Skydd för grunden sutteränghus / sluttningshus

Vi bygger ett suterränghus / sluttningshus vilket innebär att vissa delar av huset kommer ligga under mark. Just nu är det uppgrävt runt huset men snart kommer detta läggas igen och markentreprenören kommer påbörja arbetet med att fylla ut tomten så marklinjerna stämmer överens med de vi lämnat in till kommunen.

Innan det kan fyllas igen runt huset behöver dock grunden isoleras med speciella skivor först.

- Bra värmeisolering med bibehållna värden i fuktig miljö.

- Öppen struktur underlättar uttorkning.

- Stor porvolym ger effektiv kapillärbrytning och hög dräneringskapacitet.

- Låg vikt minskar transportbehoven under byggprocessen.

Skivan är uppbyggd av tusentals sammansatta kulor av expanderad cellplast, sammanhållna och omgivna av ett bitumenbaserat lim, gör Isodran skivan öppen för diffusion. Den värmeisolerande funktionen bidrar till att grundmurar och golv håller sig torra, vilket ger god inomhuskomfort och sänker energiförbrukningen. Den kapillärbrytande funktionen ser sedan till att fukten stannar på skivans utsida, utan att nå grunden.

Skivorna ligger på plats och markentreprenören är redo att börja fylla igen så snart dessa sitter på plats. Det ska bli spännande att se hur huset förändras när de riktiga marklinjerna kommer på plats. Från framsidan kommer ju huset se litet ut medans det växer ordentligt när man kommer på baksidan mot sjön. Vi har försökt planera så det inte ska bli för branta sluttningar ner vid sidan av huset, men det är svårt att veta hur det kommer bli i verkligheten när vi bara sett det på papper än så länge.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera