Jag skulle komma med en uppdatering och är några veckor senare men är tillbaka igen!

Under samma dygn som jag la upp senaste inlägget så kom lilla Melanie.
Under den natten kunde jag inte sova någonting!!! Vattnet rann nämligen konstant och kändes som jag kissade på mig hela tiden när jag försökte sova, sen även den lukten gjorde det inte bättre. Vid 12tiden så åkte vi till sjukhuset för att konstatera att det var vattnet som gått och det var det. Eftersom inga värkar börjat fick jag åka hem igen, runt 14.30 var vi hemma igen, jag åt en bulle och gick sen och la mig för att vila.
Lite innan 16.00 vaknade jag utav värkarna börjat, och det var kraftigt på en gång. Hade extremt ont och visste inte vart jag skulle ta vägen, la mig ner, satte mig ner, stod upp, inget hjälpte!
Så mamma ringde en ambulans för jag kunde verkligen inte stå upp eller gå själv, jag och mamma var inne på förlossningen 17.30 ungefär.
Fick reda på att jag redan var öppen 4/5 cm, jag tog lustgas och förvänta mig att det skulle ta minst 12 timmar. Runt 20.00 bestämde jag mig för att bada, 20.50 ungefär hoppa jag i och då kände jag att jag behövde trycka, var då öppen 10 cm och var redo att krysta.
21.00 började krystvärkarna, 22.50 var hon ute, en frisk liten flicka på 50 cm och vägde 3760 gram.
Så här helt enkelt haft för mycket för att uppdatera er! Men nu går det bättre och vi har lärt känna varandra mera.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ligger i sängen just nu och försökt att somna om i 3 timmar.
För då gick vattnet och det bara fortsätter att rinna, vilket inte alls gör det lätt att somna om. 😴
Än så länge har jag inte värkar som är täta eller regelbundna men det kommer lite då och då.
Mamma ringde även förlossningen när vattnet gått och fick till svar att jag ska in på morgonen och kontrollera om det verkligen är vattnet som gått(????), så får jag se om jag får åka hem igen eller stanna kvar där.

uppdatering kommer!

Likes

Comments

Idag var sista besöket hos barnmorskan när jag är gravid och eftersom jag imorgon är i v41+0 så bokade vi även tid för igångsättning. Ska bli intressant att se om hon vill ut själv eller om man får sättas igång, någon som har gjort igångsättning som läser detta? Hur var det för er isf?

Känns även overkligt att jag snart har ett barn i min famn och om 1 vecka så sätts det igång, är så van att vara gravid och tiden har gått så fort i slutet att jag inte hunnit ta in att jag snart ska föda, är så spännande att snart få träffa mitt barn som faktiskt varit i min livmoder i 9 månader?! så sjukt och fantastiskt!!

Likes

Comments

v.40+4
Idag har jag gått 5 dagar över tiden och känner verkligen inte att det är något jobbigt med det, men har fått fruktansvärt ont i nedre delen av ryggen när jag sover dom 3-4 senaste nätterna och nu har det börjat vara kvar när jag går ur sängen som det inte gjort innan.
Har även förvärkar varje dag men inga förlossningsvärkar ännu.
Får även frågan ungefär varje dag om bebis kommit av typ 3 olika personer och börjar bli såå tröttsamt att få samma fråga hela tiden. Då kommer även humörsvängningarna och ställer till det.
Är trött på att vara gravid som jag nämt i typ alla mina tidigare inlägg men har inte det jobbigt med att gå över tiden alls.

Likes

Comments

Jo som titeln säger trodde jag att jag hade minskade fosterrörelser och det har gjort mig så stressad hela dagen!! Så jag ringde till förlossningen för att rådfråga och fick rådet att åka in och kolla det.
Visade sig att jag verkligen inte hade några minskade fosterrörelser, kände en sån lättnad!! Fick även se att jag hade väldigt mycket sammandragningar och att jag inte kommer gå flera veckor till med graviditeten, så blir spännande att se!
Det roliga är också att det jag har trott bara varit stötningar innan var tydligen sammandragningar, så nu vet jag hur det känns.
Sen ska jag även till barnmorskan på torsdag så får vi se hur det går där och om det blir sista besöket där eller om jag hinner komma dit en gång till, helt sjukt hur snabbt denna resan gått, speciellt dom senaste veckorna, så man känner hur verkligt detta blir nu.

Likes

Comments

Nu har jag gått 38 fulla veckor, känns helt sjukt va fort tiden går!

Men har nu också fått reda på varför jag är så himla trött!! Har järnbrist tydligen så nu tar jag järntabletter för att det ska bli bättre. Så skönt att det faktiskt var något man kan göra något åt då det är så jobbigt att vara så trött, det är på grund av det som det varit dålig uppdatering här.

Men igår kom jag upp ur sängen så jag och pappa kunde åka för att hyra babyskydd, så skönt att det är fixat nu och att man faktiskt har den hemma, tiden för att hyra den är trotts allt 9 månader så är ju gott om tid.

Om just graviditeten har det inte blivit så mycket förändringar, har lite mer förvärkar och bäckenet känner man av lite mer nu, annars är det inget annorlunda. Så nu är det bara att vänta på bebis.

Men nu när jag fått järntabletter ska jag även försöka uppdatera lite mer här då jag faktiskt orkar det meen ibland gör jag inget på dagarna då jag försöker att vila så finns inte så mycket att skriva tyvärr.

Likes

Comments

Nu är förlossningsväskan packad och klar så nu är det bara bebis som ska komma, tänkte att det är bäst att ha den packad så man slipper springa runt och leta efter allt när man väl ska åka in.
Tänker extremt mycket nu på allt möjligt också så nu har jag en sak borta från huvudet och resterande får jag ta det som det kommer.

Likes

Comments

Nu börjar jag vara trött konstant, jag hade lätt kunnat sova hela dagarna men som tur var har jag ju min hund som får upp mig och även gör så jag får komma ut.
Den tröttheten jag har nu är nog som det var när jag inte visste att jag var gravid, satt igår på unga föräldragruppen och somnade nästan i slutet och då håller det bara på i 1,5 timme..
Försöker dock att vila så mycket som möjligt nu innan förlossningen men är även så som person att jag oftast inte klarar av att ligga i sängen så länge, blir så uttråkad!!

Sen en liten uppdatering med svullnaden på mina fötter, jag fick köpa nya skor (inte bara för svullnaden utan mina jag hade var extremt slitna) och har nu införskaffat mig ett par Adidas superstar för vill ha ett par som är snygga som jag faktiskt kommer använda sedan.

Likes

Comments

Åh vad jag är trött på att vara gravid nu!!
Mina fötter har svullnat som bara den, vilket gör att alla mina skor blir tajta vilket gör att jag får humörsvängningarna och börjar gråta..
Sen att man inte har en regnjacka eller kofta som passar gör det inte bättre..
Och att min hund måste ut också & att det är typ enda gångerna på dygnet som jag kommer ut och får luft gör det ännu mer frustrerande.. för man vill ju faktiskt ut.
Så nu var min mamma underbar och tog ut honom medans jag försöker lugna ner mig..

Likes

Comments

Kan inte förstå att det bara är 1 månad kvar till bf idag.
Som mina dagar brukar se ut nu så blir det bara att vara hemma och ta det lugnt, vila så mycket jag kan och gå ut med hunden. Sen självklart försöka hjälpa till lite här hemma.

Igår gjorde faktiskt jag middag hemma och blev tacopaj då jag gjort det innan(när jag inte var gravid) och tyckte att det var en lätt rätt att göra.
MEN det var jätte jobbigt igår, fick jättemycket hjälp av pappa och fick humörsvängningarna osv.. får bli att vänta att laga mat till familjen efter man är gravid istället och hjälpa till med småsaker nu.
Nu när vi ändå är inne på humörsvängningar också, inga ord säger jag bara, det är såå jobbigt! Blir irriterad utav ingenting, tar ut det över andra och mår sedan skit för det. HEMSKT!!

Likes

Comments