Thorskogs Slott

Dag två på konferensen vid Thorskogs Slott i Västerlanda Lilla Edets kommun. Fantastiska omgivningar och fantastiskt väder.

Slottet byggdes 1892 och som synes ovan väldigt vackert. Dess omgivningar är dessutom även de otroligt vackra med trädgård och promenadstråk.
Dock finns ingen ventilation överhuvudtaget i det gamla slottet och med ett 25- tal personer i ett konferensrum mitt i solen med 30 grader utanför fönstret blev eftermiddagen och kvällen igår nästan outhärdlig inne i konferensrummet. Vi hade dessutom ett gediget schema med föreläsningar diskussioner och beslutstagande fram till 1830 innan middagen serverades kl 19.

Rummen är kungligt inredda i äldre stil precis som slottet. Även här saknades ventilation och ingen aircondition så långt ögat kunde nå. Under kvällen sjönk temperaturen så med öppet fönster blev temperaturen i rummet under natten väldigt bra ändå och sängen var himmelsk.

Dag två inleddes med en fantastisk frukost i orangeriet som är en yttre del av slottet. Slottet bjöd på nybakat bröd, pålägg i mängder, frukt och bär, bacon, ägg, yoghurt med massor av tillbehör med mera mer mera. På dryckesbordet serverades kaffe, diverse sorters te, fyra sorters mjölk och flera sorter riktig färskpressade juicer.

Med den frukosten i magen intog vi återigen konferensrummet med öppna fönster, lite svalare temperatur än mitt på dagen igår och ett glatt humör. 5h konferens innan vi efter lunch beger oss tillbaka mot kontoret i Stenkullen igen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera