Kök utan överskåp och kakel med specialeluttag

Köket är helt utan överskåp och nu har vi även tagit bort kakelbeställningen och ersätt med annan lösning. Specialuttag löser problematik estetik.

Köket är sedan en tid tillbaka beställt och kommer levereras under vecka 23, som nämnt innan. Förra veckan godkände vi också allt kakel och klinkers som ska monteras i huset. Vi har sedan tidigare skickat in våra önskemål om kakel och däribland också i köket. Men när jag skulle godkänna kaklet kände jag att jag inte alls var nöjd med att ha de kakel vi hade valt till köket, egentligen ville jag inte ha något kakel alls i köket.

Eftersom vi inte har några överskåp så fastnade jag först vid vart kaklet ska avslutas för att det ska bli snyggt eftersom det generellt annars brukar vara mellan bänkskiva och överskåp. Hur jag än vände och vred på det så ville jag helt enkelt inte ha kakel. Christian höll med och vi ställde därför frågan till vår entreprenör om vi kunde välja någon annat än kakel, helst av allt skulle jag vilja ha de vita väggarna kvar som i resten av huset och enbart ha en glasskiva över de ytor som behöver. Entreprenören ställde frågan vidare för att säkerställa att detta var ett godkänt sätt och ej medföra risk för att köket ej godkändes vid slutbesiktningen och slutsamråd. Vi fick grönt ljus och köksleverantören kunde dessutom hjälpa oss med en glasmästare som kommer tillverka måttbeställda glasskivor till oss. Kravet för att vi skulle få välja denna lösning var att vi har glasskiva mellan spishäll och fläkt samt ovan diskbänken.

Mellan spishäll och fläkt samt mellan bänkskiva och fönster kommer det alltså sitta genomskinliga glasskivor och väggarna kommer målas med en vit högglans våtrumsfärg med en Microlit tapet under.


Vi har redan en tight tidsplanering från när köket kommer tills det måste vara monterat så pass mycket att stenhuggaren kan komma 5 dagar senare för att möta in exakta mått för bänkskivan så han i sin tur hinner tillverka stenskivan och montera denna innan den 28:e juni.

Nu lägger vi till ännu ett moment som måste hinna ske innan den 28:e. Glasskivorna måste mätas när köket är plats och glasmästaren måste sedan i sin tur ha några dagar på sig att hinna tillverka skivorna, monteringen sköter vi på egen hand, annars hade vi nog aldrig fått ihop detta tidsmässigt. Min känsla är att glasskivorna kommer monteras typ fem i elva några minuter innan kommunen anländer för slutsamråd.

En annan sak vi fick lösa eftersom vi inte har några överskåp var eluttagen som ska sitta i köket. Normalt sitter dessa uppe i överskåpen så de inte syns. Alternativet är att dem skulle sitta synliga på väggen eller i kanten av bänkskivan. Detta tyckte vi dock inte skulle bli så snyggt och det kändes väldigt tråkigt att "förstöra" vårt fina kök med stora eluttag på väggen.

Lösningen blev att använda så kallade pop-upp eluttag eller powerport. Dessa pop-up är precis vad dem heter dvs grenuttag som poppar upp när man trycker på dem och annars är gömda under bänkskivan. En annan smart grej som kommer installeras är ett uttag med USB portar i uttaget, smart grej för laddning av mobiler tex.


Gillar

Kommentarer

Elalindgren
Elalindgren,
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack snälla 🤗🤗

nouw.com/camillabergquist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera