Skrevet i : Hverdag


Som jeg nevnte i går så har jeg begynt å strikke igjen, og det er kjempe moro faktisk! Men det er en hobby jeg er kjent med og som besteforeldrene mine og mange rundt meg gjør.

De siste ukene har jeg oppdaget noe jeg aldri har hørt om. Nemlig bullet journal. Kort fortalt, det en morsommere og en kreativ måte å ha oversikt og organisere livet og hverdagen din på - Du kan lese mer om det >HER< og >HER< , eller se en video om det >HER<.Det som er såå moro er at du fyller sidene i boka med akkurat det som du vil.
Under har dere noen forslag på hva man kan ha i bøkene sine. Alt ettersom hva du liker og holder på med :)

Jeg syns det ser veldig moro ut og har brukt veeldig mange timer på pinterest, og bare bladd og bladd. Elsker pinterest, får så mye inspirasjon derifra! I dag er det jo ny måned og jeg har så vidt begynt på fremsiden til denne måneden.. dette er en fin øvelse på å akseptere at alt kan ikke bli perfekt hele tiden.. haha!!
Når jeg føler jeg har fått fylt inn boka med litt diverse så tenkte jeg å vise dere på bloggen hvordan min er. Tenkte også å bruke instagram en del til dette. I morgen skal jeg hjem og gleder meg til å ha det stille og rolig rundt meg så jeg kan sitte med dette i fred uten forstyrrelser.

Har du hørt om bullet journal før?


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

God kveld og god Onsdag!

Dagene går unna og mye skjer rundt meg.. det er så mye tanker og er mye stresset i kroppen. Prøver å oppdatere bloggen hver dag men vet at jeg har vært dårlig på det. Men heller mer kvalitet på innleggene og sjeldere enn ofte innlegg uten mening. Sant?

Nå ser det ut som jeg har mye tid fremover å sette meg ned å skrive litt til dere, og det har jeg også tenkt. Må bare komme meg gjennom morgendagen så tror jeg det blir daglig innlegg igjen. Jeg liker så godt å skrive og vil så gjerne bruke bloggen til det jeg vil dele :)

Livet er på både godt og vondt, og akkurat nå er jeg i en stressende periode - da er det så moro at jeg klarer å slappe av med min nye hobby, nemlig strikking. Jeg prøver å strikke noen timer hver dag, og jeg kjenner at jeg jeg klarer å fokusere på det og ikke alt rundt meg. Det er kanskje noe med at jeg konsentrerer meg veldig! Haha. Det er uansett veldig gøy, og nå er det skjerf som er jeg holder på med. Sist jeg tok i strikkepinner så var det da jeg var innlagt og på de to ukene så lagde jeg meg pannebånd. Så det er ikke bare mitt første strikkeprosjekt men det er en historie bak pannebåndet også.

I tillegg har jeg oppdaget noe annet morsomt, og som jeg har brukt tid på å lese om de siste ukene. På Fredag var jeg på bytur og jeg koste meg så mye. Det var så godt å komme seg ut og se andre omgivelser. Og da kjøpte jeg inn litt stæsj, så tenkte å dele litt om det i morgen.

Har du noen hobbyer? 😃


Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag


Ah, i går hadde jeg en ganske så rolig dag hvor jeg slappet maksimalt av. Pleiet meg selv med mine favoritter og hadde en virkelig etterlengtet egentid. Det trengte jeg etter ukene jeg har bak meg, for har virkelig hatt noen tøffe dager. Men nå er det ny uke og fortid er fortid. Hvem er klar ny for ny uke? 😃Fant ut at det er altfor sjeldent jeg poster bilder av meg selv her på bloggen. Hvorfor? Vel, jeg føler meg aldri fresh og ikke har jeg tid eller ork til å verken frisere håret, sminke ansiktet eller stå 15 minutter for å få til det perfekte bildet av meg selv.

Men så kom jeg på hvorfor jeg startet denne bloggen og ene målet er å ha en åpen og ærlig blogg.. og akkurat nå fortiden så dasser jeg rundt i joggebukse og rosa kari traa lue som lukter fjøs - og da hadde det vært unormalt om jeg skulle vært fresha opp med sminke og alt slik på bildet. Så her har dere altså meg - fett hår, sminkeløs og en litt kjev munn tydeligvis. Hahaa, må le litt av meg selv! Nei, jeg skal jammen bli flinkere til å vise mer av meg selv. Skader ingen å utfordre komfortsonen litt vel?! 😊


Hårkur, ansiktmaske, kopp kakao og en god serie på skjermen
- helt perfekt Søndag spør du meg! 😊


Q: Hva har du gjort i helgen?
Er du flink å ha egentid?
Og, er du klar for ny uke?

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag


God Fredaag, godtfolk! 😃

Det er Fredag og helg, det har vært veldig etterlengtet nå. Vært en veldig tøff uke for min del, det å være innlagt over såpass lang tid er ikke barebare. Så da er det godt at det nå er fri og man kan slappe av med god samvittighet. Å gjett om denne frøkna skal det?! 😊


Velvel.. det er vel ikke bare meg som er støttemedlem på Elixia, SATS og alle de treningssenterene uten å møte opp. Nei, uff altså. Det er jo så bortkastet penger. Enda mindre lyst fikk jeg å prøve å begynne å trene på disse senterene etter episoden av matkontrollen. Flere som så det? Fysj.

Derfor har jeg tenkt å prøve noen apper som man kanskje kan hjelpe med motivasjonen hjemme. For på institusjonen jeg er, så har vi et eget treningsrom og det burde gå an å få til en noenlunde grei trening med det utstyret som er der.

Som dere ser nedenfor så har jeg da lastet ned noen treningsapper og som jeg tenker å teste ut på rundgang. Tenkte å inkludere bloggen også, slik at kanskje dere får tips også. Så får se hvordan jeg gjør det.Har du noen favoritt apper til trening?


Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag


Hello Thursday...


Nå er det snart datoen hvor det er hele fem måneder siden jeg ble innlagt. Det har gått utrolig fort, jeg har lært mye og en fin plass å utfordre og jobbe med seg selv på. Dagen da jeg satt i bilen på vei dit jeg hadde fått beskjed om å møte opp, i bilen med to kofferter og meg selv som var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Jeg skal innrømme jeg var skeptisk, mel heldigvis så har det gått over.

Nå i dag fem måneder senere så har jeg flyttet inn i egen leilighet på plassen her. Jeg har mye mer ansvar og står mer på egne ben enn tidligere. En av de positive tingene jeg liker med denne plassen er at etter såpass lang tid hvor du går med andre mennesker rundt deg hele tiden, så må skallet ditt av.

Skal de ansatte og behandlingen hjelpe deg så må du åpne deg og etterhvert kommer tryggheten som hjelper deg å slappe av. Alle mennesker kan ikke like alle, så dette er også en fin plass til å lære seg til akkurat dette og hvordan håndtere det på best mulig måte. Det er klart at på en instutisjon så kan konflikter bli mer vanskelig enn i den "virkelige" verden hvor du kan ta avstand. Men jeg syns det er veldig interessant hvor mye du faktisk kan jobbe med på en slik plass, tingen er å kunne se det.😊

Alle som er her sliter med en form for psykiske lidelser og dermed har dårlige dager og kanskje perioder. Selvfølgelig kan man da velge å bli på rommet sitt, men om man velger å gå ut å vise seg frem så blir du akseptert, også på de dårlige dagene. Det å fortelle hvordan du egentlig har det og at andre i rommet nikker forstående og seg kjenne seg igjen, det betyr så mye.

Jeg har nevnt det til andre pasienter som er her at jeg forstår så godt deltagerne på paradise hotel. Hver gang det har røket ut noen der så har det virket som personen er død, da de har rene minnestunden der de står i ring og trøster hverandre. Dette har for meg hvert helt tullete og jeg har sittet og tenkt at de møtes jo på utsiden, hallo!!

Men etter å ha vært her i en god stund og skapt tette relasjoener med andre mennesker, og de har av sine grunner dratt hjem - så forstår jeg de godt. Jeg sto senest forrige uke å grått over at noen dro hjem liksom. Her lever vi i en egen verden og det er nok slik det er i disse reality seriene også.


Jeg syns det er veldig interessant hva et slik sted kan gjøre med deg om du bare klarer å innstille deg på riktig vei.. men nok om det.

Forrige Søndag så var jeg på tur med gjengen til Vassfaret. Jeg følte meg lite forberedt til turen og jeg hadde hørt det var meldt veldig kaldt. Usikker var jeg, men endte med at jeg ble med. Det angrer jeg ikke på.

Hele turen var magisk. Jeg storkoste meg så mye. Heldigvis hadde jeg på såpass mye klær at jeg klarte å holde varmen også. Med kuldegrader helt ned til -20, så hadde vi med truger som vi brukte å gå tur med. Haha, en opplevelse bare det, da denne frøkna aldri har gjort det før. Og det var nok den gå-turen som reddet meg fra å være kald.

Vi tente bål og grillet rester av ribbe og drakk varm drikke. Vi satt helt nede ved vannet og solen tittet så vidt frem bak trærne. Det var rene blåhimmelen og det var helt utrolig fint. Enda morsommere var det da jeg fant ut at dette ble like fint på kamera. Bare se så fint 😍


Likes

Comments

Skrevet i : Selvutvikling


God kveld!

I denne tiden så finner vi de ”perfekte” kroppene, utseendet og livet alle har, og det er egentlig bare trist. Å jeg lurer på, hva er egentlig perfekt? Selvfølgelig er det lett å sammenligne seg med andre når uansett hvor man ser så ser man disse menneskene som utspiller seg å ha det så perfekt og se så bra ut. Men dere, hva er det å være perfekt? Å ikke ha noen form for rynker? Ingen kvise? Flat og stram mage? Den diskusjonen kan vi ta en annen gang.Det jeg jobber iherdig med om dagen er å ikke konkurrere eller sammenligne meg med andre, men med meg selv! Det er vanskelig ja, men det går. Ta feks i går. Da rodde jeg i 20 minutter og klarte å ro 300 meter lengre enn for noen måneder siden. Det er ikke mye kanskje, men det er et fremskritt. Og mtp at jeg omtrent ikke har trent i mellomtiden så syns jeg det er super bra. Tingen tror jeg er å ikke ha for høye krav til seg selv og klare å se de små stegene også. For babysteps er vel så viktig i det store og hele!


Spørsmål: Er du flink til å sammenligne deg med deg selv eller blir du dratt med på det som du ser på SoMe?

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag


Det er helt opp til deg å bestemme! Syns den egentlig er veldig bra, for den stemmer med så mye.

Da er dagen snart omme og en ny uke er godt i gang. Er det bare meg som syns det blir så feil å starte midt i uka på å endre på ting? Jeg sliter egentlig ikke med tvangstanker, men akkurat den biten der så er jeg veldig nøye med at det må skje på Mandager, hvis ikke telles det ikke. Haha!! Og i dag er det jo Mandag, så da har vi fått en ny sjanse for å snu om på ting, det er slettes ikke lett men de små skrittene betyr så mye mer enn vi tror.

Jeg kjøpte meg nye ski i fjor, og her jeg er så er det veldig fine muligheter til tur. Så i løpet av uka så skal jeg jammen få til å få reist hjem å få hentet de så de blir brukt mer. I tillegg til noen flere punkter jeg har satt opp, her har jeg funnet ut at for mange punkter er ikke bra. Igjen, babysteps is the thing! 😊


Min to-do liste denne uka:

  • Trene minst 15 minutter hver dag.
  • Klare å stå opp til halv 9 hver dag.
  • Planlegge resten av måneden.
  • Koble av på ettermiddagen med serie, men også prioritere å lese.
  • Dra hjem på perm og hente skiene mine.


Men nå må jeg runde av og løpe. Skal på vollyball faktisk! Trening det også, og trening skal jo være gøy! 😃 Vi blogges plutselig igjen!


Spørsmål: Har du hatt en fin helg?
Har du noen punkter som skal gjøres denne uken?

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag


God kveld og godt nytt år!✨😃

Æææ.. Tenk at nå er vi i et helt nytt år. Er det bare meg eller er det flere som får skikkelig motivasjon når det gjelder nyttår? Hvertfall, kjære 2018, du er mer enn hjertelig velkommen!

Et helt nytt år ligger foran deg og meg. Det som ble gjort i 2017 får vi ikke gjort så mye med nå. Men vi kan i dag bestemme oss for hvordan vi vil gjøre 2018 til et så bra og godt år som mulig og da sitte på denne dagen om et år og være fornøyd med året som har gått.

Å rundt dette tiden her så er det en ting som jeg tipper ofte går som tema hos folk, nemlig nyttårsforsetter. Du vet, "alle" skal starte et sunnere liv og mange treningssenter er fulle, men etter et par måneder så er over halvparten av mengde mennesker ikke å se lengre..

Selvfølgelig så kan det være mange grunner til at folk ikke følger opp treningen sin. Men jeg har funnet noe som kan hjelpe noen av dere som leser, jeg syns hvertfall det er et godt hjelpemiddel. Jeg tenkte å dele det med dere i morgen 😊


I romjula så klarte denne frøkna selvføgelig å bli syk. Det har heldigvis ikke holdt på veldig lenge og begynner å bli i god form nå, men veldig kjedelig å være sengeliggende på selve nyttårsaften. Men jeg var såpass heldig at jeg klarte å komme meg ut å se på rakettene. Veldig koselig!

Hvordan har dere hatt det i Jula?


Likes

Comments

Skrevet i : Personlig, Hverdag


I år skal jeg gjøre noe jeg ikke trodde jeg skulle oppleve. Vel, mye av det som har skjedd de siste årene er ting jeg neppe trodde jeg kom til å gjøre eller oppleve. Det er nå så.

Men! Tenk, i morgen er det Julaften. Både gleder meg, og spent! Jeg føler hvert år at det er vanskelig å få julestemning, og det har nok med at jeg ikke har egne barn eller barn i nærmeste omkrets. Jul er koselig, men ekstra koselig med barn til stede.

Jeg pleier ikke å dra ut så mye før eller i Julen, har hendt jeg har dratt på fest som er arrangert i jula eller juletrefest som liten, men det er sjeldent. Og det er jo litt koselig å dra ut, møte mennesker og skape julestemningen på den måten. I år har jeg vært på Hadeland glassverk da det var julemarked, og på både juleforestilling og julekonsert i kirka. Veldig moro å få oppleve både det ene og det andre, og vil faktisk si at jeg har julestemning nå.


Julefilmer, mandarin/klementin(lærer aldri hva det heter),
kakao, bøker, lydbok,varme gode sokker
og daffeklær, pepperkaker, masse godteri, brus og kos
- akkurat det skal Julen min inneholde :-)


Som jeg har nevnt på bloggen så er jeg innlagt på psykiatrisk, og da jeg ble det i høst så skulle jeg hvertfall ikke være lengre enn til Jul. Men så begynte det å nærme seg Desember og jeg begynte å kjenne på stress pga jeg var redd de skulle sende meg hjem, men jeg følte meg ikke klar. Så ting har snudd, og det fort. Hehe!

Heldigvis for meg, så var ansatte enig og jeg fikk bli. Nå har vi satt en utskrivningsdato, og det er litt lettelse men også spenning rundt det at det går mot slutten. Men datoen er kun en dato som man kan jobbe rundt, så endringer kan skjedd. Men er godt å ha et utgangspunkt, da det gjør det lettere å sette mål feks :-)

Selvom jeg får bli her over nyttår, så søkte jeg perm for Jul og fikk det godkjent og jeg var innstilt på å feire med familien. Men så har ting skjedd med meg og funnet ut at det beste for meg er faktisk å være her jeg er og ha personal rundt meg. Så i år blir det litt annerledes, men det er mange som sier det er koselig her og planer er lagt, så jeg satser på og tror det blir fint allikevel :-)


Vårt fine Juletre som ble ekstra fint med den blå himmelen fra vinduet.
Små gleder i hverdagen :-)


Ønsker dere alle en trivelig Jul og et Godt Nytt År!😃🎉


Likes

Comments

Skrevet i : Personlig

Klokka har bikket midnatt og jeg burde sovet for lenge siden, men jeg er ikke trøtt. Jeg har ikke tatt medisinen i kveld, for jeg skal prøve å sovne uten. Jeg vil ikke, klarer ikke. Redd for de mørke tankene som kommer sigende í det jeg treffer puta. Hvorfor er det slik at tankene blir verre når man legger seg?

Jeg er sliten og lei av å ha det slik. Den siste tiden har vært tøff. Dagen i dag har vært tøffest. Mine inneste tanker har blitt sagt høyt. Det skremmer meg. Tenker jeg virkelig slik om meg selv? Jeg blir flau over at jeg gjør det.

Egentlig burde jeg være stolt over meg selv. Stolt over hver eneste dag hvor jeg utfordrer meg selv og hvor langt jeg egentlig har kommet disse månende jeg har vært innlagt.. men jeg klarer ikke.

Jeg har pakket kofferten i frustrasjon og klar til å dra hjem, men jeg ble stoppet. Stoppet for å tenke meg om en ekstra gang. Jeg ble.. jeg har jo ingenting der ute, ikke trygg i mitt eget hjem en gang. Og jeg vet så godt at å dra hjem gjør ikke ting bedre, heller verre.

Jeg må finne meg selv, hvem er egentlig Camilla? Jeg er snart 28 år om kun noen måneder og jeg vet ikke hva jeg vil med livet. Det å vite at jeg skal leve i kanskje 40 år til, gjør meg trist. Jeg vil være glad, fornøyd og sette pris på livet - men jeg får det ikke til.

En negativ boble som jeg føler tar overtaket på meg. Som vrir om på tankegangen og følelsene. Jeg sitter forvirret og med tomhetsfølelse. En negativ boble som kom over meg og som har påvirket altfor mye. Men det er en del av prosessen av å bli frisk. Men den kom så brått og den snur alt det som jeg hadde jobbet for, på hodet.

Men jeg skal klare dette. Jeg skal finne meg selv og livet jeg har lyst å leve. Jeg skal sette meg selv i fokus og leve for min egen del og ikke andre sin. Jeg skal sprekke den negative boblen.

Likes

Comments