WAVE OF LIGHT 🕯

Livet, Elliot

SÀkert mÄnga som inte visste om att igÄr tÀndes det ljus över hela vÀrlden för barn som inte lÀngre finns med oss. -Wave of light.
Jag sjÀlv hade ingen aning om att det arrangerade sÄna hÀr fina saker innan vi sjÀlva blev en del av det. Jag var inte pÄ plats dÄ jag redan hade lovat bort mig innan jag sÄg att det skulle arrengeras ett evenemang i vÄr stad. Men Christoffer, Ludvig, svÀrmor och svÀrfar var dÀr. Jag Àr sÄ glad över att Chrille var dÀr. KÀndes skönt i hjÀrtat dÄ jag sjÀlv inte kunde delta. Han berÀttade efterÄt att det var vÀldigt fint. Mycket mer folk Àn han hade förvÀntat sig. Sen var det sÄklart vÀldigt jobbigt ocksÄ. Elliots namn lÀstes upp med mÄnga andras och sen tÀnde de ljus. Fick massa kort och det lyste sÄ fint ute pÄ sandgrundsudden i karlstad.

Ehm, vet egentligen inte hur jag ska börja. Det kÀnns som jag ska komma med ett erkÀnnande men det Àr verkligen inte de det Àr. Jag och Christoffer pratade verkligen ut om Elliot i lördagskvÀll. För mig var det vÀldigt befriande dÄ vi sÀllan pratar direkt med varandra om honom eller hur vi mÄr nu efter. Tror det kanske Àr för det kÀnns sÄ smÀrtsamt att prata med nÄgon som faktiskt vet EXAKT vad man gÄtt genom. Det kÀnns som jag blir synad och dÀr trivs jag inte.
Och dÄ kommer vi till det jag tÀnkte berÀtta. Eller rÀttare sagt lÀtta pÄ mitt ibland vÀldigt tunga hjÀrta. FrÄn nÀstan dag ett efter att Elliot somnade in levde jag och Christoffer pÄ som vanligt. Dock sjukskrivna. Det sÄg iallafall ut sÄ utifrÄn har jag förstÄtt. Inte sÄ att nÄgon inte trodde att vi brydde oss eller bar den största av sorg. Utan att vi fixade det hÀr. Vi var starka. Vi sÄg en framtid. Skriver det igen, den var det som sÄgs utifrÄn. Jag tÀnker inte skriva ur vÄrt perspektiv utan frÄn mitt.

Jag Àr vÀldigt bra pÄ att sÀtta upp en fasad. Har jag mÀrkt. Le och berÀtta att jag mÄr okej. Men i sjÀlva verket levde jag i en inre panik de första mÄnaderna. SÄpass sÄ jag fick vÀldigt tÀta panikÄngestattacker. Mitt minne rubbades sÄ jag glömde saker. Jag fick sjuka mardrömmar och Àven sÄna sömnsvÄrigheter sÄ jag fick inte bara en utan tvÄ olika sömntabletter som jag skulle ta ihop dÄ en inte rÀckte.

Jag kÀnde ofta att jag bara ville skrika rÀtt ut. GÀrna i personers ansikte och dÄ brydde jag mig inte om jag skulle bli helt ensam för mitt liv var vÀl över dÀr och dÄ?
Jag Àr vÀldigt tacksam över att min menscykel redan hade kommit igÄng för nÀr vi vÀl fÄtt ett barn, vÄrt barn, fanns det inte en tanke pÄ att vi skulle kunna leva utan barn. Och nej, ingen kunde sÄklart ta Elliots plats.
Ludvig blev till cirka 2,5 mÄnad efter Elliot somnade in och han var en stor rÀddning för mig. Det kÀndes som att bara jag visste att han fanns i min mage sÄ kunde jag börja andas i normal takt igen. Men fortfarande ville jag inte prata med nÄgon. Jag vet inte varför. PÄ nÄgot sÀtt tror jag att jag kÀnde nÄgon slags skam och misslyckande. Och nÀr jag skriver de orden blir jag tÄrögd för det Àr ju hemskt. Jag kunde inte acceptera livet jag helt plötsligt kastades in i och dÀrför ville jag inte gÄ vidare Àn mindre prata med nÄgon om det. Lite som, pratar man inte om det har det aldrog hÀnt kÀnslan.
Christoffer började jobba igen och dödsÄngesten inom mig var enorm. SÄ fort Christoffer lÀmnade dörren utan mig var jag sÀker pÄ att jag sÄg honom för sista gÄngen. SÄ ni kan ju gissa hur jag mÄdde sjÀlv dÀr hemma. MÄnga gÄnger hysterisk.
Snart tvÄ Är sen och det dÀr sitter fortfarande kvar som ett Àrr. Jag kÀnner fortfarande ett sjukt obehag nÀr han Äker ivÀg. Ibland betydligt vÀrre.

Det sattes en spÀrr i mig ganska fort, det enda jag hörde var att jag var sÄ stark sÄ jag kunde inte erkÀnna för nÄgon hur jag egentligen mÄdde. Med det menar jag inte att alla som sagt att vi Àr starka har gjort fel. Men det kÀndes nÀstan som att jag blev den fasaden jag hörde. Jag ville inte kÀnna mig som en tragisk person. Det har alltsÄ gÄtt sÄ lÄngt sÄ jag slutade visa mina kÀnslor för Christoffer nÀr vi var hos Elliot. Jag ville inte ens grÄta framför honom. Sen var det heller inte lÀngesen jag kÀnde att det inte Àr nÄgon som kÀnner mig eftersom ingen vet hur jag faktiskt mÄr och det blandat med att jag kÀnt mig mer ledsen ett tag gjorde mig faktiskt rÀdd och jag kÀnde mig sÄ ensam.

Det kÀndes sÄ skönt att jag vÄgade öppna upp hela mig i lördags. Jag Àr sÄ stolt över mig sjÀlv att jag slÀppte in honom igen och av det samtalet vi hade kÀnner jag att jag inte lÀngre behöver gömma mina kÀnslor. För nÄgon. För sÄ ensam kag kÀnde mig för ett tag sen, Àr jag inte.

Jag ska kunna visa nÀr jag har en sÀmre period eller en dÄlig dag eller bara vilja visa att jag saknar min första son utan att behöva kÀnna mig som en person som inte Àr vad andra tror.

Jag grÄter fortfarande och lever med Ängest varje dag. Varje dag. Det tror jag heller inte mÄnga tror pga min vÀldigt vÀlmÄlade fasad.
​Men trots det kĂ€nner jag att jag sakta börjar kĂ€nna mig som mig igen. Jag kan spotanskratta nĂ€r jag hör nĂ„got kul och jag har fĂ„tt tillbaka mitt sociala jag.
Och för mig Ă€r det jĂ€ttestort! ❀

Bjuder pĂ„ en favoritbild i repris! ❀

Ha det fint, Camilla

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
♄♄♄
Minns sÄ vÀl den dÀr dagen du klev in och skulle börja jobba igen, jag va sÄ nervös, jag visste inte hur jag skulle bete mig typ. Och nÀr jag vÀl vÄgade frÄga sÄ insÄg jag ju ocksÄ att du VILLE prata om det. Jag va livrÀdd att frÄga om Elliot - jag ville inte vara framfusig och "tvinga" dej prata om nÄgot som inte va min ensak - men som jag förstÄtt det efetrÄt sÄ va det just det du ville. Du ville prata om honom och att andra skulle minnas honom, inte lÄta honom tyna bort i minnet
♄
Du Ă€r en av de starkaste mĂ€nniskorna jag kĂ€nner och Ă€ven de starka Ă€r "svaga" ibland - det blir mn starkare av och man vĂ€xer för varje steg man tar ♄
Kram
nouw.com/theoakleaves
Camillaehögberg
Camillaehögberg,
FörstĂ„r det och du Ă€r inte den enda! ❀
Att prata om Elliot och hans liv har jag aldrig haft problem med dÄ jag sÄklart Àr lika stolt över honom och hans utveckling som jag Àr med Ludvig.
Det har lixom vart med mitt mÄende, hur jag mÄr, reagerar och blivit efter som jag har haft problem med. alltid lÀttare att bara sÀga att man mÄr okej tyvÀrr...

SĂ„ Ă€r det! Tack snĂ€lla du ❀❀❀
kraaam
nouw.com/camillaehögberg
LillyK
LillyK,
Min Ă€lskade Camilla! ❀ jag tycker det Ă€r fint att du berĂ€ttar, förstĂ„r (nu nĂ€r jag lĂ€ser) att blir jobbigt nĂ€r folk sĂ€ger att du Ă€r sĂ„ starl och att man dĂ„ tĂ€nkter att man mĂ„ste "uppfylla" det hela tiden för att det Ă€r sĂ„ folk ser, fast folk inte menar illa sĂ„ blir det negativt.
sÄ bra att du orkade prata med Chrille om allt.
Du har 2 fantastiska barn och din man ❀❀❀ Love you ❀❀
nouw.com/lillyk
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlÀgg