Miljöträningsridning

Igår förmiddag meddelade stallägaren att de skulle utföra en hel del fix i ridhuset under hela dagen. Ridhuset var öppet för ridning men de var full verkstad ikring och ibland inne på banan. Jag var tvungen att få in ett ridpass igår eftersom jag longerade dagen innan då dem också höll på i ridhuset.

Lagom tills jag anlände till stallet tog dem paus för att äta lunch så jag och Anki som också var där skyndade oss att hämta våra hästar och gjorde iordning dem snabbt för att hinna ut i ridhuset innan de var tillbaka.

Vi hann vara i ridhuset kanske 20-25 minuter innan dem var tillbaka. Ankis häst fick spelet flera gånger, hon longerade som tur var när han flippade genom att om vartannat bocka, sparka bakut, frusta, springa med svansen i vädret och låta som en drake ala Arab. Maltes dock som just då var mitt i att travas fram i andra delen av ridhuset var lite som tjuren Ferdinand han stretchade ut så fint när vi joggade trots sin kompis utspel. Vet inte om han någonsin har joggat fram så fint faktiskt, fick riktigt fint häng i steget.

När gänget väl började såga utanför ridhuset så packade Anki ihop men vi fortsatte en stund till. Dem kom aldrig in på själva banan då jag red men de klättrade på stegen på sargen och bar brädor fram och tillbaka medans jag red. Maltes tittade men det var inga problem att fortsätta rida. Vi gjorde några galoppfattningar från skritt i båda varven innan jag travade av. Riktigt bra pass och kul att han var så pass stabil trots de som hände runt ikring honom och det kalla vädret.

Guldstjärna i uppförande till Maltes ⭐️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera