Senast jag skrev så satt jag på flygplatsen påväg mot Chicago och nu är jag tillbaka i mitt dorm room i Miami. Det har varit en lugn vecka och det har varit skönt.

Jag kom fram på eftermiddagen på torsdagen och när jag kom fram så fick jag stora kramar av mamma och pappa innan vi gick och åt lite lunch på en mexikansk restaurang. Vi gick även in på det närmaste "icat" och varför har inte vi så fina butiker i Sverige? Se bild nedan på deras fint uppradade frukter.. Några timmar efter det var det dags för middag på ett kinesiskt ställe (vi åt bland annat något så konstigt som anktungor - jag provade en liten men det var inte min grej). Eftersom Chicago ligger en timme bakom Miami så var jag rätt trött när vi åkte från restaurangen vid 22 (om inte ännu senare, kommer inte exakt ihåg).

Dagen därpå åkte jag, mina föräldrar och Ingela (vi bodde hos ett par gamla kompisar och hon är då frun i huset) och spelade golf. Fyfarao va kallt det var.. det blåste som attan och småregnade bitvis - inte riktigt vad jag numera har vant mig vid. När vi kom hem så började jag känna av lite halsont, men resterande delen av dagen så tog vi det lugnt. Dagen efter det hade jag ont i halsen och vi allihopa gick runt på stan. När vi var inne på Macy's började vi höra julmusik och när vi gick runt ett hörn så kom vi fram till julavdelningen, som var helt galen. Det visade sig att den precis hade öppnats idag och jag tycker synd om de anställda som ska jobba med samma musik i flera månader.. Men dagen efter så var det dags för mamma och pappa att åka hem till Sverige.

Förstå att jag är gjord för varmt väder om jag blir förkyld dagen efter att jag kommer till en stad som är ca 10 grader kallare än Miami... dagarna efter att mamma och pappa åkte bestod av att jag sov mycket och vi tog det mest lugnt. Vi tog en lång promenad på morgonen dagen efter att mamma och pappa åkte, men dagarna efter det så har Ingela och Björn gått utan mig. Vår middagsrutin bestod av mat i soffan framför en film, vi tittade bland annat på V for Vendetta, Den osynliga gästen (kan rekommendera den, mycket bra spansk thriller) och Hinsehäxan.

En dag hade vi pitchtävling, vilket var kul och som jag förlorade (yey, men det gick jättebra i början för mig). Andra grejer som vi har gjort är att jag och Ingela gick på fika med fyra damer från SWEA (en organisation som är för utbildade kvinnor världen över och som har olika regioner så vi var just med SWEA Chicago medlemmar). Ingela är för tillfället styrelseordförande för Chicagogrenen och därför gick vi då på detta. Och igår var vi på en räkfest (ungefär som en kräftskiva fast räkor istället) och då var vi ca 40 kvinnor där. Jag kan avslöja att jag var yngst på båda dessa evenemang. Räkfesten var hemma hos en av medlemmarna och huset var ju sjukt. När man kom in genom dörren stod det en riddarrustning, de hade en tennisplan (där det fanns basketkorgar också), en hyfsat stor pool + bubbelpool, en klätterkoja eller vad man ska kalla det och köket hade dubbla handfat, kyl och frys, tre ugnar och vad massivt. Det var mer en herrgård än ett hus.. Men det var kul, det var två tjejer som var hyfsat nära mig i ålder så vi snackade en del. Jag och Ingela åkte hemifrån 15.40 och var hemma igen 22.15 så vi var igång rätt länge och det var direkt i säng när vi kom hem. OCH nästan hela DP var samlade på Houseparty några timmar en dag❤️


När det kommer till Irma så har vi i mitt område haft enorm tur och inte alls blivit drabbade hårt. Skolan meddelade att elen var borta och att det hade varit minimal vattenintrång, men nu är all el tillbaka och skolan har högar här och där av ihopsamlade grenar och annat som blåst omkring. Våra bekanta klarade sig bra, trädgården hade fått massa grenar på sig och de är ännu utan el, som väntas komma tillbaka idag, men i övrigt var det ingenting. Från början skulle Irma gå över hela östkusten men istället gick den över västkusten, vilket var tur för oss men otur för dom på den sidan. Irma blev inte heller lika stark som vi trodde den skulle bli, vilket vi kan tacka Cuba för för det var tack vare dom som den förlorade kraft och gick ner till en kategori 3 orkan.

Imorgon börjar skolan igen (fast för mig blir det på tisdag efter som jag endast har lektioner på tisdagar och torsdagar). Men vi ska iallafall ha golfträning imorgon, så det är jag taggad på. Tills dess så kommer min tid spenderas genom att göra i ordning rummet igen, eftersom vi fick packa ihop allt och flytta det till det gemensamma utrymmet i rummet för att få det så långt ifrån fönstren, och på att komma ikapp med uppgifter och läsning inför tisdag.

Puss & kram, hoppas allt är bra med er allihop ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

(OBS detta inlägg skrevs i torsdags och därför är all fakta inte längre korrekt, men jag orkar inte skriva om så mi is sorri)


För att informera de som ännu inte blivit upplysta så är en viss Irma påväg att göra ett litet besök i Florida och eventuellt även upp till North Carolina (som det ser ut just nu). Irma började som en kategori fyra orkan, men har nu blivit en kategori fem, i en femgradig skala och räknas nu som den starkaste på hundra år.

När skolan fortfarande hade planen att vara öppen så stod jag mellan att stanna i skolan eller åka till Sheree och Clint. Dock var det många faktorer som behövde räknas in i mitt beslut om vart jag skulle vara, varav de flesta av dessa faktorer är omöjliga att se hur de ser ut förens Irma faktiskt har kommit. Skolan ligger längre ifrån stranden och vattnet än Sheree och Clints hus och därför är skolan bättre om det skulle bli översvämningar. I skolan är det fullt med elever och personal, varav många elever inte varit med om någon orkan tidigare, och därför kan man räkna med att en del folk kommer vara panikslagna och hos Sheree och Clint är det vi tre, ett gäng djur och trevliga grannar i närheten, varav alla har varit med om ett par orkaner tidigare. Denna faktor innebär att det är bättre för mig att vara hos Sheree och Clint, som jag känner och känner mig bekväm med i en situation som är totalt främmande för mig. I skolan så skulle vi behöva förflytta oss i två steg beroende på hur stark stormen blir. Om den endast var kategori 2 så kunde vi stanna i våra rum, starkare än det så skulle vi förflytta oss till universitetbyggnaden och om det blev ännu värre så skulle vi ta oss till ett shelter. Totalt sätt skulle det innebära en osäkerhet beträffande mat och vatten (matbutikerna är i princip tomma och det går knappt att hitta något vatten eller mat på burk osv) då jag inte vet hur det ser ut i universitetsbyggnaden och på det shelter där vi skulle hamna. Hos Sheree och Clint så har de förberett mat, vatten och har även en elgenerator ifall elen skulle försvinna.

Hursomhelst bestämde vi att jag igår skulle åka till Sheree och Clint och eventuellt åka tillbaka till skolan om det vart några förändringar i stormens beteende. Sedan tisdagen har vi fått rapporteringar från skolan om hur stormen utvecklas och vad man rekommenderas att göra. Det började med en uppmuntran att alla som kunde ta sig till familj och vänner som var utanför Irmas beräknade väg och att lektionerna på torsdag och fredag skulle vara inställda. Det övergick till att alla aktiviteter och lektioner ställdes in from onsdag, att skolan skulle evakueras och att de elever som inte kunde ta sig någonstans skulle leta upp ett shelter som de kunde ta sig till. Slutligen meddelades vi att skolan även skulle stängas ner i och med evakueringen. Vid den här tiden hade mina föräldrar precis landat i Chicago från New York och de påbörjade ett desperat letande efter en flygbiljett för att få bort mig från Florida. Om det inte gick, skulle jag stanna hos Sheree och Clint.

För mig som aldrig varit med om något liknande så innebar detta mycket stress, även om jag inte tittade på några amerikanska rapporteringar (då dessa anses vara ytterst "överhypade" och en faktor som skrämmer upp människorna) så har jag ingen aning om hur det är att vara med om något liknande och jag har ingen aning om hur man ska agera och bara det faktum att inget är bestämt (vare sig det handlar om hur stark den kommer vara, om den kommer byta väg, mm). Det är liksom bara att vänta och se. Man är så otroligt hjälplös för man kan inte göra annat än att förbereda sig så gott det går eller att sticka härifrån. Speciellt när matbutikerna är tömda och det är långa köer för att få tag i bilbränsle (vi snackar 20 bilar i kö ute på gatorna) och många tankstationer är tomma. Jag tittade dock på svenska Rapport ett antal gånger för att se hur utvecklingen såg ut (tänkte att de inte skulle vara dramatiska som de amerikanska rapporteringarna) och när de började visa filmer från de små karibiska öarna som träffats så började jag gråta. Jag var aldrig panikslagen men inombords var jag full av stress. Jag tror jag aldrig haft så mycket stress och oro i min kropp som jag har haft de senaste dagarna. Och känslan av att situationen i verkligheten är värre än det som visas i de där filmklippen skrämde mig. Man kunde höra att vinden var sjukt starkt, men vetskapen om att jag är så ovetande om hur de där vindarna känns. Jag kan inte föreställa mig känslan och ljudet när vinden rör sig 83 sekundmeter.

I samma stund som jag skriver det här sitter jag på Ft Lauderdales flygplats påväg mot Chicago. Där kommer jag möta upp mina föräldrar och ett par bekanta och jag stannar där tills att skolan är igång, vi får se hur lång tid det dröjer. Jag kan erkänna att det var en otrolig lättnad när mamma sa att de hade fixat en biljett. Dock är oron kvar, för Sheree och Clint är kvar. Jag kan inte göra annat än att hoppas på att stormen åtminstone blir svagare och hoppas på att de klarar sig igenom stormen.

Puss & kram ❤️

Likes

Comments

Ojoj nu var det ett tag sedan något nytt inlägg kom ut! Jag tänkte göra så att jag skriver detta bibelinlägg om vad som har hänt senaste veckan och därefter ett inlägg om vad det är som pågår just nu.

Det fortsatte att vara blandat väder dagarna efter Ikeabesöket och under dessa dagar så spelades det lite och och handlandet till mitt rum fortsatte. Som nämnt i tidigare inlägg så bytte vi hotell till det som ligger ett gäng hundra meter från skolområdet. Vi spelade två gånger på Miami Shores, vilket är en av de banorna vi kommer spela och träna på en del med skolan.

När det kommer till inflyttning till rummet så dröjde det till den 29e (tisdag) med att jag faktiskt flyttade in och sov första natten där. Den första natten var jag ensam i rummet, vilket var lite skönt för då fick jag en möjlighet att "känna in" rummet eller vad man ska säga. Dagen efter flyttade Natalie (golfaren) och Ruth (hon från Honduras) in och den 31a så var det ytterligare en orientation men för internationella elever. Då hälsade vi på den svenske killen som kom med i golfherrlaget och vi såg även den svenske basketkillen och den norske killen som också är med i golflaget. Vi fick dock höra om att det var 26 killar som skulle kvalificera till golflaget, där det finns plats för 15 pers (varav både svensken och norrmannen klarade sig).

Samma dag skulle vi i damlaget ha vårt första lagmöte och därför var jag inte med på hela grejen med internationella studenter. Det var nu jag fick träffa de tre andra tjejerna i laget utöver Natalie. Jag och Natalie fick våra golfbagar där det står våra namn och flaggan för det land vi kommer från (ni kan se på bild nedan, OBS att det är 635729 bilder från dessa dagar) (de andra tjejerna hade sina bagar från förra året) och vi alla fick massor av prylar inför kommande tävlingssäsong (golfskor, tröjor, kjolar, shorts, kepsar, väst, resväska, sk "cart bag", t-shirts, golfbollar - aka förstå hur mycket det var! Rena rama julafton). Vi fick även träningsscheman för september och tävlingsschemat för hösten och vi satt i en ring och coach gick igenom en en mapp som innehöll alla "regler" och krav på oss som atleter och på honom som coach, mm. Det var först nu jag fick en riktigt inblick i hur seriöst detta är och det kändes så bra och det här kommer bli så kul. Efter mötet som varade i kanske 1,5 h eller något sånt om jag kommer ihåg rätt så fick vi lite tid på oss att äta lunch (med betoning på lite) innan vi skulle åka och ha första träningen. Träningen varade från 13.20 till 16.30 och under bara den tiden så lyckades coach fatta och upplysa mig om vad jag behövde jobba med i min sving (vilket är rätt imponerande) och herregud va man svettades! Så härligt (trots en aning nasty)! Vi fokuserade på långa slag aka olika järnklubbor och träklubbor för att han skulle kunna se det som behöver rättas till i allas svingar, då han är ny för oss alla och ville få en status på vårt spel. Denna dag var det även Sherees födelsedag och därför var det direkt in i duschen och iväg till en restaurang för att fira henne. Vi åt på en restaurang som heter Boatyard och utöver oss fem så var även en tysk familj som är goda vänner till dom som var med.

Den första september så åkte mamma och pappa vidare till New York, där de skulle träffa min kusin och hennes familj som är bosatt i Brooklyn, tidigt på morgonen. Efter att ha sagt hejdå till dom så hade jag träning med laget från 8.30 till 11.30 - svettigt men fy va det känns bra. Vi fokuserade på närspel aka puttning, chippar och pitchar (alltså det man gör när man ska upp på green och när man väl är på green för er som inte är golfnördar). Efter det var det tillbaka till rummet och duscha och jag stannade i rummet för att göra färdigt datorkursen om alkohol och sexuellt ofredande. Efter att ha blivit klar med den då tittade jag på sista GoT avsnittet och åt en hel påse gifflar (vilket var väldigt gott). Utöver det var det inget speciellt som hände den dagen förutom att vi åt middag på The Mix, skolans matsal.

På lördagen så åt vi frukost, jag fortsatte lite småfix i rummet och facetimade med Ina och Noura. Jag, Natalie och Kaitlyn var på Shores och spelade nio hål. I övrigt hände det inget speciellt. Eller jo det var en fest som jag inte gick på, utan jag stannade hemma och rensade färdigt de fyra fotomapparna jag hade kvar på datorn. Festen innebar att man skulle ha något vitt på sig och så kastades det en massa färg (inte pulverform, utan rinnande färg) och det dröjde inte så lång tid innan mina rumskompisar var tillbaka.

På söndagen var jag uppe tidigt och tog en uber till golfklubben för att träna lite. Egentligen skulle jag åka med Kaitlyn men hon väcktes inte av sitt alarm, så jag åkte ensam. Efter ca 1,5h där så var det dags att åka hem och duscha. Vid 11 så satt vi på två sånna där gula skolbussar som skulle ta oss till Hollywood Beach, yey skolutflykt. När vi kom fram så fick vi lite mat i form av mackor och friterad kyckling och därefter då hoppade vi ner i havet, där vi låg ett bra tag. När vi kände oss nöjda så gick jag, Sevanna (roommate) och Sabrina (kompis till Sevanna som också går på skolan) och tittade i lite butiker, köpte glass och därefter skyndade vi oss för att komma tillbaka till bussen för att åka hem. Vi åkte därifrån ca 15 så vi var där i några timmar. När vi kom tillbaka var det dusch, chill och middag som gällde.

I måndags var det upp tidigt som tusan. Jag, Kaitlyn och Natalie åkte hemifrån 06.15 för att åka till Trump National Doral GC. Där skulle vi möta coach och Mia för att 07.15 vara redo för lagfotografering (Kaylee kunde inte komma för hon skulle sitta i receptionen i byggnaden där hon bor). Vi mötte upp herrlaget och deras coach. Vi började med att ta bild på oss i damlaget tillsammans, därefter herrarna tillsammans och därefter individuella bilder på oss allihopa. Efter det så hämtade vi golfbilar för att ta "actionbilder" ute på banan, alltså individuella bilder på när vi slog ett slag med en järnklubbor och även en bild när vi puttade. Efter detta så skulle hela herrlaget och Kaitlyn och Mia ut på banan och spela, medan jag och Natalie skulle få skjuts tillbaka till skolan av coach för att det var möten på skolan som var obligatoriska för freshmen (lustigt nog gick inga av killarna på dom.....). Det första mötet var att professorerna presenterade lite om programmen (man var uppdelade i olika rum beroende på vilken major man har) och jag fick se två av mina tre professorer som jag ska ha tom november. Det andra mötet var den sk Class of 2021 address, som bestod av lite tal och grejer. Jag och Natalie var så arga hela dagen för att vi inte fick/kunde spela för banan var jättefin. Om jag hade tagit med mina vanliga skor (hade ett av paren vi fått från skolan som är för små bara för fotograferingen) så hade jag antagligen struntat i mötena för att få spela, men aja nu är det försent för det så det är bara att gå vidare i livet. Men coach lovade att vi ska få spela där någon gång förhoppningsvis i slutet av september och att han också skulle spela med oss när den dagen kommer. Efter mötena så tog jag det lugnt på rummet, facetimade med Elin och försökte göra min läxa som jag hade i English Composition (förstå att vi fick läxa till första dagen). När jag och Elin sagt hejdå så gjorde jag faktiskt läxan och därefter gick Natalie och jag till The Mix för middag.

Tisdagen var första riktiga skoldagen, jag började klockan 8 med Principles of Marketing, som följdes av English Comp., en snabb (med betoning på snabb) lunch och efter det kursen Contemporary Business Management I. Jag slutade 14.30, varje lektion varade i knappt två timmar vardera. Den här dagen började surrandet om Irma höras mer och mer.

Här får ni en massa bilder från dessa dagar ❤️

Likes

Comments

Idag har det varit sämst väder hela dagen. Bara regn, regn och ännu mer regn. Vi hade en lugnt morgon och jag påbörjade första delen av datorkursen om sexuellt ofredande och alkohol och droger, som jag ska vara klar med innan den första september. Så småningom åkte vi till Ikea, som låg rätt långt bort så det var en allt en biltur, för att köpa grejer till mitt rum. När vi kom fram så gick vi direkt till restaurangen på pappas order och vi alla åt varsin tallrik "Swedish meatballs" och varsin chokladboll. Vi fick massor av grejerna på min inköpslista avprickat, men fortfarande är det en del grejer kvar. Vi köpte exempelvis toaborste, bäddmadrass, dekorkuddar, skrivbordslama, tvättkorg, soffbord, en matta och sedan det bästa - gifflar ❤️❤️ (vi köpte lite annat också men orkar inte ta upp allt nu).

Efter Ikea var vi även inne på HomeGoods, där vi införskaffade handdukar och tvålkopp/skål vad man nu kallar det. Efter detta begav vi oss mot skolan för att lägga in allt det vi köpt i rummet och när vi åkte därifrån var klockan ganska mycket. Nu ska jag packa ihop en väska som ska lämnas in i rummet imorgon och vi ska även byta hotell (ett som ligger supernära skolan).

Puss & kram ❤️

Likes

Comments

Ojoj, idag har det varit mycket på gång - fast samtidigt inte egentligen. Vi gick upp ca tjugo i sju för att göra oss i ordning för att åka till skolan. Vi skulle vara där 08.00 för the orientation, registrerings- och informationsdag kan man kalla det. Det har varit flera nu under sommaren, men den idag var just för atleterna så det var bara atleter där. När vi kom dit så fick vi registrera oss och pricka av oss på listan av deltagare och därefter serverades det lite frukost (vilket vi inte visste något om och hade redan ätit lite innan vi åkte) men vi tog lite fruktsallad, kaffe osv. Vi satte oss med en av orientation ledarna, han var rätt kul men visade sig vara ännu tokigare under den presentation som vi sedan satt och lyssnade på i två timmar (utan paus, förstå hur ont i rumpan man fick). Han hade bland annat noll koll på geografi, vilket ledde till en hel del skratt i salen.

Kortfattat så bestod presentationen av information om deras policy när det kommer till alkohol, droger, sexuellt ofredande och annat sånt där trevligt som är bra att veta om, introduktion av olika personer som kommer vara viktiga under de kommande åren (olika advisers, huvudchefen på campuset, direktörer för bl.a boende och de olika programmen) och en hel del annat. Efter två timmar så fick vi tillslut fem minuters paus och därefter fortsatte presentationen men med fokus på bra hemsidor som är bra att veta om, lite tips om time management och på vilka sätt man kan bli delaktig och involverad i skolan (olika klubbar exempelvis).

När presentationen var klar (äntligen), så skulle vi gå igenom en datorkurs om nollning (i USA är nollning något som är totalt förbjudet och oacceptabelt, samtidigt som Sverige inte är lika hårda på det) och det vart lite av ett äventyr... De pratade om att det skulle ta ungefär 35 minuter men det slutade med att jag satt så länge så att jag och mamma och pappa missade lunchen. Det var nämligen så att man skulle registrera sig på en sida och därefter gå igenom kursen som bestod av olika delar och när man var klar skulle man få ett certifikat på att man blivit godkänd. Kursen bestod av att det först var en powerpointliknande del där en röst berättade en massa fakta oh därefter skulle man svara på frågor (som man i princip fått via powerpointen) i olika delar och därefter skulle man göra två quiz. För mig var ju då problemet att jag var tvungen att byta dator fyra gånger då det var något knas med ljudet (fortfarande helt oförståeligt om orsaken) och det tog lång tid att logga in och så vidare. Vid den sista datorn jag satte mig vid så fungerade inte heller ljudet och då blev jag informerad om att det som sades även kom upp som text på sidan. Jag överlevde utan text men vart istället tvungen att läsa mig igenom allt. Jag blev klar sist av alla och som sagt missade vi lunchen.. Klockan var vid den här tiden efter 14 och vi var rätt hungriga.

Dock så hade vi lite annat att fixa så maten fick vänta. Vi lämnade in mina slutgiltiga gymnasiebetyg och fick hjälp av finansnissarna med lite olika frågor och vi gick till the Wildcat Center och pratade med en dam, som är lite ansvarig för internationella studenter och som var jättetrevlig, då vi undrade huruvida jag kunde få tillgång till mitt studentrum idag. Vi fortsatte vidare till byggnaden med Safety & Security för att fixa mitt ID-kort som ska gå till mitt boende, alla skolans byggnader, bibliotek och matsalen, mm. När vi kom dit träffade vi även på en man som jobbade där som har svensk släkt, vilket var lite kul så honom stod vi och snackade med en stund. Därefter så gick vi för att hälsa på och officiellt presentera oss för min coach (aka golfcoach Chris Grace). Han hade väldigt (och jag menar verkligen väldigt) fast handslag och verkar supertrevlig och seriös. Jag tror verkligen att det kommer bli jättebra.

Efter att ha träffat coach Grace så gick vi vidare till mitt studentrum för att se hur läget såg ut där! Jag kommer lägga upp för och efter bilder, you just wait ;)). Dock kommer det dröja några dagar innan jag flyttar in, då det är en hel del som ska handlas och matsalen öppnar inte förens runt den fjärde september så vi får se när jag flyttar in! Mina roommates har jag fortfarande inte träffat än, men Natalie (golfaren) sa att hon skulle flytta in den 30e och Ruth och Sevanna tror jag kommer mellan 2-4 september.


Efter att ha kikat på rummet så åkte vi äntligen för att äta och när vi kom fram till restaurangen så var klockan ca kvart över fyra (förstå hungern och utmattningen!). Vi åt på en trevlig italiensk restaurang och serverades av en jätteentusiastisk servitör, vilket gjorde besöket lite roligare. Jag och pappa satt även och analyserade ett par som satt på andra sidan fönstret, där damen endast satt och höll på med sin telefon medan hon smaskade på sin hummer och krökte så mycket på nacken att man trodde att den skulle gå av (det var lite fascinerande). Efter middagen begav vi oss hem till hotellet och tittade på en film som handlade om en ungersk tjej som spelade schack (rätt ny men jag kommer inte ihåg namnet) som var rätt bra och nu ska vi snart gå och lägga oss. Imorgon väntar IKEA och lite andra butiker.

Puss och kram ❤️ (här kommer lite bilder som tagits under dagen)

Likes

Comments

Igår återkom det fina vädret som jag haft varje dag fram tills dagen innan! Jag började min morgon i sängen med GoT och gick därefter upp för att äta frukost bestående av mackor och yoghurt (som alltid). Vid kvart i elva kom mamma och pappa för att hämta upp mig och Sheree (Clint jobbade) och för att vi skulle titta på stallen igen (pappa ville väldigt gärna få sig en titt). Därefter åkte vi vidare till en restaurang som var jättebra som hette Cooper's Hawk. Jag åt en vegetarisk hamburgare som var jättegod och därefter en så kallad banoffe pie, herregud va mätt man var efter det!

Vi hade en jätteknasig kypare, som var rätt kul. Mot slutet av lunchen så var vi jääättemätta allihopa och kyparen påminde om att solförmörkelsen pågick. Efter att ha betalat så gick vi ut och konstaterade att det inte fanns så värst mycket att titta på, speciellt eftersom ingen av oss hade något att titta med och därför inte kunde titta upp direkt mot solen. Efter misslyckandet så åkte vi vidare till Clints jobb för att hälsa på, vilket var roligare än solförmörkelsen. Jag och mamma var så mätta att vi påvägen dit somnade i baksätet. Jag drömde någon typ av dröm och av någon anledning som jag inte kan komma ihåg nu så blev jag rädd och kastade upp min telefon från min famn av shock, vilket jag själv fann en aning underhållande.

Efter detta åkte vi hem igen och jag satte mig och försökte fatta vad som ska hända när de kommande dagarna. Jag insåg även att vi nu kommer bli fyra i rummet (det var osäkert huruvida vi skulle vara tre eller fyra) och vi skrev lite i vår gruppchatt med den nya tjejen. Jag fortsatte även med min rensning av bilder på min nya dator i några timmar innan jag gick och la mig.

Idag så vaknade jag av drömmar med totalt kaos och stress - mindre kul, antagligen inför inflyttningen i studentrummet. När jag väl kom upp så hade jag fått sms från mamma om att börja packa ihop mina grejer. Jag fortsatte lite med fotorensningen samtidigt som jag åt min frukost och under tiden kom mamma och pappa. Sedan var det bara att packa ihop allt och påbörja bilturen från Pompano Beach mot Miami. Nu har vi kommit fram till hotellet där vi ska bo i tre nätter och resten av dagen kommer vara lugn.

Imorgon är det till slut dags för orientation (någon typ av indroduktionsdag) och jag kommer åka till skolan, fixa massa grejer och få tillgång till mitt rum! Inflyttningen kommer dock dröja några dagar. Men mer om det får ni nog höra om imorgon!

Puss & kram ❤️

Likes

Comments

Well, igår trodde jag att jag skulle få duscha och därefter avnjuta min frukost ute framför Game of Thrones, dock vart det helt andra planer. Jag gick upp och duschade (kom på att det fortfarande var Solheim Cup och att jag därför inte skulle kolla GoT), gick ut och satte mig hos Clint som satt framför tvn med golfen påslagen och då frågade han om jag var sugen på att träna lite golf på en gång. Så det vart så istället: vi bytte om, åkte och åt frukost på ett ställe på vägen till golfen, slog på ranchen och hade lite chip- och puttävlingar i två timmar (hade ingen solkräm och kunde ju direkt inse att jag blev grillad av solen) och därefter åkte hem. Vi var helt slut! Jag hade kortärmad tröja så jag har iaf inte en t-shirtbränna... När vi kom hem så tog jag en ny dusch (svetten rinner som bara den när man är ute - det rann från framsidan av knäna till och med) och satte oss framför golfen igen. Under golfen så hörde vi från mamma och pappa som hade kommit fram ordentligt och vi kom överens om att vi skulle åka till deras hotell och äta middag, vilket var jättemysigt och restaurangen låg precis bredvid stranden (önskade att jag tog bild men glömde tyvärr!). Sedan åkte vi hem och gjorde inte så mycket mer än att gå och lägga oss.

Men fy va dåligt väder jag vaknade upp till idag! Åska och spöregn (no joke vi snackar massor av regn). Vi hade bokat tee-time aka starttid för golf vid 14 och vi var osäkra på huruvida det skulle bli av eller inte. Jag åt iallafall frukost och blev därefter upphämtad av mamma och pappa för att åka till Walmart och försöka reda ut allt det här med mitt blivande amerikanska abonnemang (vilket vart ett misslyckande då vi måste fortsätta letandet). Vid den här tiden regnade det fortfarande massor, men man vet aldrig med vädret här för det kan plötsligt vända, och vi åkte till golfklubben för att käka brunch (som förövrigt var supergod) och se om vädret förändrades. Vi åt klart och gick till golfshopen för lite olika grejer och beslöt oss för att avboka tiden. Vi satte oss i bilen och började rulla hem en smula, innan pappa tyckte att vi skulle vända om och spela ändå (för det var precis det vädret hade gjort - vänt). Det slutade med att vi gick ut 14.45 och hade jättefint väder och inte alls så där hemskt varmt som det kan vara. När vi hade spelat klart så var klockan ganska mycket och vi mötte upp Sheree på Lito's (där jag och Sheree åt middag första kvällen och dagen då vi besökte stallet), Clint var redan med oss då han var med på golfandet. Vid 22 begav vi oss hem och tittade på slutet av tjejgolfen (tyvärr förlorade vi iår igen, men vi får glädja oss åt Stenson som tydligen vann idag på sitt håll) och för en stund sedan åkte mamma och pappa tillbaka till deras hotell. De ska plocka upp mig imorgon för att fixa det där med telefonen, i övrigt finns inget planerat så vi får se hur dagen blir. Sheree hade varit så gullig och köpt ett helt packet oreo thins (den nya tunna varianten) till mig och lämnat vid min säng. (Game of Thrones-avsnittet tittade jag på direkt på morgonen när jag fortfarande låg i sängen, för de som undrar)

Åh! När vi spelade hål 9 sprang det omkring minst tio leguaner! De var i olika storlekar och den största var riktigt big mama. Det var lite maffigt, försöker infoga någon av bilderna jag tog! (Förlåt Elin, jag ska bli bättre på att ta bilder så här får du några extra från idag)

Puss & kram❤️

Så fort man är i kylen och hämtar grejer så kommer Rusty, såhär ser det ut varje morgon när jag fixar min frukost!

Rusty attackerade direkt när mamma och pappa kom för att hämta mig (eller var det han som blev attackerad?)

Och slutligen är det här en bild på big mama-lleguanen på det nionde hålet!

Likes

Comments

Hallihallå på er, tänkte slänga in en liten uppdate. Igår var en lugn dag, det vi gjorde var att Sheree och jag åkte till en hästprylsbutik och kollade på lite saker och därefter tog vi en titt på T.J.Maxx och Tuesday Morning (butiker med lite blandade prylar men mycket hushållssaker). Efter det vart vi helt slut och åkte hem, åt lite kex och ost och gjorde ingenting speciellt. När Clint kom hem så kom vi överens om att vi bara skulle köpa hem pizza och sallad och ta det lugnt. Till middagen så tittade vi färdigt på dag ett av Solheim Cup (tjejgolftävling där dom tävlar i lag för USA och Europa) som jag spenderade förmiddagen framför. Clint hade även spelat in en del av herrgolfen (Stenson hade spelat klart med var i ledning, yeey) så det tittade vi på, samt en Elton John-konsert. Mot sluter höll jag på att somna i soffan men lyckades hålla mig vaken, men vi alla gick och la oss så fort det var slut.

Nu är klockan strax efter 9 och jag har ännu inte gått upp. Jag ska ta och duscha och sedan fixa frukost. Jag tänker att jag ska sitta ute och titta på senaste Game of Thrones avsnittet och äta. Idag blir antagligen en lugn dag, Sheree ska iväg och få pedikyr och jag ska nog gå igenom en kurs på datorn som jag måste göra (handlar om alkohol och sexuellt ofredande tror jag) till skolan. MEN idag kommer även mamma och pappa hit! De sitter just nu på planet och ska landa ca 14, men vi får se om de orkar träffas idag. Vi får seeee❤️

Puss & kram❤️

Likes

Comments

Tja tja bloggen,

Idag har det redan gått två dagar sedan det senaste inlägget - herre va tiden går fort! Igår hände inget speciellt, jag och Sheree satt ute i skuggan och snackade medan jag åt frukost, vilket var jättemysigt. Efter ett tag begav vi oss till den nyöppnade Homegoods i närheten och tittade runt på alla prylar de hade att erbjuda och när vi hade nöjt oss med det så åt vi en liten lunch på ett ställe som heter Panera Bread, som var helt ok. När vi hade ätit klart begav vi oss till samma område där vi var på den där kryssningspresentationen för Sheree skulle färga håret i närheten där. Vi trodde att det skulle ta typ en och en halv timme (ingen klippning) och kom dit 15.10 och när vi väl satte oss i bilen för att hämta Clint var klockan runt 18. Vi åkte direkt och åt middag på en restaurang nära havet och det var trevligt.


Idag var vi uppe med tuppen för att jag och Sheree skulle bege oss ut genom dörren klockan 7 för att åka till det stall där hon tar ridlektioner. Jag åt ingen frukost då jag trodde vi hyfsat "snart" skulle vara tillbaka, men slutade med att vi akutåt vid 12-tiden på samma diner som kvällen jag kom hit. Dock var det en rolig tur vi gjorde: jag fick träffa massa hästmänniskor (som jag knappt kan koppla ansikten till namn för att det var ett par stycken), klappa lite på Amys (ridlärarens) übersöta hundvalp, se Sheree rida och därefter visade hon runt mig på ett annat stall där hon volontärarbetar. Stallet håller på med något som kallas "equine-assisted therapy" och innebär att handikappade barn får hålla på med hästar, något som visat sig ge jättebra resultat och är väldigt intressant. Något som var lite roligt var att jag fick träffa Sherees goda vännina Elizabeth/Elisabeth (som hon på endast 6 veckor har blivit suuuperbra kompis med) och det visade sig att hon faktiskt bor ca 10 minuter från min skola. Hon erbjöd sig direkt att jag absolut skulle ringa om jag behövde något eller behövde hjälp med något, vilket är supersnällt. Hon sa att jag skulle bli hembjuden på middag och jag skulle få träffa hennes son som är enligt henne världens snällaste person samt hans flickvän som var ännu snällare ändå, och bestämde att vi på den första middagen ska äta kubansk mat (vilket jag aldrig provat vad jag vet). Asså förstår ni hur annorlunda amerikaner beter sig gentemot främlingar kontra svenskar??? Supertrevligt och väldigt annorlunda för mig iallafall!

Efter att ha besökt stallen och ätit någon form av brunch/lunch, så tog vi det lugnt hemma fram till klockan var 16.30 för då kom Clint hem och så skulle han och jag iväg och träna lite golf. Jag fick prova på den miamiska (fina ord jag hittar på) värmen och trots att jag svettats massor så uppskattade jag det ändå. Det gäller bara att jag vänjer mig, för värmen gör mig extremt trött. Medan vi var iväg så kirrade Sheree middag (första middagen på hemma plan som bestod av kalkonköttfärslima med potatismos och morötter, vilket var jättegott) som vi åt framför golfen på tv. Det var jättemysigt och äntligen fick Rusty vara med (han har inte fått följa med på tidigare middagar) så han vart extra glad.

Nu har jag återigen avkatthårifierat min säng (+ en aning hundhår) och ska strax sova. Varsågoda för en bibel men jag försökte vara så kortfattad som möjligt. Just nu blir det lite varannandagsinlägg, men vi får se hur det blir ju närmare skolstarten vi kommer. Ni får gärna komma med förslag om det är något mer ni vill höra om, något annat ni vill höra om eller vad som helst.

Hoppas ni får en trevlig dag!

Puss & kram❤️

Likes

Comments

Då vart man framme då, det tog sin lilla tid men nu är jag här! Efter en helt sömnlös natt av packande, lyckades jag inte få till något mer sovande utöver ca 3 fjuttiga timmar på flygen. Men nog sov jag gott den kvällen iallafall.

När jag landade hämtades jag av Sheree, frun i huset där jag för tillfället bor, och när vi väl kom "hem" så tog vi det lugnt innan vi åkte ut och käkade lite middag (som var mycket välbehövd).

Idag har vi gjort en hel del (om jag får lov att säga det själv, med tanke på hur sent jag kom upp); vi har handlat hundmat, kattmat (finns nämnligen en hund och fyra katter här som ska matas), present till en av Sherees bekanta, ätit ost och kex framför Friends, käkat middag ute på en thairestaurang och därefter varit på någon typ av marknadsföringspresentation (trevlig längd på det ordet, inte sant?) för kryssningsresor. Innan middagen fick jag även se Clint, herrn i huset, vilket jag inte hann göra igår innan jag gick och la mig.

Nu ligger jag i min säng som jag för hand har avkatthårifierat, då det aggressiva fluffet vid namn Christian lade sig både under mitt täcke och ovanpå, och är väldigt redo för att sova. Imorgon vet jag inte riktigt vad som ska hända, men antagligen blir det nog en rätt lugn dag. Detta var en liten uppdate och vid den här tiden är det snart morgon för er i Sverige, så jag önskar er en trevlig dag. Vi hörs snart igen.

Puss & kram❤️

Likes

Comments