Mammaledig som vardag

Jag vet inte om jag riktigt förstått att jag är hemma på heltid för ett år framöver som mamma ledig. Mamma till Alma. Känns lite konstigt men samtidigt det mest självklara i världen. ❤️

Jag börjar sakta återhämta mig och må bättre. Mina levervärden är fortfarande inte bra så jag går ännu på kontroller men det går åt rätt håll.


På de dussin dagar vi varit hemma börjar vi finna lite rutiner även om de säkerligen kommer förändras lika fort som de kom så känns det skönt att ha några punkter att gå efter iaf.

Hon äter regelbundet och sover faktiskt rätt regelbundet också. På senar kvällen/natten matar jag vid midnatt och sedan vaknar hon runt 0230 samt 0530. Hur länge hon sedan är vaken vid varje tillfälle efter hon ätit varierar väldigt men hitintills vaknar hon som en klicka dessa tider och vill ha mat.

Alma börjar vara mer och mer vaken och visar sina stora fina ögon för oss allt mer, även om det såklart mestadels är när vi vuxna helst vill sova så är det också några stunder på dagen mellan mat och sov.

På kvällen tittar hon gärna på barnvisor och Hockey med pappa eller ligger och tittar på allt och inget och håller ett finger ❤️

På dagen kör hon gärna ett gympapass eller två och sträcker ut sina armar och ben lite

Efter lite vakna stunder av gympa, lite sura miner vid nåt blöjbyte och lite mat så sover hon sedan gott en stund innan allt börjar om igen på nytt.

Så snart mitt snitt läkt ordentligt och jag kan börja röra mig mer ordentligt / lyfta lite mer så kommer också långa barnvagnspromenader läggas till på schemat men än så länge håller vi promenaderna till de dagar vi har sällskap.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera