Klinken igen

Precid hemkommen från kliniken. Åkte till stallet på lunchen och fast han hade varit ute i 4h var benet inte bättre. Åkte tillbaka till jobbet och ringde kliniken strax efter 12 fick en tid kl 14 så ringde min chef och fick ok att flexa ut. Kastade mig iväg och hämtade bästaste sara och åkte till stallet lastade och åkte. Väl framme var svullnaden mkt bättre (så klart!) Men syntes fortfarande.
Böjde bakbenet ua longerade på mjukt ua syntes liite oliksidighet på hårtunderlag men också de normalt. Vet klämde och kände och de lilla såret jag sett sen förra fredagen var en liten ink typ. Eftersom symptomen va väldigt likt senskadan förra året och han då inte heller visade hälta så ultraljudade vi . Syntes mkt vätska mellan senorna och hittade en galla vid kotsenskidan. Vet kunde inte säga om gallan kom från den diagnostiserade lymfangiten eller om det var från ayt koysenskidan var påverkad. Senorna såg dock jättefina ut. (Puh)
När han rakades för ultraljudet hittades fler små krustor som kan vara orsalen till lindriga lymfangiten. När vi ändå va där togs även kissprov och blodprov för att de njurfunktion då jag tyckt länge att han kissar ofta. Resultatet av analysen visade ökad mängd protein i urinet men blodprov ua. Han kommer nu behandlas med hippotrim i 5 dagar och har fått bandage med streptocillinsalva som ska tas bort i morgon och sedan tvätta med trizchlor schampo innan han går ut i hagen i morgon.
Förlängde tiden på återbesöket som redan var bokat den 19/10 för kontroll av bakbenet också. Tills dess ska jag fortsätta rida lite lätt var tredje dag och varva med tömkörning och promenader.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera