Gårdagen

De senaste dagarna har jag verkligen mått skit om jag ska vara ärlig, jag fick en bra smäll över ryggen då jag flög av och har därför haft de jobbigt att röra mig fullt ut och göra allt jag måste och vill göra. Sedan så har Foppa inte varit sig själv sedan kylan slog till och han slängde av mig. Så jag drog självklart slutsatsen att han hade ont igen eller att sadeln trots allt inte passade… Så till den inbokade dressyrlektionen i går bad jag tränaren sitta upp istället för att kunna se honom från marken, något jag aldrig fått göra innan egentligen. Jag bestämde mig för att OM han inte såg bra ut eller om Karolina antydde att något kändes fel så skulle jag ringa Ängelholm direkt och åka ner med honom för utredning där också.

Vi började med att kolla på sadeln innan hon hoppade upp. Karolina har ju gått kurs för Jochen Schleese och jag tycker hon har ett bra sätt att se på sadlar. Hon tyckte absolut den nya dressyrsadeln satt bra och hon red även i den också. Var jättebra att få se sadeln in action från marken. Den blev Välgodkänd och Karolina blev faktiskt själv intresserad av sadeln eftersom den har så pass fin mankfrihet.

Karolina har ju aldrig tidigare suttit på honom utan bara sett honom från backen tidigare. Efter min berättelse om hans humör och hur han hade slängt av mig så tog hon det väldigt försiktigt i början och kände på honom i skritt. Han gjorde det ytterst tydligt han var mycket misstänksam mot henne i början. Men hon ställde, böjde, kontrollerade gas och brom i skritt och efter ett tag började de trava. Man såg hur traven ändrades succesivt allt eftersom Foppa slappnade med henne på ryggen så kom hans fina spänstiga trav fram och ryggen kom upp. Man kunde verkligen se hur ryggen välvdes och sviktade och att travstegen blev så mycket lättare och längre. Efter en paus så testade de också lite galopp vilket även de såg trevligt ut även om det var lite mer spänt än traven. Det var jätteintressant att se hur han såg ut från backen när han är så där fin som jag bara tidigare känt från ryggen. Samtidigt var det även mycket nyttigt att se alla hans små egenheter och trix han kör med under ett ridpass och se hur hon löste dem. Vi bestämde att vi skulle köra lite intensivt nu i december medans hon är kvar för att få ordning på detta innan jag går över till att börja träna för Traudi en gång i månaden under nästa år. Intensivt innebär ju inte att jag rider längre utan snarare att vi tränar minst en gång i veckan (rider 30 min/gång) kanske två för att få så mycket hjälp som möjligt innan hon åker.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera