Mammas mat en kladdig historia

Alma har som sagt passerat både 6 och 7 månaders gränsen och närmar sig 8 månader med stormsteg. Hon går mer och mer mot att äta mat till lunch och middag men äter givetvis ersättning i kombination med dessa måltider.

Jag har försökt med typ alla barnmatsburkar som finns men Alma ratar allt. Jag valde att börja den vägen eftersom det ska innehålla allt en bebis behöver i form av mineraler vitaminer osv. Hon sitter alltid med oss vid matbordet och är väldigt intresserad av vad vi äter, så länge det inte är för salt eller starkt får hon alltid smaka och då äter hon med god aptit.

Så jag testade att laga en portion bebismat med stavmixern och Alma åt upp allt med bra aptit. Sedan dess får hon helt enkelt mammalagad mat. Jag lagar nu större batcher och fryser in så vi alltid har lagomt stora portioner hemma.

Hon äter gärna själv vilket utan undantag innebär mat över hela sig själv och allt annat inom en radie av minst 5 meter. Tur hon är så otroligt söt att det inte gör något att man får städa lite extra :)

Gillar

Kommentarer

Prenumerera