Smart lösning för att gömma TV kablar

För någon dag sedan nämnde jag elektrikerns smarta lösning för att dölja TV kablarna. En stor fördel att man kan välja alla dessa smarta lösningar när man bygger eget nytt hus.

Mycket kommer såklart vara trådlöst i vårt nya hus men när det kommer till TV och medielösningar kring denna så är det fortfarande en del kablar. Det blir så mycket snyggare om man slipper se allt kabeltrassel.


Vi får fiber indraget till huset i samband med husbygget och kommer ha 250 Mbit trådlöst, till de två TV apparaterna i våra två vardagsrum har vi dock dragit fast kabel med bredband.

Så lösningen är att bygga in ett rör i väggen helt enkelt. Längst golvet sitter uttag och intill dessa kommer utgången till ena sidan av röret. Röret går sedan rakt upp och andra änden kommer ut i TV höjd. Tack vare detta kan man fira ner alla TV kablar genom väggen ner till uttaget i golvhöjd där vi kommer ha en tv möbel för.
Jag har tagit lite bilder för att illustrera.

Den uppmärksamme ser att hålen för uttagen är placerade lite olika på bilderna. Detta för att en bild är tagen från nedervåningen och de senare två från övervåningen helt enkelt :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera