Gårdagens klinikbesök

Jag är fortfarande sjuk och fick fantastisk hjälp av Christian igår som körde Maltes till och från kliniken och hjälpte mig i stallet så vi kunde komma till Husaby trots att jag inte är frisk.

Veterinären kände och klämde igenom hela Maltes som så många gånger förr och tittade på honom på lina på gången och via böjprov. Maltes var alldeles för taggad på lina och visade upp sina bästa luftkonster. Vi fick tillslut ge honom lite lugnande för att vi skulle kunna titta på honom ordentligt.

Förväntningarna i går var att Maltes skulle vara haltfri så vi kunde gå vidare. Maltes var dock fortfarande lika halt på båda fram. Han var ordentligt besvärad när han böjdes och visade tydligt att detta gjorde ordentligt ont.

Maltes har visat hälta på böjprov fram i över ett år till och från på klinikbesöken. I april förra året var reaktionen fram så pass liten att vi inte behandlade den utan gick vidare med den andra rehabprocessen ändå eftersom han i allt annat såg väldigt fin ut.

För varje gång Maltes fått en skada utanför hans problematik med rygg och bäcken som inneburit över en månad utan ridning så har problematiken under ryttare kommit tillbaka och Maltes har inte gått att sitta upp på. Det var därför vitalt här att jag skulle komma igång igen så snabbt som möjligt. Men när Maltes fortfarande är ordentligt halt och behandlingen han fick förra gången tyvärr inte tagit överhuvudtaget så tog besöket en annan vändning.

Vi gick in i ett behandlingsrum för att få vara lite avskiljt och tog tag i den svåraste av alla frågorna, den fråga vi berörde förra gången men aktivt valde att vänta med. Hur länge ska vi hålla på?

Vi tittade igenom historiken tillsammans och kan summera ett 20- tal klinikbesök de senaste 2,5 åren med stora insatser från både veterinär, equiterapefter, utrustning och månader av rehabträning och ändå så lyckas vi inte hålla Maltes frisk.

I samråd beslutade vi oss för att vi inte kommer utsätta Maltes för fler behandlingar.

Vi diskuterade vilka alternativ han har och ev möjligheter som pensionär eller sällskapshäst. Eftersom Maltes kräver så mycket träning och underhåll så är han inte aktuell som promenadhäst för någon som vill rida ut ibland. Han är dessutom en riktig Ferrari som veterinären uttryckte det och skulle aldrig passa som skogsmullehäst ändå även om hans kropp hade klarat det. Eftersom han inte kan gå med andra hästar i hagen är han heller ingen kandidat att bli sällskapshäst som Foppa. Lägg också till att Maltes har svår eksem och behöver mycket extra omvårdnad hela vår, sommar och höst och behöver stå uppstallad även sommartid.

Jag har gått och tänkt på detta konstant sedan besöket på kliniken för tre veckor sedan och jag kände mig ganska förberedd även om jag inte trodde att beslutet skulle behöva tas redan igår. Ändå brände tårarna i ögonen och halsen tjocknade när jag formulerade orden att jag väljer att avsluta här. Det enda rätta för Maltes är att han får avsluta sitt liv på topp innan sommaren och klådan kommer och med munnen full av morötter. Han kommer inte må dåligt eller ha ont mer, det är bara vi som blir lämnade kvar här som kommer sörja denna underbara individ något så otroligt mycket ❤️

❤️Min älskade vita springare, tack för allt du lärt mig och gett mig under dessa tre år ❤️

Gillar

Kommentarer

Josefina Nilsson
Josefina Nilsson ,
Jag har följt dig i 3 år. Du har gjort så gott du kunnat med Maltes. Jag har ju bara utifrån bloggen lärt känna er. Fick inte uppfattningen Maltes var så aggressiv mot andra hästar. Snarare tvärtom. Snäll och nyfiken. Vet något inlägg ni försökte med en annan häst. Men där hade det blivit bråk. Sen om du försökt ha honom tillsammans med andra hästar vet jag inte eftersom jag bara känner er via bloggen?! Men vet du aldrig hade tagit det beslutet du tar om han verkligen inte går ihop med andra hästar och ni verkligen har försökt. Det med att han skulle passa som skogsmulle är ju alltid en tolkningsfråga när man läser. Tycker han varit väldigt arbetsam och lydig på era videos och jätte fin på alla kort som tagits med ryttare. Vet ju Maltes fått gå i mindre hage ensam efter du flyttade från gården. Och alla vi som haft konvalicent häst eller grusad mindre hage vet ju hur explosiva dom blir av begränsad yta. Det påverkar ju hanteringen och ridningen i sin tur. Hade hoppats på en annan utväg ❤
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack för din kommentar och kul att du följt oss så pass länge 😊 Jag skriver ju inte allt i bloggen, jag väljer rätt noga vad jag delar med mig av eftersom allt är och förblir offentligt, med allt vad det innebär. Maltes är en super trevlig häst, den finaste jag någonsin haft, har jag uttryckt mig på nåt annat sätt var det verkligen inte meningen. Jag ska försöka förklara mig lite mer i ett separat inlägg hur jag tänker. nouw.com/camillabergquist
Rebecka
Rebecka ,
Åh. Camilla.❤️ Min hjärta lider med ditt.
Jag finner inte ord för detta. Livet är orättvist, så mycket tid, energi och eftertanke du lagt ned på Maltes. ❤️
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack Rebecka ❤️ nouw.com/camillabergquist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera