Upp och ner

Upp som en sol ner som en pannkakan ju ett välkänt talesätt. Lite så känns det med Maltes ibland, nä inte alls så illa som det låter men vi har ju precis som alla andra toppar och dalar.

Idagsläget är galoppen våran dal och traven / sidvärts våra toppar. Något man ska vara uppmärksam på här är ju dock att nu är det inte allt som rasar utan bara delar av helheten vilket måste tydas som om vi kommit en bra bit på väg och att vår lägsta nivå höjs även om det i bland känns motigt.

Spinner man vidare på lägsta nivåtråden så är han ju väldigt mer ridbar nu. Jag minns när vi kom till Nolstommen för 13 månader sedan och inte minst när han sattes igång i mars/april för 11 månades sedan då tänkte jag ”om jag bara kan rida runt i ridhuset i alla gångarter och kunna rida och inte bara åka unghäst då ska jag vara nöjd”. Med framgångarna höjs ju också målet och kraven från en själv. Jag menar de 20 min jag rider fram Maltes nu i en låg form i alla gångarter lätt, enkelt och stabilt runt fyrkanten och diverse vägar är ju målet jag hade för inte allt för länge sedan och idag är det bara våran uppvärmning. De får man inte glömma.


Problemet vi har nu är att jag känner att vi har backat massor i galoppen. Maria tycker inte jag ska ta så hårt på det utan ser det som fullt normalt när han utvecklats så fint i traven kommer det lätt ett bakslag i galoppen. I onsdags jobbade vi med fattningarna med att få honom att sätta sig lite i fattningen och inte bara rulla in i galopp. Väldigt bra jobb för Maltes som är lite väl rak bak. Problemet i galoppen nu är han blir stark och vill dra iväg alt bryta av och får han inte som han vill blir han upprörd. Samma med fattningarna, han riktigt drar mig ur sadeln för att få fatta framåtkastad och inte behöva sätta sig. Men tålamod och träning så ska vi nog ta oss förbi detta också. Jag tycker vi kommer en liten bit närmare för varje dag även om det är ”babysteps” :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera