Ridning temalektion

Idag har jag ridit en sk. temalektion på en ridskola ett par mil hemifrån. Denna ridskola håller dessa temalektioner varje helg med olika fokusteman för de som har ridvana sedan tidigare och vill rida lite extra eller kanske bara ibland.

Temat denna helg var sits och balans vilket kändes väldigt passande att börja med första gången. Jag fick en vit springare som såg lite smal ut vid första åsynen men som var väldigt trevlig att rida.

Jag gillade instruktören som kändes både pedagogisk, kunnig och hade ett tankesätt som matchade med mitt. Vi fick lite hjälp med sitsen i samtliga gångarter och fick även rida lite sidvärts på olika spår i både skritt trav och galopp. Jag fick ”som vanligt” tänka på att hålla upp hakan och blicken samt räta på mig generellt i bröstet och inte tappa hållningen.


Det var väldigt roligt och tiden gick hur fort som helst men visst kändes det också i kroppen att jag inte ridit på många månader och att jag födde ett barn för 3 månader sedan. Jag lär känna av att jag lever i morgon, jag känner redan att magmusklerna fått en rejäl omgång idag, men så kul det var. Detta gör jag mer än gärna om snart igen!


Gillar

Kommentarer

Lovise
Lovise,
Härligt att komma igång med ridningen igen!www.lovisec.com
Hanna
Hanna,
Själv var jag upp i sadeln igen efter exakt 1 vecka efter mitt kejsarsnitt 👍😊
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Härligt, bra jobbat!
Tyvärr gick min häst bort innan jag födde Alma så jag hade ingen sadel att hoppa upp i efter en vecka 😊
nouw.com/camillabergquist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera