Sjukskriven gravid vecka 33+6

I fredags fick jag gå hem från jobbet för att jag verkligen inte mådde bra. Jag hade ont i magen och var helt svettig. Helgen har sedan gått ut på att vila men jag blev inte bättre utan snarare sämre och valde därför att stanna hemma i måndags och ta mig till läkaren i tisdags för att se vad som kan vara fel.

Symtomen som eskalerat sedan senaste besöket hos barnmorskan förra veckan vilka fick mig att söka läkare är framförallt hjärtklappning, kallsvettig, yrsel, utmattning och allmäna ”må riktigt dåligt” symptom. Utöver detta har jag ju också mer vanliga graviditetssymptom så som illamående, magont osv.

Läkaren kontrollerade min puls och mitt blodtryck samt ställde en massa frågor efter att jag hade berättat hur jag mår. Jag fick också ta ett ämnesomsättningsprov via blodprov och hon rekomemderade mig att vara hemma vila i alla fall två veckor eftersom blodtrycket var på gränsen tlll högt och jag hade förhöjd puls utöver de symptom jag själv kunde beskriva. Så jag blev sjukskriven till 14/9 och dom skulle återkomma när svaren på ämnesomsättningsprovet var klart.


Sagt och gjort jag åkte hem och fortsatte tillbringa mina dagar i sängen.

Jag kunde dock inte riktigt släppa att blodtrycket låg på 140/90 och att pulsen var hög trots vila. Så igår hade jag telefonkontakt med barnmorskan som bad mig komma in till dom idag för att mäta om blodtrycket och ta urinprov. Risken fanns ju att detta var början på havandeskapsförgiftning.

Nu är jag precis hemkommen från barnmorskan. Blodtrycket låg fortfarande på liknande 140/90 men urinprovet såg bra ut. Dock vill man mäta blodtrycket igen med 4h mellanrum och se om det då fortfarande ligger högt över tid, i så fall blir jag remitterad till en läkare i Borås för vidare utredning. Jag blev nu ordinerad vila hemma fram tills jag ska tillbaka kl 1530 för att mäta om blodtrycket igen.

Så nu ligger jag åter i sängen och plöjer serier, med Axel som sällskap ❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera