Hjärtat i historien och blicken mot framtiden

Mycket har hänt de senaste åren och även om jag har förlorat både Terence, Maltes och hästlivet inom loppet av ett år har jag ändå mycket att se fram emot och flertalet parallella nedräkningar inför spännande datum framöver. Ett nytt liv som ändå inte utesluter historien. ”Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden”. Är ett citat som har fastnat och hängt kvar genom åren även om det är över 10 år sedan jag läste det första gången. Ordspråket kan tolkas på flera sätt och bjuder in till flertalet dimensioner vilket gör att det hänger kvar hos mig genom åren.

Uttrycket såg jag första gången på väg till min praktikplats på Akzo Nobel i Stenungsund vilket är minst 10 år sedan, troligen mer. Uttrycket är Kungälvs identitet och varumärke och enligt dem betyder uttrycket : "att man vågar ta in nyheter, att man inte ängslas så att händer och fötter blir fastnitade i trygg och känd historisk miljö. Men det får inte gå så långt att det uppstår ängslan för det banala, en slags intellektuell flykt från den egna kulturella plattformen "

Jag tolkar inte uttrycket som att man lämnar sitt hjärta i historien, för då blir ju citatet helt plötsligt betydligt mer negativt än hur jag ser på det. Jag tolkar det tvärtom som att man är på väg framåt utan att ha glömt det fina av historien. Man får släppa taget om historien utan att glömma, man får gå vidare utan att det ska ses som om man inte minns.


Gillar

Kommentarer

L
L,
Grattis💐💞
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack snälla 🤗nouw.com/camillabergquist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera