Det börjar bli tungt

Ja det börjar bli tungt nu faktiskt, magen är rejäl och jag får en del kommentarer om det inte är dags snart. 7 veckor kvar svarar jag och visst har man börjat räkna ner. Jag vet inte riktigt när det vände, när jag började räkna nedåt istället för uppåt men nu är nedräkning ett faktum i alla fall.

50 dagar kvar, dryga 7 veckor till BF den 18:e oktober 2018.
82 % av graviditeten har passerat vilket om ett par dagar motsvarar 33 hela veckor som förflutit.

Mina fötter och rygg börjar protestera om jag står upp för länge och det drar ordentligt i sidan av magen och jag blir väldigt snabbt anfådd, svettig och får hjärtklappning. Nu pratar vi inte några långa stunder utan står jag och pratar med någon på jobbet måste jag snart be om att få sätta mig ner.

Att sitta och ligga är ju dock inte heller helt okomplicerat. Jag säger ofta att jag börjar bli för tung för min egna kropp och precis så känns det. 12-13 kg tyngre och ligger jag ner för länge får jag väldigt ont i bröstryggen och revbenen, nästan så jag inte kan andas.

Även om jag mått rätt dåligt i perioder under graviditeten så tycker jag ändå om att vara gravid, det är ändå något jag längtat efter och drömt om i många år. Som jag nämnt innan har jag accepterat allt det fört med sig med gott mod och gillat läget att livet just nu går i slowmotion delux. Men samtidigt börjar jag nu mer och mer längta efter att få bo i min egen kropp igen. Jag längtar efter att vara smidig, kunna röra mig obehindrat, kunna sätta på mig skor/strumpor utan att det ska behöva ta halva dagen. Jag längtar efter att kunna ha vanliga kläder också. Jag kan snart inte längre ha några av mina gravidbyxor då mudden som är över magen är för liten och spänner obekvämt. Nästan alla tröjor är för korta eller för smala. Får bli leggings och kjol/klänning i slutet tror jag. Helst av allt skulle jag typ vilja gå naken för jag är så extremt varm dessutom, haha men ja det är ju inte nåt alternativ :)


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera