Äggvita i urin och högt blodtryck

Igår var jag åter hos MVC på hemmaplan för kontroll av blodtryck och urin. Jag fick träffa ytterligare en ny barnmorska eftersom min ordinarie inte alltid har tider över flera gånger i veckan, inget konstigt med det såklart. Dock visade urinprovet på +2 på äggvita i urinet vilket tidigare varit negativt och därför har jag en att behandlats för högt blodtryck tidigare.

Pga detta fynd sitter vi nu åter igen på Antenatalmottagningen i Borås och väntar på provsvar på odling av nytt urinprov som även det visade +2 och nya blodprov. Mitt övertryck var dessutom högt igen om 155/86 trots att jag äter min blodtrycksmedicin. Det man nu vill ta reda på, om jag förstått det hela korrekt, är om äggvitan i urinet beror på att mina njurar är påverkade negativt eller om det är ngt annat.

Vi har under tiden också tagit CTG. Efter att ha bytt ställning från sittande till liggande så fick vi grönt ljus på CTG kurvan. I sittande ställning var Alma lite för uttråkad men vaknade till när jag la mig på sidan så allt gott där :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera