Nya hästar

Ja på måndag kommer de nya hästarna jag nämt tidigare. En friser och ett halvblod. Ägarna kom och lämnade lite grejjer och preppade boxarna i går och vi kom överens om att hästarna ska komma vid sex på måndag kväll så får de stå inne brevid våra över natten och bekanta sig. Sedan är vi alla med på tisdag morgon och släpper ut. Till en början släpper vi de nya hästarna i hage längre bort så de inte blir för mkt rejs och någon fastnar eller tar sig över staketet. Med tiden när de lärt känna varandra inne så kan de flyttas närmare varandra. De kommer ju gå brevid varandra i vinter :)

I går kväll ringde även Emelis frisör och berättade att hon nog hade köpt en tävlingshäst till sin dotter men att de inte hade någon stallplats! Så troligen om allt går som de ska med den nya hästen så kommer det även en valack på 9 år på söndag. Vi får möblera om lite hästar så den får plats eftersom den var 165 och kräver en av boxarna där taket är förhöjt :)

Så från 3 hästar i stallet senaste året blir vi nu helt plötsligt 6 hästar och full fart! Jag känner både spänning, glädje och oro. Jag hoppas att inte Foppa blir allt för upprörd, det har varit så himla lugnt med bara våra hästar i stallet. Med alla nya så innebär det ju ridsällskap som jag saknat otroligt mycket, men även mer liv och rörelse vilket kan innbära mer stress. Men vi har ju varit fullt stall förr och då gick det ju bra och han klarade ju att stå i partille där det var typ 30 hästar så ska nog gå bra. Men jag förbereder mig på att han kommer vara på tårna iaf någon vecka eller två. Så det blir dressyr på banan två dagar denna helgen för efter måndag så kommer det bli svårt att få någon bra ridning på ett tag skulle jag tro.

Förbereder mig på galen häst så kan jag bara bli positivt överaskad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera