Glas, ord och siffra

Jag älskar att arbeta med detaljer och jag har lätt att föreställa mig hur olika delar kommer kunna se ut innan det är klart. Christian å andra sidan arbetar mer med stora penseldrag och ser helheten och de stora delarna. Jag tycker mig också ha en förmåga att se helheten men jag ser nog snarare sambandet mellan olika detaljer och hur de bildar en helhet vilket inte är riktigt samma nivå av helhet som Christian bemästrar. På så sätt kompletterar vi varandra bra även i husbygget som är ett stort projekt att rodda runt.

Som den detaljmänniska jag är så har jag ju redan sedan lång tillbaka börjar samla på mig inspiration kring huset, det gäller allt från små inredningsdetaljer till lite större delar så som räcken på balkong och till trappen. Den enda "farhågan" jag egentligen haft med det här huset är kring trappen. För de första ville vi ju egentligen ha ett enplanhus för att slippa springa i trappor överhuvudtaget och sedan tycker jag placeringen av trappen kanske tar bort en liten del av den öppna känslan i planlösningen som jag önskar. Å andra sidan ligger trappen väldigt väl placerat för att vara i vägen så lite som möjligt. Jag tycker också den är estetiskt snyggt placerat och detta kom att framhävas ännu mer när vi valt att ha glasräcke även här precis som på balkongen. Med ett glasräcke hoppas jag också att det kommer kännas just så öppet kring planlösningen på övervåningen som jag önskar.

För att illustrera för er hur jag menar så har jag letat upp en bild som är precis så som jag tänker mig. Jag har också lyckats hitta en bild som vekar ha just den planläsningen som vi har med trappen mellan hall och kök.


Jag vill inte sträcka mig så långt att kalla mig minimalistisk, men jag tycker om vita rena öppna ytor. Stilrent, nytt och fräscht. En annan sak jag tycker om är detaljer med ord och bokstäver i alla dess former som kontrast mot de enkla öppna ytorna. Vita väggar med snygga detaljer är ju i mitt tycke bland det snyggaste som finns. Man kan exempelvis uppnå detta med tavlor växter eller med väggord. Jag har en bild framför mig hur en fin personlig tavla alternativt väggord ska pryda väggen över trappen tillsammans med snygg belysning. Det får dock aldrig bli för plottrigt eller för mycket, de är jag fullkomligt allergisk emot.

Glasräcket inne runt trappöppningen kommer sedan matchas mot glasräcket som är ute på balkongen på samma våningsplan. Jag är dock lite osäker på om de måste vara exakt samma design på glasräckena inne och ute. Inne vill jag ha lite mer rena enklare linjer än ute.


Jag följer en Instagram vid namn Attbyggaetthus och jag älskar deras stil! Ytterligare en sak jag fallit pladask för från deras bilder är att ha siffran till huset på glaset som är intill dörren. Så himla snyggt !

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera