Planen för kommande vecka för vårat husbygge

Igår hade vi byggmöte på eftermiddagen vid huset med vår byggentreprenören. Vi hade med oss lite frågor som de mesta besvarades och vi fick lite uppdateringar om kommande veckans plan för husbygget.
Det kommer hända väldigt mycket kommande vecka på husbygget vilket ska bli otroligt kul att följa! Det kommer vara 4-5 stycken på övervåningen och 4-5 stycken snickare på undervåningen för att hinna klart med allt som planeras för denna vecka.

övervåningen ska det gipsas och spacklas klart. Igår var vardagsrummet och köket färdigt samt att gipset i badrummet sattes upp. Återstår gör hallen, trappöppningen och sovrummet.
Det som är mest spännande på övervåningen är helt klart badrummet, här ska dem nämligen under veckan börja sätta tätskiktet för att sedan börja sätta kanel och klinkers!

nedervåningen börjar nu elen bli färdig och till veckan kommer de gäng som jobbar här att isolera mellan stålreglarna som sitter mot Lecablocken. Här kan man ju inte sprutisolera utan man isolerar med skivor av cellulosa. Dem ser väldigt liks ut glasfiberisolering men när msn tar på dem känner man skillnad direkt att det inte är glasfiber. Dem hade gjort en vägg redan i et rum så vi kunde se hur det blir.
När all isolering är klar så kommer de att sätta board och sedan gips som också ska spacklas precis som på övervåningen.

På nedervåningen ska man också påbörja arbetet med att få ordning på alla rör och all el till värmepump, FTX och allt som ska stå i tvättstugan som också den såklart ska isoleras gipsas och spacklas.

På utsidan kommer isodränskivorna upp och markentreprenören kan då påbörja återfyllnaden kring huset och av själva tomten.

Nu börjar det verkligen bli grönt och fint! Ska bli skönt när dem städar undan allt bråte på tomten också! Snart dags att dra igång trädgårdsplaneringen ordentligt!


En mycket spännande vecka helt klart, vilken upplevele det är att få bygga sitt egna hus!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera