Markarbeten vid huset - återfyllnad

Idag ska det fyllas igen kring huset och tomten kommer börja ta form på riktigt om allt går som det ska enligt uppgift från entreprenören.

Inför bygglovet var vi tvungna att lämna in ritningar på hur nuvarande marklinjer såg ut på tomten, hur vi hade planerat att tomten skulle se ut när bygget var klart med inritade kommande nya marklinjer. Mötet mellan garage och hus samt mötet mellan de andra tomterna i kring vårat hus blev viktiga punkter för bygglovshandläggaren. Det var ett relativt stort arbete att få fram dessa underlag och det krävdes flertalet inmätningar av hus och garage tillsammans med mätingenjör och ett par flyttar av huset innan vi kom i mål. En hel del korrigeringar, förtydliganden och diskussioner krävdes sedan också med bygglovshandläggaren innan vi fick godkänt. Det är därför nu viktigt att markentreprenören följer dessa ritningar så gott det går, så det inte blir några problem på slutsamrådet med för stora avvikelser från bygglovsritningarna.

Nedan ser ni ett utdrag ur våra markplaneringsritningar som lämnades in inför bygglovet. Dem streckade linjerna är nuvarande marklinjer och den andra hela linjen är blivande marklinjer. Som synes så är det en del som ska fyllas ut och tomten är väldigt sluttande vilket är den stora anledningen så klart till att vi bygger just ett sluttningshus.

Vi har en granne snett nedanför oss mot sjön markerad med 1: 16 på första och sista bilden, vars hus blev klart och inflyttat i slutet av april. Hit ner sluttar tomten rätt kraftigt och det blir ett spännande jobb att få till en bra trädgård för oss och ändå inte gå för stupt ner till honom. Vägen framför huset ligger på 88,82 meter medans vårat hus ligger på 89,0 meter. Vi ligger alltså strax ovanför vägen här och efter vårat hus slut sluttar vägen sedan nedåt i en backe ner mot våra nästa grannar vars hus ni kan se på bilderna i mitten. Deras hus ligger på 86,5 meter, dvs 2,5 meters höjdskillnad mot vårat. Här krävs alltså också en ordentlig utfyllnad och sedan en fin sluttning mot grannen som möter vägen på ett snyggt sätt i backen.


I går arbetade dem flitigt med att montera dränskivorna längst den murade delen av fasaden på korrekta höjder enligt bygglovsritningarna. Närmast huset kommer markentreprenören kommer att blanda ett grusmaterial med lite material från den jord/stenblandning som nu ligger på plats för utfyllnad. När allt är klart närmast huset kommer man sedan kunna använda bara utfyllnadsmaterialet.

Gillar

Kommentarer

lundinemilia
lundinemilia,
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Eller hur! så spännande att få åka och se förvandlingen! 🤗nouw.com/camillabergquist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera