Baby jogger city Elite

Så långt är jag väldigt nöjd med den nya vagnen som efter mycket om och men blev en Baby Jogger city Elite.
Jag har kört den i alla vanliga scenarion hemma både till sjön över rötter och sten och på långpromenaden där Alma kan sova gott i 1,5h i fullt liggläge eller vara vaken och titta på omgivningarna. Att ta med den och handla var en fröjd!

Det stod mellan Baby jogger city elite eller Baby jogger city mini GT.

För mig fanns det två stora skillnader dessa emellan som gjorde att jag velade lite i slutet. Först handlade det om vikten; GT:n som är mindre väger också 2kg mindre än Eliten.
En annan viktig skillnad för mig är att GT:n har mycket mindre däck och är mindre generellt.

Tillslut stod det klart för oss att GT:n är en lite mer city vagn än vad jag behöver, där har Eliten med de större däcken ett betydligt bredare användningsområde. De stora däcken på Eliten är dessutom en fröjd att köra i trapporna hemma som jag passerar flertalet ggr per dag.

Även om City Eliten väger mer än City GT så vägde den ändå nästan 4kg mindre än min Emmaljunga och dem har båda samma fantastisk ihopfällningsteknik vilken gör det möjligt att fälla ihop den med en hand och enbart en enda rörelse.


Efter missödet med de inlåsta nycklarna stod det också klart att Eliten faktiskt går in på bredden i min bil och tar då enbart upp mindre än halva bagagen. Emmaljunga tog i princip upp hela bagagen.

Eliten hade dessutom lite mer påkostade detaljer då den också är dyrare än city GT:n. Bland annat har den magnetfästen istället för kardborre i titt-luckor och ventilationsluckorna. Kardborre har jag på regnskyddet och då väcker man lätt barnet om man vill öppna luckan med kardborren.


Suffletten är riktigt lång och har tre lägen, sitsen är steglös och man kan få i princip fullt liggläge.

Gillar

Kommentarer

Prenumerera