DynamitHarry

Idag besökte vi tomten idag mitt på dagen och träffade på sprängaren som nu jobbade på vår tomt. När vi kom dit stod han och borrade långa hål i berget där han sedan ska sätta i en form av långsam dynamit som kommer spräcka berget.

Han som spränger var en riktig gammal sprängare, 73 år gammal och väldigt kunnig och med blott en tunne på ena handen, en riktig dynamitHarry med andra ord! Han var väldigt intressant att lyssna på i alla fall när han berättade hur de gick till, vad han gjorde och vad som komma skulle och väldigt trevlig.

Att borra hålen ör ett jäkla skitgöra men sedan börjar de roliga. När hålen är klara för man ner dessa pinnar som är dynamit som spränga långsamt vilket gör att berget bräcks i flera riktningar snarare än sprängs som med en ”snabbare” dynamit.

Arbetet tar såklart en stund men de skulle inte vara några problem med den här lille klacken tyckte gubben, vilket man ändå måste få lov att kalla honom. Christian liknade honom vid 100 åringen som rymde, om än 27 år yngre :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera