Het som lava!

Alltså idag slog hon rekord med hästlängder i hethet, ha ha som lava! I början av passet funderade jag ärligt på om jag borde hoppa av, men jag fortsatte och det var som att sitta på en pilbåge redo att skjutas iväg när som helst. Jag kunde inte komma intill med benen och jag kunde heller inte ta i henne. Jag fick helt enkelt bara låta henne hållas i några minuter och försöka hålla oss på backen och inom rimliga gränser 😅 Efter en kvart ungefär började hon sansa sig lite, frusta och det gick att börja kommunicera med henne lite mer, fortfarande het men kontrollerbart. Ordentlig skrittpaus och sedan fortsatte vi likadant en kvart till ungefär innan vi kom hela vägen fram där jag vill ha henne.

Så 30 min gick åt till skritt och trav för att få med mig henne. Efter ytterligare en större paus på lång tygel och massa klappar kunde jag börja styra runt lite och börja rida lite mer som vanligt. Hon kändes då riktigt fin så vi vågade oss på lite galopp också vilken även den var väldigt fin och harmonisk, lite oväntat men väldigt kul!

Efter galoppen blev hon ännu mer loss i kroppen och jag kunde faktiskt trava av väldigt fint och avslappnat. Kändes som om vi var väldigt nöjda båda två med oss själva både jag och Strumpan!

Jag brukar inte rida så länge som jag gjorde idag det blev nästan en timme i sadeln (55 min) men idag behövde hon verkligen tid så de fick hon. Det blev ju Inget intensivt pass utan mer lågintensivt så att säga, fortfarande pigg och glad när jag hoppade av fast med harmonisk.

Gillar