Förlossningen och specialistmödravården igen

Blodtrycket har som sagt legat stabilt i veckan, fortfarande något förhöjt undertryck på 90 men stabilt. Barnmorskan i Alingsås har i dagarna två utbildning och hon släppte iväg mig från senaste mätningen med samma uppmaning som tidigare - om du upplever något nytt från listan på 1177 över symptom på havandeskapsförgiftning nedan så skulle jag ringa in.

- Du kan få plötslig huvudvärk.
- Du kan få synbesvär, såsom flimmer för ögonen, synfältsbortfall, dimsyn och dubbelseende.
- Du kan få ont i övre delen av magen, särskilt under höger revbensbåge.
- Du kan bli illamående och kräkas.
- Du kan svullna upp i ansiktet, i händerna eller i fötterna. Svullnaden kommer hastigt.
- Du kan känna dig allmänt sjuk, frånvarande och skakig.

Igår eftermiddag började jag känna att mina fötter och händer svullnade och jag hade en generellt dålig dag då jag inte orkade annat att att vila. På kvällen var händerna ordentligt svullna och jag fick åter igen hjärtklappning, svettningar och började skaka. Jag läste vidare om svullnad och högt blodtryck i kombination och läste att svullnad kan vara vanligt symptom under graviditeten men om den kvarstår eller blir sämre efter en natts sömn ska man ringa in.

I morse vaknade jag med samma svullna fingrar och även ett svullet ansikte, till och med tungan (!) var svullen. Jag ställde mig på vågen precis samma procedur som i onsdags dvs nyvaken och nykissad och ser att jag har gått upp 2kg på två dygn. Så vi ringde in och fick ordination att komma in till förlossningen i Borås inom 1h.

Väl på plats fick vi gå över till specialistmödravården och ta nytt CTG, urinprov och blodtryck. Alma var mer vild än tam och boxade på dioderna på magen så vi fick efter mkt tålamod tillslut ge upp tanken om att få till en normal kurva. Nåväl hon är iaf pigg och när hon väl för en stund låg stilla med pappas magiskt lugnande hand på magen såg hjärtrytmen fin ut.

Mitt blodtryck hade gått upp igen, två mätningar gjordes om 145/90 och 150/95 men inget protein i urinet som tur var. Läkaren var lite konfunderad över min svullna tunga och jag ligger verkligen på gränsen på trycket. Egentligen hade hon velat ge medicin för blodtrycket sa hon men hon ville inte riskera att blodtrycket blev för lågt med medicineringen för det är inte bra för barnet i magen. Eftersom min kropp är van vid ett högre tryck nu och jag inte har någon äggvita i urinen så kom hon fram till att det bästa är att fortsätta avvakta och vila.

Nu är vi åter hemma igen med Pepsi Max i kylen och lite godis i skåpet redo för en lugn hemmakväll i stormen som SMHI varnar för.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera