Gårdagens träning

Blev inge vidare träning igår tyvärr. Vi kom dit och samtidigt som oss så hade någon tömkörningslektion på ena halvan av ridhuset och 3 stycken andra försökte rida och eftersom tömmarna va ivägen på andra sidan så red/skrittade dessa på den halvan där jag red. De blev typ kalabalik och jätte svårt att rida. Foppa var jättetrött och ville inte alls, hade som plan att fortsätta med skänkelvikningen och galoppfattningarna men efter en stund fick vi lägga om planen och bara försöka få honom med mig för han ville inte alls.. Avlutade relativt trevligt med övergångar mellan skritt och trav. Men kände mig rätt nere när vi gick därifrån.

Det är alltid i vänster varvet problemen kommer, jag vet att han är mycket svargare i ena sidan och det jobbar vi med varje dag, men jag blir så rädd att det ska vara något fel på honom igen. När man haft endel problem så är det de första man tänker på så fort något inte är som de brukar. I går när jag red i vänster varv så stängde han bara av, tuffade på i sin takt utan stöd på bettet och gick inte att påverka honom, när jag försökte så trycket han bara emot genom att köra upp huvudet. Jag hade kunnat slå honom i huvudet utan att han skulle ha reagerat. Så vi backade bandet men ingen egentlig skillnad. Gav paus och bytte varv och gjorde övergångar i höger varv, de gick bättre men han gick fortfarande inte ordentligt fram. Avslutade med några minuter i vänster varv som var ok iaf utan att han tryckte emot mig som tidigare.

Vet inte varför han är så trött, han har ju verkligen tagit det lugnt denna veckan, kanske är det pga av detta skitväder med regn och åter regn. Bokade in en ny träning på Söndag kväll. Tänker att jag låter han ta det lugnt fram tills dess. Låter han gå nån timma per dag i storhagen som inslussning tills de ska går där på heltid from söndag fm och tar lite promenader bara så får vi se hur det känns på söndag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera