Planen för dagen

Tänker att vi gör det lätt för oss denna veckan och tränar sånt vi kan. Samt att jag lägger in endel galoppfattningar i vänster varv utan några egentliga krav mer än att han ska fatta rätt galopp och sedan galoppera. Vi behöver få bort den där mentala spärren att så fort jag tänker galopp så börjar han joxa, de ska va lätt att fatta galopp och sedan lätt att bara galoppera frammåt. Jag måste även tänka på att ha ett friskt tempo in i galoppen för att inte få de där "hoppfattningarna" som han gärna gör annars. Alltså inte slängtrava in i galopp men att jag har en ordentlig bjudning i fattningen, speciellt i vänstervarv.

Jag börjar med att longera honom i ridhuset för att se att han är emd på noterna och beteer sig bra, ser det bra ut på lina så hoppar jag upp. Beteer han sig inte OK så blir det bara lina och sedan ridning i morgon istället. Bättre att göra så än att krångla till det när jag sitter på.

Tänker även boka in ET till nästa vecka så han får känna igenom honom så det inte finns någon låsning någonstans som stör honom :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera