Historien om bänkskivan

Historien kring bänkskivan blev mer långdragen än vi hade kunnat tänka oss. Allt började ju med att vi fick byta köksleverantör i april eftersom den första leverantören inte kunde garantera leverans i tid. I april beställde vi köket från en annan leverantör som utlovade leverans i tid under vecka 23. Köket levererades mycket riktigt på utsatt dag och bänkskivan mättes upp av stenhuggare enligt plan, så långt allt gott men därefter började det strula.

Sista veckan, dagarna innan besiktning och slutsamråd flaggade stenhuggaren för att det var brist på material för att kunna tillverka bänkskivan. Vi väntade in i det sista med hoppet att stenen skulle inkomma i tid men den kom aldrig. Vi fick därför kasta oss till IKEA och köpa en annan bänkskiva och vask som monterades för att kunna få huset besiktat.

Huset fick godkänt och vi kunde flytta in. Stenhuggaren utlovade montering av bänkskivan två veckor senare. När dessa två veckor näst intill hade passerat ringer köksleverantören igen... Tillverkaren av bänkskivan hade lyckats skära ut för fel vask i våran bänkskiva. Vi hade valt en speciell dubbelvask, underlimmad med nedsänkt mitten och det hade stenhuggaren missat och istället skurit ut för en standard vask av annan modell. Eftersom det fortfarande var brist på stenmaterial till skivan kunde dom inte omgående tillverka en ny till oss och dom skulle dessutom nu gå på semester. Så vi får helt enkelt vackert vänta med leveransen av bänkskivan till efter semestern. Vecka 34 ska den levereras och monteras enligt senaste informationen, då också med korrekt vask underlimmad vid leverans.

Vi sitter såklart inte i sjön eftersom vi under tiden har en tillfällig bänkskiva, men visst ser vi fram emot att få våran specialbeställda bänkskiva på plats, den har ju hela köket kretsat kring under den här resan. Utöver det estetiska med att få den riktiga bänkskivan på plats så har vi dessutom nu bara ett uttag i köket eftersom vi valde att inte installera pop-upp eluttagen i den tillfälliga bänkskivan. Vidare har vi också väntat med att montera hyllorna i köket.

Den som väntar på något gott.... väntar alltid för länge :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera