  man skulle kolla efter ute på gården tex så hade det varit enklare förstås för mig och förhindra bråk m.m. förstås i barngruppen..

Har ju varit vikarie så jättelänge inom barnomsorgen  och ska erkänna att det är första gången som jag får klagomål på mig men kände redan första gången jag var på denna förskola att allt ej var som det skulle då de behandlade mig som luft/osynlig för kändes som jag mest var i vägen ska erkännas.

Men är glad att jag har förskolor att jobba på där jag behandlas som en i gänget och de pratar med mig och berömmer mig ju för den jag är,en sådan förskola ska jag nu till i slutet av  vecka 38 tex.

Men att få klagomål gör ju att man blir deppig ,ledsen och arg förstås men ska ej titta bakåt allt för mycket,lovar detta för känner att jag alltid försöker och göra mitt bästa när jag jobbar då det ej alltid är så lätt och komma till nya ställen där man ej känner barn och personal. Men visst blir extra glad om man får beröm och få chansen och komma tillbaks som vikarie då barn och personal uppskattar mig som person förstås,det går ej och komma från.

 

Likes

Comments

Måste bara säga att även denna sommaren har jag och sambon joggat våran runda på 4,3 km 5 gånger i veckan då vi började och jogga igen efter den långa vintern den 1/4-2013. De första månaderna så blev det jogging inne i byn innan rundan hade blvit fri från is och snö men när det väl var borta så var det fritt fram och jogga ju men några gånger i sommar har också våran dotter varit med men då har hon suttit i cykelstolen bakom sin pappa och bara ja har sprungit men har känns skönt att haft 2 st som hejat på mig för fullt.

Dottern min hade sagt på förskolan att mamma har rosa träningskläder så en av pedagogerna var tvungen att fråga mig en dag när jag hämtade dottern på förskolan-tränar du för något lopp eller för att må väl. Ja,vad svarar man på det måntro ,hi,hi. Svarade för att må väl förstås *ler stort* 

Skulle vilja hitta en vän till vinterrusket som man kunde gå och simma med eller köra några roliga pass på gymet med tex spinning eller work out men känns som det ej finns någon som är intresserad av detta bland mina vänner så får väl köra på motionscykeln när vinterrusket kommer som vanligt skulle jag tro........

Likes

Comments