Header

LIFESTYLE

Ihanaa päivittää blogia taas pitkästä aikaa. Toivottavasti teille kuuluu hyvää! Yli viikko ollaan Sydneyssä eletty ja ensikertalaisena paljon huomioita olen kiinnittänyt niin ihmisiin kuin tapoihin. Niitä listaan teille nyt seuraavaksi.

Käteinen

Täällä käteinen on todella tärkeää. Suomessa minulla ei koskaan ole käteistä kukkarossani, vaan maksan kaiken kortilla, sillä se on helppoa. Täällä sen sijaan käteisellä kannattaa aina olla varautunut, vaikka toki kortilla pystyy joka paikassa maksamaan.

Laskut

Jos syöt ulkona ystäväsi seurassa, tilauksenne ovat samalla laskulla, eikä sitä ole suurimmassa osassa paikoista mahdollista maksaa puoliksi. Käteisellä on helppo maksaa yhdessä, tai vaihtoehtoisesti antaa oman osuuden seuralaiselle, joka maksaa laskunne kortilla. Suomessa rakastan sitä, että lähes jokaisessa paikassa on mahdollista jakaa lasku ja maksaa oma osuutensa suoraan.

Banaanileipä

Tämä taisi olla ensimmäinen kiinnittämäni huomio. Australialaiset ovat hulluna banaanileipään, ja sitä löytyy aivan jokaisesta kahvilasta, niin ketju- kuin kivijalkakahviloistakin. En ole törmännyt kahvilaan, jossa sitä ei myytäisi! Taidan Suomeen palatessani olla korvia myöten banaanileivässä, haha...

Take away kahvi

Australialaiset hakevat usein take away-kahvin mukaansa viereisestä kahvilasta ja jatkavat sitten päivän askareitaan.

Ulkona syöminen

Ulkona syöntiä harrastetaan täällä paljon. Ihmiset lounastavat ja illallistavat ulkona mielellään. Sydney kuhisee erimaalaisia ravintoloita. Thaimaalainen ja lebanonilainen ruoka on erityisen herkkua.

Liikunta

Australialaiset ovat todella aktiivisia urheilemaan. Joka puolella näkyy lenkkeilijöitä kellonajasta riippumatta ja puistoissa pidetään kuntopiiriä tai pelataan pallopelejä.

Aikaiset aamut

Aikaiset aamut ovat australialaisten elämäntapa. Rannalle lähdetään viikonloppuaamuinakin jo 7-8 aikaan aamulla. Itse olen nauttinut tästä hurjasti, sillä rakastan aamuja!

Liikenne

Kaistat autotiellä ovat hyvin kapeat ja liikenteessä kannattaa olla malttia, sillä suurkaupungissa autoilijoita on paljon kellonajasta riippumatta. Jos olet ylittämässä suojatietä, harva autoilija pysähtyy päästääkseen jalankulkijan. Jalankulkijana joutuu siis odottamaan hyvää rakoa loikatakseen tien yli. Suomessa on totuttu, että useimmiten autoilija päästää jalankulkijan suojatien yli, ellei kyseessä ole risteys, jossa on liikennevalot. Täällä ei siis kannata luottaa autoilijaan!

Juhliminen

Australialaiset juhlivat ulkona aikaisin illasta. Suomalaiset lähtevät yökerhoihin 23-00 aikaan ja juhlivat kello neljään aamulla, kun taas australialaiset lähtevät ulos jo 7-8 aikaan illalla ja lähtevät kotiin yhdeltä. Tämä tottakai riippuu henkilöistä, mutta suurinosa juhlijoista täällä juhlii aikaisin.

I​hanaa viikon alkua! 

xx Camilla

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

MY STYLE

Terkkuja täältä Australiasta. Täällä yksi väsynyt jet lagista kamppaileva. Saavuin Sydneyyn keskiviikkoiltana paikallista aikaa, ja selvisin kuin selvisinkin 15 tunnin lennosta (joka oli hieman myöhässä). Oli kyllä aikamoinen muutos -10 asteesta +28 asteeseen. Helle väsyttää vielä enemmän, mutta toisaalta en valita, kun saa käyttää kesämekkoja ja -kenkiä. Paljon on uutta käsillä ja vieläkään ei ole täysin iskostunut päähän, että tässä tosiaan ollaan Australiassa. Ihan hullua.

Kello näyttää täällä iltapäiväviittä ja nyt rupean ottamaan päiväunet, sillä unta on kaivattu. Liiaksikin.

Ihanaa torstaita sinne. ❤️

Loving this blush pink knit

Photos / Roosa Mononen

knit / Lindex
bag / Mango
beanie / H&M

xx Camilla

Likes

Comments

MY STYLE, LIFESTYLE

Muutamien päivien radiohiljaisuutta on eletty niin blogin kuin Instagramin puolella. Otin tietoisesti pientä ''lomaa'' somekanavien päivittelystä, sillä halusin keskittyä matkaan liittyvissä järjestelyissä sekä tietenkin viettää aikaa ystävien ja perheen seurassa - heitä kun en tule näkemään seuraavaan puolivuotiseen.

Nyt olisi vihdoin Sydney-aiheisen postauksen aika. Pyysin teitä lähettämään mahdollisia kysymyksiä reissuun liittyen ja tässä postauksessa vastaan juuri niihin!

Minne lähdet?

Lähden Sydneyyn, Australiaan. Muuan muassa äitini on vitsillä sanonut, että noinko kauas olen päättänyt lähteä, haha. En ole koskaan aikaisemmin ollut Australiassa, vaikka kiinnostus maata kohtaan on ollut suuri jo pitkään, joten odotan todella innoissani sinne asettumista.

Milloin lähdet ja mitä kautta lennät?

Lentoni on nyt tulevana tiistaina aamulla ja lennän Dohan, Qatarin kautta. Vaihtoaika on 4 tuntia, eli juuri täydellinen aika hetken jalottelulle ja arabikulttuurin fiilistelylle! Lennän kuusi tuntia Dohaan, josta jatkan 14,5 tunnin lennolla Sydneyyn. Yhden pysähdyksen taktiikka, hahaha.....

Miksi lähdet?

Irtiotto arjesta Suomessa tuntui tarpeelliselta ja hyvältä idealta. Olen utelias ja elämänjanoinen ja etsin jatkuvasti elämyksiä ja kokemuksia. Luulen että seuraavasta puolivuotisesta tulee elämäni tähän asti silmiä avaavin ja kokemusrikkain aika, ja juuri siksi haluankin lähteä.

Mitä teet Sydneyssä?

Tämä on ollut kysytyin kysymys, jonka olen saanut. Tulen olemaan isosisko kahdelle vähän alta 10-vuotiaalle! Iik! Tulen siis asumaan ehkä ihanimman perheen luona tuon puolivuotisen, Pohjois-Sydneyssä meren rannan vieressä!! Olen niin innoissani, kun olen saanut näin huikean mahdollisuuden.

Onko sinulla kavereita Australiassa?

Siellä asuu/reissaa muutamia kavereita, joten on mukavaa kun paikan päällä on ihmisiä keitä tuntee.

Kuinka kauan olet siellä?

Puoli vuotta tulen siis Sydneyssä asumaan. Vaikka suunnitelmani ovat syksyllä Helsinkiin takaisin muutossa, olen silti tietoinen siitä, että suunnitelmat voivat muuttua. Mitä jos haluan jäädä pidemmäksi aikaa kaupunkiin? Minulla on jonkinlainen kutina sisälläni, että tulisin lentämään takaisin syksyllä Sydneyyn kotiin paluun jälkeen. Who knows, who knows! Suunnitelmat ja päivämäärät eivät ole tarkkoja, eikä paluulippua Suomeen ole vielä ostettu, mutta ainakin elokuussa on ''pakko'' Suomeen viimeistään tulla, sillä ostin tällä viikolla ystäväni kanssa 3-päivän Flow Festival liput, haha!

Elämä on jännittävämpää, kun tarkkoja suunnitelmia ei ole, vaan antaa asioiden mennä omalla painollaan...

Kenen kanssa lähdet?

Lähden yksin. Tottakai yksin vuorokauden ympäri matkustaminen jännittää, mutta olen tottunut lentämään yksin. Ja paljon.

Asiat, joita odotat eniten?

Odotan uusiin ihmisiin tutustumista, elämyksiä, uusia paikkoja ja sitä että pääkoppa täyttyy uudella tiedolla! Odotan kuvaamista myös todella innolla, mutta en halua silti ottaa liikaa stressiä sosiaalisen median päivittämisestä. Haluan elää täysillä unelmaani ja nauttia elämästä murehtimatta liikaa huomista. Nuorena pitää mennä, kokea ja uskaltaa.

Photos / @elahblog

dress / Rue de Femme (gifted)
bag / Mango
shoes/ H&M

xx Camilla

Likes

Comments

Instagram@camillaczakan