Fortsatt högt blodtryck gravid v 35

I torsdags förmiddag var jag alltså på extra kontroll av mitt blodtryck efter att det uppmätts till högre än normalt på vårdcentralen under tisdagen. Hos barnmorskan fick jag göra två mätningar med 4h mellanrum samt lämna urinprov.

Första mätningen gjordes efter att jag hade suttit och väntat i 20-25 min och mättes till 145/95. Gränsen för havandeskapsförgiftning är 140/90 i kombination med protein i urinet. Mitt urinprov vara ok men blodtrycket fortfarande förhöjt mot tidigare mätningar så jag fick åka hem med ordinerad vila och sedan komma tillbaks 4h senare. Åter hos barnmorskan igen på eftermiddagen mättes blodtrycket återigen efter 20-25 min vila till samma som tidigare 145/95 samt att min vilopuls låg på 120.

Så nu är jag remitterad till specialistmödrarvården på Antenatal kliniken i Borås. Jag har fått en tid kl 1330 hos barnmorska för tester och ska sedan träffa läkare kl 15. Här kommer man både ta prover på mig och på Alma. Fram tills dess kommer jag gå på täta mätningar hos barnmorskan med blodtryckstest och urinprov med första besöket på måndag kl 13. Utöver detta är det fortsatt vila som gäller där emellan och håller koll på så Alma rör sig normalt vilket är beviset på att hon mår fortsatt bra.

Eftersom mitt urinprov var ok så anses detta inte ännu vara havandeskapsförgiftning vad jag förstår men det kan vara tecken på att jag håller på att utveckla det.
Men eftersom jag dessutom är och varit väldigt allmänpåverkad och mår väldigt dåligt så fort jag är uppe ur sängen med hjärtklappning, illamående, yrsel och svettningar samt att jag har så pass hög vilopuls så är man lite osäker på om det är något annat också som inte har med graviditeten att göra. På vårdcentralen tog man ett ämnesomsättningsprov vilket vi väntar resultat ifrån för att se om de kan ge några ledtrådar.

Nu mår jag faktiskt betydligt bättre efter att varit sängliggande i 7 dagar men med det sagt så är jag ju inte bra. Jag mår fortfarande dåligt efter en stund uppe och måste gå och lägga mig igen med hjärtklappning, yrsel och illamående men så länge jag vilar känner jag mig piggare mentalt mot när jag blev dålig för en vecka sedan och bara låg ner.

Snart är magen borta och istället ligger det en liten bebis där i pyjamasen. ❤️

Gillar

Kommentarer

Josefina Nilsson
Josefina Nilsson,
Det kan också vara ett tecken på depression/bipolär sjukdom. Jag har jobbat tidigare inom psykiatrin. Tycker du ska göra en utredning.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera