Min dag börjar och avslutas med en biltur. Här ute på landet råder fantastiskt trevligt vinterväglag. Noggrant plogade vägar. Då jag åker över riks 70 på väg mot Karlbo börjar det hända grejer. Två valmöjligheter finns. Antingen att åka i de uppkörda spåren vilket är riktigt obehagligt eftersom det är höga kanter på båda sidor. Har man otur får man kast på bilen. Det andra valet är att åka utanför spåren vilket gör att hela bilen skakar på sin ställen. Tillfällig frist mellan Karlbo macken fram till jobbet.Dristar man sig att åka ner på stan och handla blir det jobbigt. Funderar på om mina äggstockar ska komma upp ur halsen eller vem jag ska skicka räkningen till om bilen skakar sönder. Håller med alla Avestabor att väghållningen är undermålig. Längtar till våren.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måndag med tidig uppstigning. Inte vilken måndag som helst utan besiktningsmåndag för Volvon. Det är alltid lika traumatiskt för mig att besikta bilen. Jag har ju lite kontrollbehov och är det något jag inte kan ett skvatt om så är det bilar. Varje år får jag för mig att jag ska få körförbud och tvingas gå ifrån bilprovningen. Kör in på stationen med min nedisade bil och väntar på min tur tillsammans med icke nedisade, nytvättade pensionärsbilar. In kommer jag och tre barska besiktningsmän står och väntar på mig.Nu går det åt helvete tänkte jag. När en av dessa kör fram bilen börjar bilen tjuta. Jag trodde jag skulle svimma. När de gick ner i gropen och började bruka våld mot min bil kunde jag inte stå kvar längre. När den obligatoriska åkturen var gjord funderade jag på hur i helvete jag skulle ta mig hem. När besiktningsmannen klev ur bilen och sa att jag var ägare till en pärla och att bilen gått igenom började jag nästan gråta.Stolt som en tupp svängde jag in på gården viftandes med besiktningspappret framför ögonen på Conny som kom från stallet.

Likes

Comments

Länge sedan var det jag befann mig här inne. Då jag hade ont i halsen i tre veckor deppade jag nästan ihop. Hatar att inte få träna. Blir rastlös och trött. Nu har jag tränat en vecka vilket har varit mycket skönt åtminstone medan det pågick. Har tagit långa och sköna vinterpromenader på kvällarna. För övrigt har vi haft utvecklingssamtalsvecka vilket är en trevlig tillställning. I går fyllde Conny år. Detta firades med släkt och vänner. Den mest eminenta gästen var givetvis Freja. Som jag älskar detta barn. Dagen har ägnats till att så lite fler frön och vårda mina övervintrade pelargoner. Nu får det allt bli vår!!!

Likes

Comments

Gårdagen ägnades till städning och matlagning. Raggmunk och fläsk det bästa jag vet. Dessvärre åt jag för mycket så att jag haft ont i magen hela dagen. Var hos grannen och fikade, en mycket god LCHFsemla. Idag vanlig måndag det som kändes ovanligt var att jag tränat för första gången på två veckor. Lugnt och fint tog jag det. Fick verkligen hålla igen. En härligt snöig skogspromenad blev det också. Nu ska jag ladda inför morgondagens låångdag med grönkålssoppa som säkerligen är nyttigare än gårdagens raggmunk.

Likes

Comments

I dag har vi firat fina Arvid. En trevlig dag i Fornby med mina älsklingar. Det finns inget absolut inget som går upp mot att vara med Freja. I dag tyckte hon att mormor var toppen. Rolig helt enkelt. Allra bäst var jag när jag befann mig på golvet. Är det det hon vill då kommer mormor att vara på på golvet. Åt förresten en av de godaste tårtorna jag ätit, SE tårta från Wienerkondis i Avesta. Helt ljuvlig. Känss väldigt skönt eftersom nu halsen verkar vara bra. Det innebär att jag tänker ta mitt första träningspass på måndag.

Likes

Comments

I morse rådde ishalka här på landet och framför allt på vår gård. Värst var det från trappen till bilen. Det sista jag sa till Conny innan jag åkte var att han kunde salta där det var som värst. Trodde i min enfald att det skulle vara gjort när jag kom hem. När jag väl kom hem med veckans matvaror sådär fyra matkassar och ännu mer salt till gården kom Conny uttrippande för att hjälpa mig in med varorna,. Frågade om han saltat vilket han svarade att han inte gjort. Det fanns ju broddar så det var helt onödigt. Trippade in med ett par kassar och inväntar Conny fullastad med varor. Jag hör en smäll, öppnar dörren och ser Conny och matvaror från tre kassar komma flygande. Halkat trots broddar. Tack och lov hade han inte brutit något. Jag kan lova att när han samlat i hop alla varor och burit in dem gick han väldigt snabbt ut för att salta.

Likes

Comments

Slutade tidigt i dag. Skyndade mig hem med bilen eftersom vi hade en besiktningstid för släpet på eftermiddagen. Jag har inte E kort och får ej köra transporten utan det får endast den gode Conny göra. Han har vetat om tiden i tio dagar. Han har också fått order att städa ur transporten från kvarblivet höspill (vilket inte han behagat gjort). Hem kom jag med ny tankad bil, oljan kollad, vattnet kollat ja till och med en ny punkteringssprayburk inhandlad om oturen skulle vara framme för den gode Conny. På med släpet i med kontakten och ingen belysning fungerar på släpet. Hornen hotade att komma ut. Conny såg chockad ut. Lite spray inlånad från grannen eftersom Conny ställer alla "bra att ha"grejer i boden vars dörr aldrig går att öppna under vinterhalvåret pga sättningar i backen. Den inlånade vätskan sprutades på kontakten vilket skulle göra underverk enligt Conny. Det gjorde det inte. Vad som hände var att allt började blinka samtidigt. Nu rann sinnet på mig kan man lugn säga. Hur i helvete är det möjligt att när man haft tio dagar på sig att kontrollera att allt fungerar ger fullständigt fan i det? Som svar får jag att den fungerade ju sist.Syrligt svarade jag att det var över tre veckor sedan och dessutom inte i kombination med vår bil. Jag kände att hjärnan kokade då jag såg att det var en kvart till besiktning. In och ringa för att boka om tid till den absolut sista dagen för besiktning, nästa onsdag klockan 14.00. Ut igen och med iskyla i rösten förklarar jag att om han tänker uppleva sin födelsedag i februari är det lugnast att han ser över transporten varje kväll fram till onsdag.En timme senare går jag för att flytta bilen och får en ingivelse att sticka i kontakten igen. Allt blinkar jag ruckar på kontakten och se allt fungerar. Bra kan man tycka. Jag blir bara ännu mer ilsken och travar in till Conny och talar om den goda nyheten att ekipaget fungerar. Han ser chockad ut. Det är då jag lägger fram dödsstöten. Nu jävlar ska tv tittandet begränsas till ett minimum om jag så ska fjärrkontrollen med till jobbet. Nu är det dags att sköta sina sysslor.

Likes

Comments

Äntligen tror jag min onda hals har gått över. I tio dagar har halseländet spökat. Då det var som värst kändes det som jag hade 10 meter taggtråd i halsen. Nu har bacillerna satt sig i magen i stället, inte magsjuka utan lite lätt illamående och lite smärta. Har dock tagit en promenad i dag vilket jag inte gjort på länge. Just detta att inte röra på sig får mig numera att bli riktigt deppig. Det enda som kan bota mig då är Freja. När jag inte kunnat motionera har jag förutom deppat för att jag inte ska motionera stickat till min älskling. En tröja är helt klar och den andra är det fyra cm kvar på plus montering. Kanske kan jag leverera på lördag då guldklimpens pappa fyller år.

Likes

Comments

Snöväder är något jag verkligen inte gillar. Jag gillar snö när det dalar sakta ner eller rättare sagt när det fjunar. Inte när det snöar på tvären. Dessutom ska det enligt mig fjuna före jul. Sen är det för sent. Allt blir så jäkla besvärligt. Ska jag komma till jobbet och hem igen utan att hamna i något snödrev. I sådana fall blir det riktigt besvärligt. Ringa efter någon som kan dra loss en från drevet. Slutade så klart sent i dag. Fick börja med att borsta bilen som drivit igen helt. Full värme på Volvon och sedan hem. Jag gillar verkligen inte väglaget eller egentligen mina medtrafikanter. Vore jag själv efter vägarna vore det en annan sak. Man vet aldrig vem man möter. Har man otur är det någon som överskattar sin körförmåga vilket bevisligen många gör. Mötte dock ingen sådan på vägen hem. Tur som en tokig ser jag att Sörbäcksvägen är nyplogad och tar den. Nu kommer en spännande sträcka. Även om vägen är nyplogad händer det att vägen kan ha drivit igen på något ställe. Visserligen är Volvon fyrhjulsdriven men den är dock inte lika pålitlig som min gamla Jeep var. Den tuggade sig fram i allt. Nåväl inga större drev och äntligen fick jag parkera bilen på gården. Varför måste det vara så jävla besvärligt?

Likes

Comments

Var på jobbet tidigt i morse för att hinna äta frukost i godan ro innan specialpedagogiken. Min stackars hals som fått vila över helgen känns lätt överansträngd igen . Fan att man inte bara kan var tyst. Åkte på lunchen för att köpa en till stickbeskrivning. Jag har letat och letat och letat efter den gamla. Förmodligen ligger den i pappersåtervinningen någonstans i kommunen. Typiskt mig. Bara halsen kvar så lite onödigt känns det. Nåväl i-landsproblem. En glad överraskning väntade mig när jag kom hem. Freja var på besök. Denna ljuvliga unge som förgyller min vardag med sin blotta närvaro. Trots att hon för tillfället helst studerar mormor på lite avstånd. Morfar är en riktigt läskig typ.

Likes

Comments